Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Дара из Јасеновца

(13-04-2021, 10:08 PM)Почетник Пише:  
(13-04-2021, 04:56 PM)Антитоталитаран Пише:  Зашто он носи два презимена?
Не знам. Нисам из Врлике и не познајем човека лично.

Претпостављам да му је Мишина право презиме, а да је Ђурић неки породични надимак једне гране презимена Мишина, али то узми са резервом.

Кад смо већ код Мишине мислим да етимологија презимена нема везе са мишевима као што се може прочитати на неким интернет коментрима, него са мешином, обзиром да су Срби из Врлике изворно икавци.
Мишина = мешина = мЈешина.
Обратно, додао је Мишина.
Одговори

Тим његовим Ђурићима је породични надимак Мишина. Он је то додао још као млад научник да га не би мешали у интелектуалном свету са неким од других Ђурића, којих је тада било више у јавном животу.
Одговори

Онда је тако како кажете, јер га ви вероватно лично познајете, за разлику од мене.
Ја сам се водио логиком да је он из села Косора. А у том селу, Косору је забележено презиме Мишина са Крсном Славом Свети Ђурађ. Презиме Ђурић у селу Косору званично није забележено. Али авај...
Одговори

(13-04-2021, 11:41 PM)Почетник Пише:  Онда је тако како кажете, јер га ви вероватно лично познајете, за разлику од мене.
Ја сам се водио логиком да је он из села Косора. А у том селу, Косору је забележено презиме Мишина са Крсном Славом Свети Ђурађ. Презиме Ђурић у селу Косору званично није забележено. Али авај...
Вероватно сте и ви у праву. Није необично код Срба да имају два презимена. Уосталом, и ја сам из једне такве фамилије. Дакле, у суштини, одлична је ова допуна.
Одговори

(13-04-2021, 11:57 PM)Бенито Пише:  Вероватно сте и ви у праву. Није необично код Срба да имају два презимена. Уосталом, и ја сам из једне такве фамилије. Дакле, у суштини, одлична је ова допуна.

Само да кажем да нисам формалиста и да сам оно ""ви" у претходној поруци написао обраћајући се Милославу и теби истовремено, пошто сте обојица написали да да је Вељково презиме Ђурић а не Мишина. И зато што нисам никог посебено цитирао, већ сам се надовезао на везане уписе вас двојице.
Тако да, што се мене тиче може без "вивкања" што би рекао покојни Гидра Ракија
Одговори

Одговори

Почела серија Дара из Јасеновца на телевизији Суперстар.
Одговори

Завршила се четврта епизода серије "Дара из Јасеновца".

Поделили су филм и убацили у четвртој (последњој) епизоди радњу смештену 1991. године у Задру где се срећу одрасли Буде и Дара.

Тај део из 1991. су убацили на силу и ништа нарочито није тај део.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним