Поруке: 6
Теме: 1
Придружен: Jan 2022
Углед:
2
Zelim da vas obavijestim da je diskutant Prosvetar poslije duge i teske bolesti preminuo prosle nedelje u popodnevnim casovma, u hladnoj Kanadi
Zarazio se kovidom u novembru 2021 godine, situacija se pogorsala pocetkom decembra i prebacen je u bolnicu gdje je proveo mjesec i po dana.
Kremacija je vec obavljena a urnu sa pepelom ce njegova familija, kad budu isli za Srbiju, ponijeti i sahraniti u porodicnu grobnicu.
"Prosvetara znam licno vec vise od 20 godina, na internetu je ranije pisao na Serbiancafeu na diskusiji Politika a kasnije, kad su mu tamo zabranili, presao je ovdje.
+++Neka mu Bog podari carstvo Nebesko+++
Поруке: 9,122
Теме: 234
Придружен: Jul 2013
Углед:
373
Искрено саучешће породици преминулог.
Нека му бог подари рајска небеска.
Ух ух
много ми је жао...
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 14,440
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
876
(30-01-2022, 07:26 PM)SINA_CHETNIK Пише: Zelim da vas obavijestim da je diskutant Prosvetar poslije duge i teske bolesti preminuo prosle nedelje u popodnevnim casovma, u hladnoj Kanadi
Zarazio se kovidom u novembru 2021 godine, situacija se pogorsala pocetkom decembra i prebacen je u bolnicu gdje je proveo mjesec i po dana.
Kremacija je vec obavljena a urnu sa pepelom ce njegova familija, kad budu isli za Srbiju, ponijeti i sahraniti u porodicnu grobnicu.
"Prosvetara znam licno vec vise od 20 godina, na internetu je ranije pisao na Serbiancafeu na diskusiji Politika a kasnije, kad su mu tamo zabranili, presao je ovdje.
Ако је то истина - Нека му Бог душу прости и подари Царство Небеско.
Мада, не разумем откуд кремација и урнa када је он експлицитно био против тога, тј. човек је био старог кова и припадао руској цркви?
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Углед:
373
(30-01-2022, 07:36 PM)Шумадинац Пише: (30-01-2022, 07:26 PM)SINA_CHETNIK Пише: Zelim da vas obavijestim da je diskutant Prosvetar poslije duge i teske bolesti preminuo prosle nedelje u popodnevnim casovma, u hladnoj Kanadi
Ако је то истина - Нека му Бог душу прости и подари Царство Небеско.
Мада, не разумем откуд кремација и урнa када је он експлицитно био против тога, тј. човек је био старог кова и припадао руској цркви?
Зато што је вероватно желео да га сахране у Србији, а ковчег под короном не може да се транспортује сад.
Ух баш ми је криво...
Кад будем ишао у цркву запалићу му свећу.
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 6
Теме: 1
Придружен: Jan 2022
Углед:
2
To je istina, ja ga licno znam, nismo bili bas puno u kontaktu, bas uoci naseg Bozica sam mu poslao poruku da mu cestitam Bozic i Srpsku Novu Godinu i zacudilo me da mi nije poslao odgovor, mislio sam da je promijenio e-mail, i juce sam saznao da je preminuo proslu nedelju usljed komplikacija nastalih covidom.
Sto se tice kremacije, i ja znam da je on licno bio protiv toga i na pr. ovdje u Kanadi nas Svestenik nece da dodje na opelo ako je umrli kremiran, ali je vjerovatno to odlucila njegova porodica jer je u aktuelnoj epidemioloskoj situaciji lakse i jeftinije izvrsiti kremaciju i onda, kad budu bolja vremena, odnijeti urnu sa pepelom u Srbiju, nego vuci cijeli mrtvacki sanduk.
"Prosvetar" je bio dobar covjek i veliki Srbin i bilo mi je cast sto sam ga poznavao.
Углед:
373
(30-01-2022, 07:42 PM)SINA_CHETNIK Пише: To je istina, ja ga licno znam, nismo bili bas puno u kontaktu, bas uoci naseg Bozica sam mu poslao poruku da mu cestitam Bozic i Srpsku Novu Godinu i zacudilo me da mi nije poslao odgovor, mislio sam da je promijenio e-mail, i juce sam saznao da je preminuo proslu nedelju usljed komplikacija nastalih covidom.
Sto se tice kremacije, i ja znam da je on licno bio protiv toga i na pr. ovdje u Kanadi nas Svestenik nece da dodje na opelo ako je umrli kremiran, ali je vjerovatno to odlucila njegova porodica jer je u aktuelnoj epidemioloskoj situaciji lakse i jeftinije izvrsiti kremaciju i onda, kad budu bolja vremena, odnijeti urnu sa pepelom u Srbiju, nego vuci cijeli mrtvacki sanduk.
"Prosvetar" je bio dobar covjek i veliki Srbin i bilo mi je cast sto sam ga poznavao.
Mожеш ли нам рећи његово име и презиме да се помолим за његову душу.
Таква,људина, легенда са невероватним шармом и смислом за хумор и шалу се више не роди...
ПРОСВЕТАР.
Углед:
373
Само мени није јасно како се заразио када је нама овде писао да живи у контејнеру у брдима изна
д града Торонта, где га нико не посећује.
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 16,985
Теме: 632
Углед:
1,870
И на Сербиан кафеу било је објављено пре 10 година да је Просветар умро...
Поруке: 5,830
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,522
Ако је тачно, искрено ми је жао!
(Последња измена: 30-01-2022, 09:16 PM од
Митић.)
Углед:
373
Мислим да је ово тужна истина.
Види се по статусу да је човек познавао сад пок. Просветара.
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 1,306
Теме: 6
Придружен: Sep 2013
Углед:
528
Не мора човек у свему да буде у праву. Оно што се видело из писања +Просветара је да је добар човек и велики патриота.