Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Масовна убиства у Србији 2023 - разлози, смисао, последице

По до сада познатим подацима у два дана, у два одвојена случаја, два млада човека, убили су сваки по 8 лица, а више десетина их је рањено.
Ова два случаја, наизглед, не повезује ништа.
Међутим, није баш тако. Наведите све чега се сетите да повезује ова два случаја.
Ево, да кренем први:
Ниједног од двојице убица није пронашла чувена Овај/Вулин/Гашић полиција, него су се сами предали!!!!
Одговори

Добро, који су разлози? Који је смисао? Последице?
Обрати пажњу и отвори четворе очију као један од најактивнијих и најутицајнијих ( апсолутно заслужено) на овом форуму да не злоупотребиш ову вишеструку трагедију зарад неких својих битака са Овим и Оним.

А ка томе води.. јер се најмање прича о страдалој дечици и болу њихових ближњих или овом дечаку монструму или жртви болесног система и срозаног друштвеног морала.

Мени је данима мука због ове трагедије, плаче ми се, не знам шта бих урадио од себе, ишао сам да положим цвеће и запалим свећу, дао сам крв, а овде слушам о кривици комуниста за праисконски грех и о антропоморфном ђаволу патуљастог стаса који ,седи детету на рамену и шапуће му наредбе за масакр.

Лепо си рекао на почетку оне теме: једини адекватни коментар је ћутање.

Не схвати ме погрешно, не желим да спочитавам ништа, на све нас ово утиче, али мислим да је гурање теме у овом смеру крајње погрешно ( са људске стране према жртвама).
Одговори

Слушај Шико, овако је то било... Добијем информацију то јутро прво о пуцњавии, па неколико погинулих, па масакру деце.... Па, детету-убици.
Није прошло два сата, више од половине друштвених мрежа било је сагласно:
Криви су српски национализам, 90-е, четници, Дража Михаиловић.....
Ако није доста за 1000 живота - онда није ни за један!!!!
ПС а то што ми спочитаваш да не осећам ништа према жртвама заиста нема смисла. Замисли да Ти, рецимо, или многи пре Тебе, нису анализирали разлоге бомбардовања Београда 1944., па да кажу свако анализирање жртава показује да Ти људи не саосећају са жртвама, са срушеним породилиште, са човеком који испред породилишта држи косу у рукама јер су му у згради погинули жена и тек рођени близанци....
Мислим,, стварно не разумем....
Не, него ћу Овај да пустим (на жалост, не могу да га спречим) да ко у време Агитпропа излази и тумачи догађаје, а ми само треба да климнемо главом. 
А његова полиција је неспособна да у празној Србији пронађе целу ноћ једног масовног убицу. Хеликоптер им умало није опет синоћ пао.....
Стварно ми ниси јасан.
Одговори

(05-05-2023, 04:12 PM)Бенито Пише:  Слушај Шико, овако је то било... Добијем информацију то јутро прво о пуцњавии, па неколико погинулих, па масакру деце.... Па, детету-убици.
ПС а то што ми спочитаваш да не осећам ништа према жртвама заиста нема смисла. Замисли да Ти, рецимо, или многи пре Тебе, нису анализирали разлоге бомбардовања Београда 1944., па да кажу свако анализирање жртава показује да Ти људи не саосећају са жртвама, са срушеним породилиште, са човеком који испред породилишта држи косу у рукама јер су му у згради погинули жена и тек рођени близанци....
Не, него ћу Овај да пустим (на жалост, не могу да га спречим) да ко у време Агитпропа излази и тумачи догађаје, а ми само треба да климнемо главом. 
А његова полиција је неспособна да у празној Србији пронађе целу ноћ једног масовног убицу. Хеликоптер им умало није опет синоћ пао.....
Стварно ми ниси јасан.

Ево, сам си рекао шта те је покренуло да отвориш и дискутујеш на тему: не трагедија и патња тих људи него шта нека залудна будала мисли о четницима на некој друштвеној мрежи.

А нисмо скоро ништа чули о томе како је ова трагедија утицала на нас,  мишљења како помоћи деци да превазиђу трауме, на који начин ће ово утицати на друштво у земљи, или барем да се постављају само вести.

Погледај наслов ове теме. Само фали poll за гласање. Да ли је могуће да само ја примећујем колико је ово погрешно? Шта ако неко од родитеља случајно уђе на форум и узме да чита - можеш ли да замислиш њихову реакцију?

Дубоко сам уверен да је ово где гурате ову причу 
увредљиво и понижавајуће за жртве.

Ја стварно не разумем како то не разумеш.
Одговори

Ако је тачно да је син војног лица осумњичени за убиства код Младеновца онда је следећи заједнички именитељ да су"деца естаблишмента".
Одговори

Kурве, старлете, ријалити, тик ток, тетовирани и набилдовано момци, девојчице од 14 година ко курве, неморал на тв, грување беса, агресије, непотизам, криминал,корупција, непостојање институција, таблоиди, атеисти, атеистична елита,  америчка амбасада која  води Владу Србије али буквално, кумови, синови млади бесни момци,грување менталитет Београда све је кул све је до јаја, све је брзо, све је одмах и сад, Бака Прасе, Урош Панић, Лука Кебара, Сташа Стојановић, Лав Пајкић, Симо Чулић, Мићановић и остала болумента из СНС, курве, швалерке, љубавнице, даме ноћи по Јавним предузећима. Менталитет београдских сплавова, турбо фолк, агесивна реп музика криминал, проституција, дрога у свакој песми. Бахаћење, скупи аути, сепареи лудилоо брате, идемооо курве,Ада,сплавови ко нам шта може. Необразовани министри,болумента од министара, плагијати диплома, доктората, пљачкање државних фондова, криминал,окупиране,заробљене партијске нефунквооналне институције.Вулин, Бата Гашић, Цица Банка, Ирена Вујовић, Јелена Танкосић, Ана Бенабић, Кркобабићи, Дачић, Ружић, Јелена Триван

Он те тужи он ти пресуђује...Он има све наше досије, здравствене картоне, личне податке..

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Ја сам служио војску у Младеновцу од почетка јануара па до септембра 1987-е у Младеновцу али у касарни Ливаде.Тада ниједно актвно војно лице није било са тим презименом али за ракеташе у касарни Врбица не знам.
Одговори

(05-05-2023, 05:16 PM)Chicot Пише:  
(05-05-2023, 04:12 PM)Бенито Пише:  Слушај Шико, овако је то било... Добијем информацију то јутро прво о пуцњавии, па неколико погинулих, па масакру деце.... Па, детету-убици.
Стварно ми ниси јасан.

Ево, сам си рекао шта те је покренуло да отвориш и дискутујеш на тему: не трагедија и патња тих људи него шта нека залудна будала мисли о четницима на некој друштвеној мрежи.

А нисмо скоро ништа чули о томе како је ова трагедија утицала на нас,  мишљења како помоћи деци да превазиђу трауме, на који начин ће ово утицати на друштво у земљи, или барем да се постављају само вести.

Погледај наслов ове теме. Само фали poll за гласање. Да ли је могуће да само ја примећујем колико је ово погрешно? Шта ако неко од родитеља случајно уђе на форум и узме да чита - можеш ли да замислиш њихову реакцију?

Ставио сам у имену теме - последице. Па, пишите, не држим монолог овде, нити ми је то жеља.
Него, ако имамо неки проблем, да неке теме могу да се покрену на овом форуму, а неке не могу, онда то треба рећи.
Не могу да се сетим ниједног случаја, ево подсети ме, да се десила нека трагедија (ова у "Рибникару" је несумњиво међу највећима) да се у јавности није расправљало о узроцима и разлозима. 
Ако Ти мислиш да ово треба да буде специфичан случај, молим.... Бришемо целу тему.
Одговори

(05-05-2023, 06:05 PM)Бенито Пише:  
(05-05-2023, 05:16 PM)Chicot Пише:  
Стварно ми ниси јасан.

Ставио сам у имену теме - последице. Па, пишите, не држим монолог овде, нити ми је то жеља.
Него, ако имамо неки проблем, да неке теме могу да се покрену на овом форуму, а неке не могу, онда то треба рећи.
Не могу да се сетим ниједног случаја, ево подсети ме, да се десила нека трагедија (ова у "Рибникару" је несумњиво међу највећима) да се у јавности није расправљало о узроцима и разлозима. 
Ако Ти мислиш да ово треба да буде специфичан случај, молим.... Бришемо целу тему.

Тему не бришемо ни под тачком разно.
Свако нека изнесе свој став, сучели мишљење са другим форумашима што и јесте поента форума.

Што се тиче траума и свега што прати ове догађаје могу рећи следеће:
Многи су прошли далеко теже ситуације у време комунистичког терора па ипак не постадоше несоји и убице.

Најпосле, свако има могућност да прескочи тему која му не одговара,
Одговори

Шта знам, најзначајнија последица ће бити да ћемо гледати будалетине како изигравају "државу", што знамо како ће се окончати.

С друге стране, шта је узрок свега овога, тешко је рећи. Овакве ствари су веома ретке у свету и тражити неко објашњење с научне стране је веома тешко (а поломише се мудросери ова три дана) - управо зато што је овај догаћај изузетак у људској средини.

Непоменик.
Одговори

Зашто Патријарх није одржао у цркви или Храму Светог Саве  тај тужни говор и још Патријарх пали свећу на улици на тротоару

Зашто се пале свеће око школе а не у Цркви

Јелте, елитна школа и богати родитељи су Ју Ес Еј пипл.

Која смо ми гамад. 

То је због овога. Читај 

[Слика: Screenshot-20230506-081757-918.png]

Куку и леле.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Јел нас изгрдио Вучић, нисам гледо обраћање, сигурно је био љут на нас опет,  сигурно сам крив ја опет, који их водим сваке недеље  цркву на Свету тајну причешћа, а он у ЕУ демоНкратску секту.
Ајмо, и ови сви четници који су за демократски запад под исту сатанску лупу и одговорност, ви западњаци сте пуцали, дете је само повукло ороз. Оно ће одговарати за свој малолетнички ПРЕСТУП, тако се и зове по закону, а ко ће за масакр ?
Одговори

Знам да овакав коментар није најбољи почетак на форуму али вести о масовним пуцњавама у Србији су и мене шокирале.

Ја мислим да овде нема никакве завере. Не знам за друге али у Костином случају ја мислим да је дечак био малтретиран од стране вршњака, малтретиран и/ли занемарен од стране родитеља. Ни наставници, ни психолози нису обратили пажњу на њега. И то не преко ноћи него већ годинама. "Ако добијем кецу, они ће бити криви", "ако то урадим, коначно ћу бити примећен".

Наравно да су на њега утицали ствари попут филм/серија "Death note", такође и вести о масовним пуцњавама у америчким школама, али деца не пишу спискове и пуцају само због неке вести или серије а камоли због национализма, како неки људи тврде. Да нема пиштоља, нашао би други начин да их бар повреди. Породично и вршњачко насиље и занемаривање деце су озбиљни друштвени проблеми и не можемо тек тако да их обиђемо, рекавши да је зависно од политичког опредељења, само запад, Русија, национализам, или шта ја знам крив јер видим да су баш сви налетели на ту тему, јер је опет нека добра прилика да се Срби међусобно свађају и то ме јако разочара. Овде су највише криви родитељи, наставници и психолози.

Немојте да ме погрешно схватите, оно што је Коста урадио, није ни најмање у реду. Проливање крви никад није у реду а овај глупи Вучић хоће још, хвала Богу да је Брнабић одбила. Можда смртна казна добро збучи али није то решење. Поготово не за децу.
Одговори

Осам мртвих у масовној пуцњави у тржном центру у Тексасу

https://townhall.com/tipsheet/mattvespa/...d-n2622923
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним