(12-11-2020, 10:08 AM)ватхра Пише: Перуне,
Ствар је врло проста.
Ти си изнео тврдњу да су ова тројица лажно сведочила, односно фалсификовања свој исказ.
Али ти од ње направиш компликацију...
И у претходним постовима исто си писао, док сам ја то негирао тражећи од тебе да наведеш где сам изнео тврдњу да је њихов исказ фалсификован?
Цитирам текст из тачке 5: Часна реч, стр. 166:
Тешко је утврдити да ли је Драгољуб Делић говорио истину или је на овом суђењу само био пијун у рукама Комунистичке партије. Аутор оставља слободу читаоцима да на основу изнетих историјских чињеница донесу одлуку о томе.
Према томе, као што видиш, већ по трећи пут негирам твоју оптужбу да је у књизи наведено да су њихове изјаве фалсификоване. Обојица се слажемо да је то тешко утврдити али добро знамо да јесу. Уосталом, све време инсистираш на томе да си детаљно простидирао грађу а износиш сопствене закључке које, за разлику од мене, не покриваш доказима. Ето, ако сматраш да овај случај можеш да реконструишеш детаљније од мене, полако крени на Златибор па изнеси нам резултате свог рада. Ја сам своје, као што видиш, изнео.
Као млађи истраживач даћу ти један савет пошто очито видим да имаш проблем да прихватиш чињенице које се не подударају са твојим знањима и схватањима. Кад истражујеш и пишеш о неком догађају замисли себе у том времену као сељака, војника и официра. Ако то заиста будеш умео да урадиш како треба онда ћеш на бољи начин разумети зашто се неки догађај десио и зашто је неко тако у њему поступио...
Тако ћеш знати да се у једном планинском селу где годинама породице заједно живе, раде, ору, копају, зидају, руше, ратују и ј*ебу, свако свакога зна и сви знају коме могу веровати а коме не. Ситуација је и данас таква само што у селима живи драстично мањи број људи. Знај да то није стан у БГ-у где ни комшију до поред тебе поштено не познајеш. Свако од њих знао је профил људи који су се на овом суђењу појавили и знао је све оно на шта су били спремни. Друго, КП као што знаш није била наивна тако да увек треба размотрити чињеницу да ли је неки од сведока био принуђен на тако нешто. Претходно наведено било је оно што је многе читаоце, па и мене лично, уверило да су искази тројице сведока фалсификати. Иако је то моје мишљење, које не могу никад доказати, у књизи га нисам износио јер није на мени да судим о томе већ да износим чињенице на основу којих ће читаоци судити.
Ти си у овој расправи послужио управо играма тројице сведока, окривљујући мене да сам написао нешто што нисам написао. Као и они, твоје тврдње ниси правдао доказима. Све ово радио си "користећи се притом пилићарским методама", како је Кондор својевремено умео да каже.