(20-09-2025, 10:13 PM)Бенито Пише: (20-09-2025, 06:18 PM)Monarhist Пише: (20-09-2025, 06:03 PM)Бенито Пише: Бојна парада је била слика и прилика наше свеопште државне и националне катастрофе.
Зашто профо... претпостављам да није због приказане технике.
Очи имаш, могао си да видиш префарбану совјетску технику. РВ модернизовани систем КУБ и НЕВА. То ако нас нападну авионима типа Галеб, може да буде врло ефикасно. Видео си на ратишту у Мало Русији колико су системи и авиони унапређени за само четири године, а ми са овим нисмо могли да присмрдимо авионима пре 25 година. (Овим екипама које су срушили Ф-16 у Републици Српској, 1995, и Ф-117 , 1999. године, требало је одмах омогућити место предавача на предмету физике). Обашка што су купили рафале, и какве то тек има везе са овим ПВО оруђима.
Што се тиче тенкова, могао си да видиш 8 комада М-72 и 12 комада М-84. Ако сам добро пребројао, јер водитељ уопште није рекао колико их је, а редитељ је том брзином мењао кадрове да је било немогуће пребројати. Видели смо ешалон борбених возила и транспортера, али то су помоћна оклопна возила, а не главна. О ових неколико возила које је смислила српска војна индустрија се не би изјашњавао, јер још нигде у ратним условима нису показали своје карактеристике.
Парада прекратка, неопростиво мало војске. Гарда изводи керефеке, што уопште није одлика Српске гарде. О бламажи са пуковским застава СКВ не вреди ни причати.
Фарбање, малање, фолирање, кредити које ће ко зна ко платити. Српска војска изгледа као Јерменска војска у тренутку распада СССР-А. Само су они били са више оруђа и бројнији. Видео си како су прошли у рату са Азербејџаном, скоро три деценије касније.
Све у свему, много лапрдања, мало напретка. Више пара окрену ботови за годину дана, него што је режим уложио у војску за све ове године.
Ja видео, нису били ни префарбани, били од картона и шперплоче изрезани , као макете...нису били ни прави, власт их је ставила да подигну рејтинг, чак ни војници нису били прави, већ лутке које су изводиле перформанс као и гарда то све било преко вештачке интелигенције.
Иначе за све неверне томе, о војној ратној авијацији можете прочитати овде:
https://aero.telegraf.rs/vojna-avijacija...noj-paradi
Иначе детаљи:
Цитат:Od ukupno 14 MiG-29 koje je nekadašnja [b]SFRJ[/b] nabavila krajem osamdesetih godina, sukob sa NATO-om 1999. preživelo je pet aviona. Obnova flote započela je 2017. godine, kada je Srbija iz Rusije dobila šest doniranih aviona, a zatim je nabavila još četiri iz Belorusije. Avioni su postepeno dovedeni na standard [b]MiG-29SM/SM+[/b], i čine okosnicu današnjeg srpskog lovačkog vazduhoplovstva. Bazirani su na aerodromu Pukovnik-pilot Milenko Pavlović kod [b]Batajnice[/b] i raspoređeni u 101. lovačku avijacijsku eskadrilu [i][b]Vitezovi[/b][/i] u sastavu 204. vazduhoplovne brigade.
Војска ЈНА, ЈА, СЦГ и Србије није од 1984 године не купила, није ни модернизовала нити један ваздухоплов нити један пво систем...
За Време ове власти не може се број ваздухоплова и система за рв и пво набројати!
Него шта смо све видели данас како вели један ође од "совјетске застареле технике:
Izraelski raketni sistemi PULS i besposadna letelica "hermes 900" po prvi put su danas prikazani javnosti u defileu na velikoj vojnoj paradi "Snaga jedinstva" u Beogradu.
PULS je modularni raketni sistem koji proizvodi izraelska firma "Elbit", sa dometom paljbe od 40 do 300 kilometara, u zavisnosti od tipa rakete koji koristi, a odlikuje ga velika preciznost, prenosi Tanjug.
"Hermes 900" je besposadna letelica srednje veličine za taktičke misije, koju odlikuje velika autonomija leta i sofisticiranost senzora. Takođe, u okviru podešalona besposadnih sistema, prvi put su prikazani i sistemi lutajuće municije (tzv. dronovi samoubice)"šedou 25" i "šedou 50" emiratske firme EDGE, sa dometom do 295 kilometara.
[font=Mulish, sans-serif]Lutajuća municija "šedou 25" je dron samoubica srednjeg dometa, namenjen za dejstvo po statičnim ciljevima van zaklona (živa sila i tehnika) na otvorenom prostoru na daljinama do 250 kilometara. Naoružan je bojevom glavom od 25 kilograma.
"Šedou 50" je dron samoubica srednjeg dometa, namenjen za dejstvo po statičnim ciljevima van zaklona (živa sila i tehnika) na otvorenom prostoru na daljinama do 300 kilometara. Naoružan je bojevom glavom od 50 kilograma, prenosi RTS.
[/font]
[font=Mulish, sans-serif]Usledio je podešalon artiljerijsko-raketnih jedinica za PVD (protivvazduhoplovna dejstva), u čijem sastavu su se nalazili raketni i artiljerijsko-raketni sistemi iz sastava 250. raketne brigade i artiljerijsko-raketnih diviziona za PVD. Prodefilovali su raketni sistem FK-3, artiljerijsko-raketni sistem "pancir-S1", raketni sistem S-125 "neva" M1T, raketni sistem HQ-17AE, raketni sistem "mistral", hibridni samohodni PVO sistem PASARS, kao i prenosni raketni sistem za protivvazduhoplovna dejstva 9K38 "šilo".[/font]
Samo jedan helikopter manje – ukupno devet – bile su „leteće topovnjače“ [b]Mi-35[/b]. Od toga, sva četiri [b]Mi-35M[/b] isporučena su novoproizvedena krajem 2019, a pet [b]Mi-35P[/b] kupljeni su polovni od Kipra i uvedeni u naoružanje pre godinu dana. Svi helikopteri pripadaju 714. protivoklopnoj helikopterskoj eskadrili [b]Senke[/b] iz sastava 98. vazduhoplovne brigade.
Цитат:Српска војска изгледа као Јерменска војска у тренутку распада СССР-А. Само су они били са више оруђа и бројнији. Видео си како су прошли у рату са Азербејџаном, скоро три деценије касније.
Молим те, нек ти исправе ту диплому.
Пријатељу па ти ни не знаш основе географије. Знаш ли колико становника има Азербејџан а колико Јерменија??
Знаш ли колика је површина Азербејџана а колика Јерменије.
Азербејџан је по броју становника 3х већи од Јерменије.
Да ли знаш шта је претходило сукобу у Нагорно Карабаху???
Да ли знаш чија је војска гарнантовала мир у том региону??
Зашто се та војска склонила?
Колико војске је имала Јерменија а колико Азербејџан?
Какав је географски положај Нагорно Карабаха.....
Пријатељу, ако ми наведеш без гуглања и да питаш чет џи пи ти, да ми наведеш састав јеременске војске и бар три система које имају..