Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Александар од Југославије

Мислим да Здравко Шотра треба да настави да снима сапунице.

Није ово за њега.

Свака част што је урадио документарце "Кнежевина Србија", "Краљевина Србија", "Где цвета лимун жут", али не може он ово да уради.

Некако ми је лоша глума, ко да је режирао почетник, што каже гдин Милослав
Одговори

Сад сам проверио, новембра 1918. није Румунија мобилисала војску против Србије, тражећи све до Панчева, као што је приказано у серији. Ето сад је пуштено у народ да су нам и Румуни били непријатељи и ко ће то да демантује...
Одговори

Него не рекосте одакле им оно да је Александар био психић? Јел има то ма у ком извору?
Одговори

(12-03-2021, 09:21 PM)Милослав Самарџић Пише:  Сад сам проверио, новембра 1918. није Румунија мобилисала војску против Србије, тражећи све до Панчева, као што је приказано у серији. Ето сад је пуштено у народ да су нам и Румуни били непријатељи и ко ће то да демантује...

То се већ одавно примило међу србокомунистима. Још се Александар напада што је оженио румунску принцезу.
Одговори

Нападају га због порекла краљице Марије, тј. једног њеног далеког, далеког претка. Скојевац
Одговори

(12-03-2021, 09:21 PM)Милослав Самарџић Пише:  Сад сам проверио, новембра 1918. није Румунија мобилисала војску против Србије, тражећи све до Панчева, као што је приказано у серији. Ето сад је пуштено у народ да су нам и Румуни били непријатељи и ко ће то да демантује...

Гдине Милославе, одлично што сте ово разјаснили. И ја сам хтео да питам одакле им ово за Румуне, први пут сам чуо сад да су се Румуни мобилисали против нас.
Одговори

(12-03-2021, 09:44 PM)Уставобранитељ Пише:  Нападају га због порекла краљице Марије, тј. једног њеног далеког, далеког претка. Скојевац

Нападају га јер мисле да је Румунији поклонио нека подручја. Ког њеног претка? Нисам најбоље упознат са њеним породичним стаблом. Знам да је имала немачке и португалске крви.
Одговори

Коминтерновска школа је последња која има право да нешто прича о границама, разграничењима, добицима и губицима на том плану. Њихове границе као да је Фрањо Јосиф лично цртао.

Имала је и неколико предака српске крви. Чисто српске, оне "најзначајније". Мада мислим да за ту чињеницу не зна више од 2 процента Срба, чему можемо да захвалимо деценијама испирања мозга. Ту "црвени" такође нису ништа препустили случају.
Одговори

Све теме, укључујући порекло краљице Марије, обрадили смо у Квизу српска историја. Знам да сам досадан, али стварно ми је досадно више понављати исте ствари.
Када год нека комуњара добије простор на телевизији да лупета, ја треба овде да цитирам српске историчаре.
Вечито живимо у паралелним световима сећања...
Одговори

Мислиш да памтимо свих 10.000 питања са квиза?
Одговори

По женској линија, краљица Марија је потомак византијске царице Еуфрозине, жене византијског цара Алексија III Анђела и таште српског краља Стефана Првовенчаног Немањића

https://www.poreklo.rs/2012/08/28/veze-s...-porodica/
Одговори

(13-03-2021, 01:08 AM)Милослав Самарџић Пише:  Мислиш да памтимо свих 10.000 питања са квиза?
Ма, наравно да нећемо... Али, ове детаље смо намерно разјашњавали да људи схвате шта је радила удба и њена клика у САНУ...
Дакле, давно смо писали како су измислили Мишићеве наводне измишљене речи о Хрватима и слично... Готово, ставку по ставку.
Тако и о пореклу краљице Марије, да се не понављам и тако даље.
Одговори

Витешки краљ добија споменик у Београду. Не могу да опишем колико ме то радује, али ме истовремено и забрињава знајући да ће се појавити неки Бокан да протестује или не дај Боже оскрнави.
Одговори

Краљ Александар Карађорђевић има, после Николе Тесле, највише спомен обележја у Београду. Имаш то у књигама Неде Ковачевић, која је и члан овог форума.
Помињали смо то у Квизу српска историја.
Немој да наседаш на то стално напредњачке "ми први, ово оно....".
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним