Јуче одгледао са пуном пажњом и 4-ту епизоду, данас је крај серије, али до сада овако лаички серија је мени одлична, одавно нисам гледао неку серију или филм који би барем мени а и члановима моје породице тако држао пажњу, а да није Самарџићев документарац о Калабићу који сам гледао а да нисам трепнуо.
Но Мислим да је мој Новосађанин Борис Исаковић одлично одиграо, на тренутак сам помислио да је Слоба устао из гроба и да сам себе игра

.
Питање је сад да ли ће проћи као Ранкић који је ономад одиграо Калабића, па није више за живота одиграо ни једну другу улогу сем Попаре. Остали, мислим да је Кичић скинуо Банета Ивновића маестрално исти Бане, и овај мали заборавио сам му име што глуми Чеду је исто ок одиграо, остали су потпун промашај Коштуница, овај што глуми Ђинђиша исто, али на страну све то забрињава ипак чињеница око поенте приче. Овде је Слоба приказан скоро као неки супер херој, она сцена кад он као сам излази са пиштољем испред свих мислим да је била у другој епизоди сад нисам сигуран, мислим да је он ипак био једна обична кукавица да то није баш било тако, иако готово сви актери догађаја потврђују да се сви догађаји мање више аутентични.
Понављам забрињавајуће је више од саме серије то што и сами актери данас то представљају као неку узвишену ситуацију. Синоћ је на РТС-у био Чеда Јовановић један од главних актера догађаја, и чак се и он према Милошевићу односио ту са неким поштовањем, чак је у једном тренутку ако сам добро чуо и запамтио рекао да ово друштво треба да буде захвално Банету Ивковићу и Славици Ђукић на томе како је цела ствар изведена. Мислим ја као учесник 9 марта, учесник готово свих Равногорских сабора, јуче сам три сата објашњавао унуки шта је то "добри декица" из Виле мир кога зле чике оће да ухапсе урадио. То ми је страшно, ане серија као серија која се мора рећи заиста ок урађена. Поента је да је и Чеда јуче рекао да Хаг постоји због Милошевића и да они нису имали одобрење да му се суди овде за све што је остало за Ибарску где су на путу за Равну Гору страдали Веско, Звонко, Вучко и Гага, за издају Крајине о Космету да не говорим, о тенковима 9 Марта, Миломир Сајић је до краја овоземаљског живота од сузавца имао крваве црвене очи.
Све у свему волео би када би погледи снимили и игране филмове, али то у земљи Србији очито никога не би занимало. Али из заро занима да Јавни сервиси РТС И РТВ плаћају баснословне суме новца за бесмислене независне продукције, а за то отпуштају раднике и нико о томе ни реч да каже.