Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

+++Neka je laka zemlja Rabu Bozijem Prosvetaru+++

Требало је одмах да иде код лекара, али због тога првог инфаркта. Није ишао због ковид протокола.
Одговори

(08-02-2022, 12:48 PM)Милослав Самарџић Пише:  Требало је одмах да иде код лекара, али због тога првог инфаркта. Није ишао због ковид протокола.

Проветар никад није ишао код лекара или јако ретко није хтео код чи фармакомафије, турског ћифута..

Ни сада није хтео да иде у болницу али када је породица видела у каквом је стању и готово без даха и свести пребацили су га хитним колима у ковид болницу где је одмах смештен на јединицу интензивне неге али већ је било касно, корона је направила увелико."бела плућа"...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Помен и у сећање диксутанту рабу Божијем на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго господину ПРОСВЕТАРУ.

Дана 10.2.2022 зиме господње у Саборној Цркви  Св. Николе при Владичанском двору Епархије Банатске одао сам последњи поздрав човеку који ме је увек знао до суза насмејати,харзмитчког стила писања. Нека ти господ подари Царство Небеско.

Где год да си, знам да си на бољем месту и да се добро шалиш ко што си овде са нама..

[Слика: IMG-20220210-121610.jpg]

[Слика: IMG-20220210-121629.jpg]

[Слика: IMG-20220210-122155.jpg]

[Слика: IMG-20220210-133857.jpg]
Вечна памјат.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Да је питао неко покојног Просветара на кога типује од форумаша да ће му уплатити помен, сигурно не би типовао на Тебе.
Свака Ти част!
Бог душу да му прости!
Одговори

(10-02-2022, 04:57 PM)Бенито Пише:  Да је питао неко покојног Просветара на кога типује од форумаша да ће му уплатити помен, сигурно не би типовао на Тебе.
Свака Ти част!
Бог душу да му прости!

Ја сам испунио обећано.
Волео сам ја маторог, много осмеха ми је изнедрио овде.
Волео сам да га зезам и "провоцирам" око свега а највише око Русије и око питања  Војводине, ту сам му давао гас до даске. ...Удариле те кавурме и џигерњаче у главу. Ал се некад добро јело БаШ, а што је то Нешо? Јосипово недоношче...

Такав стил писања никад и нигде се неће поновити.

Био је легенда.

Мислим да овде на форуму нас шака сиромаха како би он рекао требао свако од нас кад оде у цркву да му запали свећу. Волео је он нас све овде а поготово Србију и цркву. ПРОСВЕТАР нити једну недељу није пропустио а да није био у цркви. Оставио је најјачи траг на форуму, ред је да му је и нас 6-7 бар на симболичан начин одужимо што смо имали част да таква величина дође на наш форум.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Ко памти почетак дружења на форумима можда је упратио Просветара. Наравно, није му био исти "ник" али стил писања јесте.
Имао је силне окршаје са разним типусима, полу светом, али и интелектуалцима и никада није поклекао у одбрани својих ставова када је у питању Србија, вера и нација. Русија и Путин су посебна прича...
Успевао је да буде веома активан а ипак да сачува своју интиму - приватан живот, тако да су врло, врло ретки људи који су знали ко је Просветар.
На нашем форуму је остао најдуже и, да га смрт није преварила још много кованица би било исписано његовом руком.

Форум је имао доста добрих дискутаната, посебно из времена Видик-а, Рас- Рас, Сунцеловац, ДКО и других, који су нас напустили због обавеза или су једноставно мислили да је овај тип дискусије превазиђен, а онда је дошао Просветар...
И, ето, остао је до краја.

Поменем га у молитвама, а ето, за који дан ће задушнице напоменућу свештенику да се помоли за душу раба божијег (име му знамо) пред Господом+
Одговори

Бенито

Свећа за Просветара, Карађорђа, краља Петра, кнеза Александра и краља Александра Карађорђевиће, испред Карађорђеве цркве у Тополи.

[Слика: IMG-217c19eca5fff06f679e57443a1a6f68-V.jpg]
[Слика: IMG-d5f823040492b022835cbde08715409f-V.jpg]
[Слика: IMG-7d3c42cb9a581003b315836cd2b03c32-V.jpg]
[Слика: IMG-9c20f8f74ac1f5ab64f05db16ba13663-V.jpg]
photo sharing

ПРОСВЕТАР.
Одговори

У обе цркве, у Тополи и у Орашцу, сам запалио свећу Просветару, убеђеном карађорђевићевцу који је годинама успевао да на овом форуму завара свој траг.
Чедо старе хајдучке сорте.
Бог душу да му прости!
Одговори

Нек му је Богом просто и нек је мир његовој души, нашем Просветару!

Отишао је искрени човек и Србин!

И као што каже Јеремија, следеће суботе 26. фебруара су задушнице и прилика кад се сетимо наших најдражих, самим тим и Просветара!
Одговори

Тако је Митићу!
Недостаје просветар, сад би он ударио писаније о Русији и Гњилежном западу и могућем рату у Украјини.

ПРОСВЕТАР је пре свега био као што је написао раб божији па послен јако добар човек. СРБИН, који је сате и сате посветиочитајући и истраживајући српску историју, политику и поезију.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Бог да му душу прости!
Одговори

Данас је на Новом гробљу у породичној гробници у Београду положена урна и одат 40 дневни помен рабу божијем Просветару.

После 46 година и 40 дана од упокојења Просветар је нашао свој мир поред родитеља у српској земљи у свом граду Београду.

Сахрани је присуствовала ужа родбина.

Слава му.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

(06-03-2022, 10:48 PM)Mekenzi Пише:  Данас је на Новом гробљу у породичној гробници у Београду положена урна и одат 40 дневни помен рабу божијем Просветару.

После 46 година и 40 дана од упокојења Просветар је нашао свој мир поред родитеља у српској земљи у свом граду Београду.

Сахрани је присуствовала ужа родбина.

Слава му.

Вјечнаја памјат рабу божијем Просветару.

Залуд му ми кријемо име на форуму када његов дугогодишњи пријатељ на ФБ-у објављује четрдесетницу уз његово име и презиме.
Одговори

У Београду није из Ивањице
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним