Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НОВА КЊИГА: ''НАЦИОНАЛНА ФРЕКВЕНЦИЈА'', Ана Филиповић

(16-09-2023, 12:01 AM)Ђорђе Ивковић Пише:  Захваљујем се свима.
Ја сам доста писао на исте и сличне теме ка и г-ђа Ана Филиповић, наравно из комотнијег, блогерског угла, али драго ми је да се налазимо на истим позицијама.
Слажемо се да би требало обрадити и друге пројекте, који су поменути. А, како ценим, биће големог посла око Шушљиковог "Време смрти".

Колико знам, намерно је прескочила оно "Време зла", састављено из Ћосићевих романа Грешник, Отпадник и Верник, које обрађује предратни период, па до пропасти "Ужичке републике". Тај серијал је громогласно најављиван и нашироко рекламиран, али није добро прошао код гледалаца. То није био разлог прескакања те серије, него толика количина неистина у серији да би и целу књигу било потребно посветити управо тој серији.
За серију "Време смрти" која ће, по свему судећи, бити најамбициознији пројекат продукције Ејџ то Ејџ, биће потребне подробне анализе. Али, ајде да сачекамо да се тај серијал заврши и прикаже.
За сада највише пажње привлачи филм Радоша Бајића и Милинковића Дебелог, али видећемо, полако... Ни Милослав Самарџић није ван конкуренције, ако буде приказан на званичним државним таласима.
Једном речју, приказ серија у овој или евентуално некој новој књизи не значи аутоматски негативну критику тих дела, него покушај да се разуме која је мејнстрим идеологија прошлости у данашњем времену код државне или парадржавне елите. Уосталом, сам наслов "Национална фреквенција" све објашњава.
Одговори

Ајде једно питање за оне који су читали књигу. Који глумац је највише пута похваљен за своје глумачке роле у овој књизи?
Питање је везано управо за нови филм "Мисија Халјард"?
Одговори

(13-10-2023, 10:26 AM)Бенито Пише:  Ајде једно питање за оне који су читали књигу. Који глумац је највише пута похваљен за своје глумачке роле у овој књизи?
Питање је везано управо за нови филм "Мисија Халјард"?

Према сећању, јел беше Жарко Лаушевић?
Одговори

Није Лаушевић. Мислим, јесте Лаушевић хваљен као озбиљан глумац, али је велики проблем што је у једној од две улоге које је играо у серијама, глумио стварног историјског лика којег је аутор преумио до те мере да је то био фалсификат. У другој улози, у серији "Корени" Лаушевић је био маестралан и то због више разлога.
Али, није он у питању.
Један глумац је играо две улоге у серијама које су биле предмет приказа у овој књизи, и обе је одиграо изванредно.
Млађи глумац је у питању.
Одговори

(13-10-2023, 01:19 PM)Бенито Пише:  Није Лаушевић. Мислим, јесте Лаушевић хваљен као озбиљан глумац, али је велики проблем што је у једној од две улоге које је играо у серијама, глумио стварног историјског лика којег је аутор преумио до те мере да је то био фалсификат. У другој улози, у серији "Корени" Лаушевић је био маестралан и то због више разлога.
Али, није он у питању.
Један глумац је играо две улоге у серијама које су биле предмет приказа у овој књизи, и обе је одиграо изванредно.
Млађи глумац је у питању.

Онда је Радован Вујовић. Како се присећам, Ана је похвалила његов лик у серији "Краљ Петар Први".
Одговори

Тако је. Радован Вујовић има две улоге, чини ми се, у ових седам ТВ серија и у обе је похваљен - лик Вукашина Катића у "Корени" и наредника Животе у "Краљ Петар Први".
Гледам га ових дана како промовише филм "Мисија Халјард" . Од свих глумаца који су промовисали филм, укључујући и Николу Ракочевића, види се да је Радован Вујовић најозбиљније спремао улогу Звонка Вучковића. Прочитао је не само његова "Сећања из рата", него очигледно и још неке књиге где се доста добро описује Звонко Вучковић. Судећи по трејлеру, чини се да је баш ушао у улогу, јер је скинуо тај Звонков карактер. Бар ми се тако чини по гледању трејлера.
ПС оно што би било опасно погрешно је да он или било ко други схвати тај рат на том подручју само по ономе што је написао Звонко Вучковић у својим сећањима. Многи од нас су се давно оклизнули на ту кору, па знамо колико је то далеко од пуне истине о том рату.
Одговори

Оштрији је него што је био Звонко, али одлично одиграна улога официра.
Одговори

Обавештење за све заинтересоване, као и за оне који још нису прочитали ову књигу, да је из штампе изашло друго издање књиге "Национална фреквенција". 
Књигу можете поручити преко мејл адресе:
porucnikdragacevo@gmail.com
Одговори

Честитке!
Одговори

Јел допуњено издање?
Одговори

(23-04-2024, 12:37 PM)Mitic Пише:  Јел допуњено издање?
Нема нових критика. Има допуна неких у оквиру кротка које су биле и у првом издању.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним