Оцена Теме:
  • 8 Гласов(а) - 4.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Са Јутјуб канала ''Погледи''

(23-01-2024, 01:38 PM)Бенито Пише:  А на основу ког научног метода су дошли до поменутог закључка. На основу "слободног судијског уверења"?
То ни у фудбалу више не важи, него су увели тзв "ВАР". Додуше, и овде влада неки "Вар", само је проблем ко је управник у "вар-соби". 
Ова двојица су помоћне судије. И из те улоге неће никада ни изаћи.

Рекао бих да је неки ВАР. Blush
Одговори

(23-01-2024, 04:00 PM)Chicot Пише:  Самарџић:
Па управо је изашао научни рад у коме је доказано - додуше нису изнети докази - да не умем да радим интервјуе, па се одбацују све три њиге ''Разговора са равногорцима'' као корисне за науку, то јест, не цитирају се. Мада је то највећа збирка интревјуа са четницима, углавном официрима, али шта ћеш, наука је наука и ту нема компромиса.

Милославе, нисам у току. На који научни рад мислиш?

Мислим на књигу о којој сам овде писао:
https://www.pogledi.rs/nova-knjiga-o-kal...28167.html
Одговори

(23-01-2024, 10:16 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(23-01-2024, 04:00 PM)Chicot Пише:  Самарџић:
Па управо је изашао научни рад у коме је доказано - додуше нису изнети докази - да не умем да радим интервјуе, па се одбацују све три њиге ''Разговора са равногорцима'' као корисне за науку, то јест, не цитирају се. Мада је то највећа збирка интревјуа са четницима, углавном официрима, али шта ћеш, наука је наука и ту нема компромиса.

Милославе, нисам у току. На који научни рад мислиш?

Мислим на књигу о којој сам овде писао:
https://www.pogledi.rs/nova-knjiga-o-kal...28167.html

Аха. Мислио сам да говориш о нечему што је изашло управо. 

Имам Калабића, нисам још стигао да прочитам.
Одговори

Одговори

АНГЕЛИНА КАЛАБИЋ: ЛАЖУ, ЛОПОВИ!
Видео интервју са рођеном сестром Николе Калабића, рађен 1999, неколико месеци пре него што је преминула.
Изузетан сведок, јединствен снимак, сада први пут објављен у целости.

Одговори

Ново на Јутјуб каналу ''Погледи'':
РАТ ЧЕТНИКА ПРОТИВ БУГАРА
Тема о којој се вема мало говори у нашој историографији.
У емисији с епоказују и оригинална бугарска документа из 1943. године.

Одговори

Шта се догодило у Македонији након капитулације Италије па су партизани постали бројнији од четника? И да ли можда знате шта је претходило бугарском злочину у селу Бојник фебруара 1942? Иначе, многи Срби из Македоније су протерани од стране Бугара у окупирану Србију одмах након њиховог доласка, укључујући свештенике и жандарме. Претпостављам да је то био случај и са Сајковићевим оцем.
Одговори

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Одличан је видео о Сави Ковачевићу, изнесене су доста битне и аргументоване информације, само је грешка једна, није рођен у Грахову него у селу Нудо поред Грахова, сад је то општина Никшић.
Одговори

Ђоко Путица је био заменик команданта кога су сељаци каменовали, па је Сава Ковачевић наредио да се изврши одмазда

https://slobodnahercegovina.com/krvavo-k...rcegovini/

На овом сајту је скупљено о Сави Ковачевићу

Аутор: Милан Путица / Радио Требиње

https://nasaborba.com/zabranjena-istorij...ovacevica/
Одговори

(28-01-2024, 11:57 PM)Милослав Самарџић Пише:  

Милославе, пропустио си прилику да уведеш Сава Ковачевића у много шири контекст рада КПЈ на тлу Краљевине Југославије где би се разумео прави смисао њиховог деловања. Журио си да опишеш злочине које је починио, а о чему се у јавности већ поприлично зна, а они су само последица много дубљег и опаснијег зла које наши историчари обавезно заобилазе у широком луку. А садржи поенту целог једног историјског периода.
Одговори

На шта мислиш?
Одговори

(24-02-2024, 02:00 PM)Милослав Самарџић Пише:  На шта мислиш?

Мислим на то да си катастрофално лоше објаснио "шверц" дувана и још га поредио са шверцом фармерки, у Брозовој Југославији, што има везе једно са другим као фудбал и кајак и кану на брзим водама.
Одговори

Хајде просветли нас...
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним