16-09-2023, 12:35 AM
(16-09-2023, 12:01 AM)Ђорђе Ивковић Пише: Захваљујем се свима.
Ја сам доста писао на исте и сличне теме ка и г-ђа Ана Филиповић, наравно из комотнијег, блогерског угла, али драго ми је да се налазимо на истим позицијама.
Слажемо се да би требало обрадити и друге пројекте, који су поменути. А, како ценим, биће големог посла око Шушљиковог "Време смрти".
Колико знам, намерно је прескочила оно "Време зла", састављено из Ћосићевих романа Грешник, Отпадник и Верник, које обрађује предратни период, па до пропасти "Ужичке републике". Тај серијал је громогласно најављиван и нашироко рекламиран, али није добро прошао код гледалаца. То није био разлог прескакања те серије, него толика количина неистина у серији да би и целу књигу било потребно посветити управо тој серији.
За серију "Време смрти" која ће, по свему судећи, бити најамбициознији пројекат продукције Ејџ то Ејџ, биће потребне подробне анализе. Али, ајде да сачекамо да се тај серијал заврши и прикаже.
За сада највише пажње привлачи филм Радоша Бајића и Милинковића Дебелог, али видећемо, полако... Ни Милослав Самарџић није ван конкуренције, ако буде приказан на званичним државним таласима.
Једном речју, приказ серија у овој или евентуално некој новој књизи не значи аутоматски негативну критику тих дела, него покушај да се разуме која је мејнстрим идеологија прошлости у данашњем времену код државне или парадржавне елите. Уосталом, сам наслов "Национална фреквенција" све објашњава.