Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Официри ЈВ са одобрењем краља Петра Другог и после 12.09. 1944. године

Možda i grešim ali čini mi se da je u pitanju falsifikat dokumenta ,
tzv. "naredjenje br. 591" je od 30. septembra ali ne 1944 kao sto piše u ovom "dokumentu" nego od predhodne tj. 1943-e godine .
Na netu sam nalazio različite podatke o napredovanju u smislu činova Nikole Kalabića , po nekima je on davno pre tog decembra 1944 već imao čin majora a već u aprilu 1945-e je u činu potpukovnika ,
to bi možda mogli da reše drugari koji se tom tematikom profesionalno bave .
Ne verujem da bi se i ovako kratkom tekstu tzv naredbe potkrale takve i tolike greške onome ko je diktirao, pisao i potpisao to tzv. naredjenje .
Interesantno je da su isti ovakav "dokument" i u istom periodu tj. 1. decembra napravljen i za nekog ustašu "MATU MATIĆEVIĆA" kojeg je kao Draža unapredio ....
Одговори

(09-12-2020, 06:50 PM)Александар Динчић Пише:  
(09-12-2020, 04:15 PM)Милослав Самарџић Пише:  Јер кад се употреби та реч, мисли се на праве победнике.

А то су?
Како кад. Генерал Лешјанин.
Одговори

(09-12-2020, 07:02 PM)večni beli grad Пише:  Možda i grešim ali čini mi se da je u pitanju falsifikat dokumenta ,
tzv. "naredjenje br. 591" je od 30. septembra ali ne 1944 kao sto piše u ovom "dokumentu" nego od predhodne tj. 1943-e godine .
Na netu sam nalazio različite podatke o napredovanju u smislu činova Nikole Kalabića , po nekima je on davno pre tog decembra 1944 već imao čin majora a već u aprilu 1945-e je u činu potpukovnika ,
to bi možda mogli da reše drugari koji se tom tematikom profesionalno bave .
Ne verujem da bi se i ovako kratkom tekstu tzv naredbe potkrale takve i tolike greške onome ko je diktirao, pisao i potpisao to tzv. naredjenje .
Interesantno je da su isti ovakav "dokument" i u istom periodu tj. 1. decembra napravljen i za nekog ustašu "MATU MATIĆEVIĆA" kojeg je kao Draža unapredio ....

Да је 1943, писало би ЈВ, а не ЈВуО.
Одговори

Већ 1.нов.1942, на годишњицу Гарде, био је у чину рез.инж.капетана II кл. и одликовањем Ордена Белог Орла.
28.јуна јуна 1944. је унапређен у чин рез.инж.капетана II кл.
Одговори

(08-12-2020, 08:20 PM)ватхра Пише:  
(08-12-2020, 08:13 PM)Милослав Самарџић Пише:  Легитимитет се важи од 12. септембра 1944. Баја
И то, наравно, накарадно.
Легалитет.
Легитимитет је дошао раније.

Реално, и легалитет пучистичке Владе у Лондону па и самог малолетног краља је упитан.

Када је дошао легитимитет?
Одговори

Како је током Шубашића функционисала Народна банка КЈ?
Одговори

(08-12-2020, 07:23 PM)Милош Шарац Пише:  
(08-12-2020, 07:11 PM)ватхра Пише:  Опет, Дража није био министар војни од јула, а од августа му је распуштен штаб.
Не знам које везе са краљем је могао да има Дража од септембра 44е?

Да ли су Дражини укази о унапређењима објављивани у Службеним новинама после тог датума?

Тајни канали су постојали и ако званично Запад је одустао од Драже!Не заборавимо Мисију Халијард која је важила не само од септембра него и од 1. децембра!То би ти Ватрха требао да знаш,с обзиром да радиш за Халијард Фондацију.Пуковник Мекдауел је наговарао Дражу да га евакуише,зар то није довољно?

Каква је то Халијард Фондација и ко ју финансира?
Одговори

(10-12-2020, 04:35 PM)posmatrač Пише:  
(08-12-2020, 07:23 PM)Милош Шарац Пише:  
(08-12-2020, 07:11 PM)ватхра Пише:  Опет, Дража није био министар војни од јула, а од августа му је распуштен штаб.
Не знам које везе са краљем је могао да има Дража од септембра 44е?

Да ли су Дражини укази о унапређењима објављивани у Службеним новинама после тог датума?

Тајни канали су постојали и ако званично Запад је одустао од Драже!Не заборавимо Мисију Халијард која је важила не само од септембра него и од 1. децембра!То би ти Ватрха требао да знаш,с обзиром да радиш за Халијард Фондацију.Пуковник Мекдауел је наговарао Дражу да га евакуише,зар то није довољно?

Каква је то Халијард Фондација и ко ју финансира?
То ће Ватра да Ти одговори. Али на другој некој теми, а не овде. Имаш тему везану за Халјард.
Одговори

(10-12-2020, 04:13 PM)Српска четничка команда Пише:  Како је током Шубашића функционисала Народна банка КЈ?
Ово је одлично питање. Само не за ову тему. Пронађи другу тему и постави исто питање.
Одговори

Уопштено говорећи, свако у својим формацијама дијели чинове.
И сви они који признају те формације признају и те чинове.
Нико Хитлеру није оспоравао капларски чин из 1.СР.

Код нас постоје два специфична питања:
1.) ако признајемо резултате избора за уставотворну скупштину од 11.11.1945. године, признајемо и чинове које су "побједници" на тим изборима додијелили;
2.) ако непризнајемо акте Краљевине Југославије, укључујући и оне о унапријеђењима, онда непризнајемо ни њене уговоре о границама са сусједним државама.

Имам једно питање, кад је краљ унапредио Броза у маршала?
Одговори

Да ли је друга Југославија признавала чинове стечене у НДХ?
Нпр. Марко Месић и дружина из 1.Југословенске бригаде?
Одговори

(19-12-2020, 10:22 AM)posmatrač Пише:  Да ли је друга Југославија признавала чинове стечене у НДХ?
Нпр. Марко Месић и дружина из 1.Југословенске бригаде?

Наравно. Не само њихове, већ и оних који су прелазили током рата.
Одговори

Није само Месић у питању има их још.
Нпр. (историчар) Петар Томац, касније генерал.
Одговори

Ово не може да има законску тежину због Шубашића, је ли тако беше?
[Слика: FB-IMG-1614595103887.jpg]
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним