Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ескими и Срби, један пример
#15

(15-08-2023, 10:28 PM)Милослав Самарџић Пише:  У оном чланку ХЕ су само пример за опис деловања зелених у Србији.
Има маного неистина, нетачних података, уз ужасну буку.
То што си прво рекао да је цела река у цевима, па после пола реке... Ово сад ново прекопирао си од неког исто као и оно прво. Смео бих да се кладим да ни то ново није тачно, познајући терен тамо. Стрмо је, пад је велики, па нема потребе за толиким цевима, и друго, неприступачно је за копање. А треће, како је могуће да нестане река, то јест вода, приликом проласка кроз ХЕ? Јел уопште знаш тачне податке?
Ништа ми се не свиђа тај ваш покрет, јер личи на тоталитарну идеологију (из које је и потекао - од маоиста).
Aj овако,

Пошто се фрљам атрибутима на кило, пошто тролујем копирам, и томе слично да седнемо у ауто, понесете камеру и одемо до Јошаничке Бање да урадите интервјуе са,мештанима, направите видео запис о мхе, самоковској реци

Него, пошто ја копирам , РЕД ЈЕ НА ВАС ГОСН.САМАРАЏИЋУ ДА НА ВИДЕЛО ИЗБАЦИТЕ ДОКАЗЕ О ЕСКИМСКОМ НАФТОВОДУ.МАКАР КОПИРАНЕ.

ЈА ПОДЕЛИО ЛИНКОВЕ, ВИДЕА, ИЗВЕШТАЈЕ, А НЕ ВИДЕ НИШТА О ЕСКИМИМА КОЈИ СУ СА ТРАБАНТА ПРЕШЛИ НА СКУПОЦЕНЕ ЏИПОВЕ.

НЕМОЈТЕ ДА НАС ОСТАВИТЕ У НЕЗНАЊУ. 


Очекујем еконимски детаљан извештај о  нафтоводу који пролази кроз ескимска села.

Не могу ишчекати да видим економске параматре,програме, иплативост, БДБ  Ескимске заједнице како су се обогатили од канадског нафтовда?

Бар за Вас економисту је то лако...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#16

Што се тиче МХЕ код нас у NOVOSRB не видим никакву сврху и користи од њих осим корупције и штете животне средине, јер су код нас и инвеститори и зелени "заштитници" животне средине потомци брозовића. Јер у левичарима не постоји здрава економска и еколошка свест. Е сад пошто највише МХЕ има у Аустрији, Немачкој и у Скандинавији код њих је вероватно другачије и у економском и у еколошком плану.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#17

Чекамо Шуми неки доказ Бар слику да нас удостоји госн. Самарџић ескимског нафтовода или слику Ескима у проводу са скупим џиповима како испијају canadian wiskey.

Елем, да наставимо ми неписмени и несмо се школовали и на кило са атрибутима да се фрљамо о Јошаничкој Бањи.


УЈошаничкој Бањи смо па свако љето. Знамо је у прсте, не баш ко Вршац ал познајемо.


Испод Цркве у Јошаничкој Бањи су биле воденице где су Срби млели жито. Воденице су радили на принципу рада копаоничких речица, које су биле брзе и покретале су млин.


Госн. Самарџићје добро опазио да је становништво старо и да је демографска слика што се тиче Биљановца, Баљевца, Ушћа на Ибре, Богутовца, Јошаничке Бање катасрофална.

Становништво престаро, млади одлазе и гравитирају ка Краљеву, Београду и ка Рашки.


Једино где су мештани Јошаничке Бање могли бити запослени а да не раде у сточарство или да скупљају печурке у летње време јесте и јесу хотели на Копаонику.

Тај део у долини Ибра и горе према Копаонику би требао бити бар 3х развијенији.

Увек ме је од малих ногу мучило када смо са родитељима ишли на одмор за Бању зашто су ти људи толико сиромашни у односу на нас у Војводини. Није то било понижавајуће него смо поставили хипотезу.


Касније смо схватили.

На Косову, Рашкој а касније смо то видели у Далмацији и Херцеговини.

Најтврђи, крвљу најчистији српски сој, најхрабрији сој, генетски најквалитетнији долази са Проклетија, Динаре, Копаоника и то је доминантан сој у Срба.

Јошаничка Бања је пуно пострадала у оба рата.

У првом светском рату подкопаобичка села су дала многоо Срба преласком Албаније.

Најчувенија Српкиња је из околине Јошаничке Бање.

У центру Јошаничке Бање 1995 године је Милунки Савић подигнут први најјвећи споменик (Саће госн. Самарџић да каже да није истина и да Ескими имају већи споменик, ал добро).


Што се другог светског рата тиче. Нама је покојна Баба и ђед који су се крили све лепо испричали. Швабе су држале Бању. Четници Шуме.

Када су комунисти ушли у тај крај понудили су им две опције масовна и организована депортација за Војводину и број два стрељање свих који су сарађивали са четницима. Наша покојна баба је видела стрељање мештана Бање у шумама од стране комуниста...

Пошто у Бањи, Срби живе у засеоцима по једно племе једно презиме(Не знамо презимена Ескимских племена, можда нас госн. Самарџић удостоји бср неким доказом) Ђоровићи, Прибојци, Вељковићи, Милојевићи, Петровићи, Босићи, Јовановићи итд свако племе је под комунистима морало да депортује што вољно што безвољно једну своју породицу у Јужни Банат.


Тако да данас у Вршцу живе 15 породица које воде пореклом из Јошаничке Бање. Комунисти су им 50-их година обећали ако напусте Бању да ће добити 3х већу швапску кућу што је и била истина. 

Када су комунисти фолксдојчере спроводили у сабирне логоре а касније их депортовали насилно за Немачку, Србима дошљацума су уступали те куће.


Елем, тај удар комуниста на косовске Србе, Рашке Србе из Босне и Далмације је довело до катакчизмичмне демографске слике и нестајање Срба са вишевековних територија.

Када су комунисти послен 45-те експедитовали Србе из Рашке области не нудићи им никакву екомонску будућност за Србе и мештане је настао еко омски колапс и доведени су у стање сиромаштва...


Jошаничка Бања има изврсне ВОДНЕ и ШУМСКЕ РЕСУРСЕ од извора термалних вода (воде преко 80°С које одлазе у Јошаницу), до планонских река па до Јошанице.

Јошаничка Бања поред турског купалишта је била и позната по Врхунској Пастрмци. Чак су и Канађани (додуше не Ескими) узимали икру од копаоничке пастрмке.


Елем, Девастирање екомжномско, демографско се дешавало до појаве инвеститора (ескима). Елем комунисти који су се појавили пошто су економски и демографски уништили једино шта им је преостало да униште и што је било нетакнуто јесте нетакнута природа Копаоника.


Удар на планинске речице боље рећи потоке је био удар гори него код комуниста. Преко ноћи су се појавили са гомилом багера, цеви, искрчили шуму убацили тецеви и речице у цеви.

Убиство. Терор. Злочин.



Оно што је битно 

МЕСНА ЗАЈЕДНИЦА ЈОШАНИЧКА БАЊА НИЈЕ ДОБИЛА ни динар.

МЕСНА ЗАЈЕДНИЦА ЈОШАНИЧКА БАЊА НЕМА НИКАКВЕ КОРИСТИ ОД ИНВЕСТИТОРА МИНИХИДРОЕЛЕКТРАНА.

МОГАО би госн. Самараџић да нас обрадује информацијом које користи од 36 минихидроелектрана има Месна Заједница Јошаничка Бања или Општина Рашка?

Сви инвеститори (Ескими) су у дебелим кумовским, братским,пријатељским везама са кумом Вучића Николом Петровићем који контролише највећи број минихидроелектрана..


По УСТАВУ и ЗАКОНУ МХЕ НЕ СМЕЈУ ДА СЕ ГРАДЕ У НАЦИОНАЛНИМ ПАРКОВИМА јер тамо обитавају многе заштићене врсте. Међу њима је чувена Панчићева оморика која је жестоко пострадала због МХЕ.

МХЕ нису добродошле..


Планинске реке су дивље, не укротиве, померају стене имсју симболику као народ српски, кога не можеш укротити макар га у цеви ставили.

А што се тиче Ескима и нафтовода док не добијемо бар неку сличицу, може и фотошопирана од госн Самарџића за ескимски нафтовод, дотле Верујемо да Ескими из џипова живе по Крагујевцу и Београду.


СЛОБОДА РЕКАМА!

ОДБРАНИМО РЕКЕ КОПАОНИКА!

СМРТ КОМУНИСТИМА БЕЗБОЖНИЦИМА ЦРВЕНОЈ БАНДИ ИНВЕСТИТОРА!

УА ЕСКИМИ!

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#18

Није Канада, Америка, тј. Аљаска.
Код нас су комунисти укинули сеоску, среску и градску својину, оставили су само приватну -. коју су срезали - и државну. Да би 95% својине било у њиховим рукама.
У капиталистичким земљама је остало као код нас пре рата. Тако да кад нафтовод иде кроз атар ескимског села, кроз дакле сеоску имовину, мора да се плати селу. Поглавица, то јест шеф месцне заједнице, сазове савет, или како се већ зове, и већају шта ће. Колико пара да узму и шта да раде с парама.
Ако хоћеш детаље, гуглај Сајмон Рив и Аљаска.
Кад се бориш за нешто, не смеш износити нетачне податке, иначе ти нико неће веровати ни кад кажеш нешто тачно. Како разликовати?
Ако знаш одговоре на оно што сам питао, напиши, ако не, ништа.
Одговори
#19

(16-08-2023, 11:27 AM)Шумадинац Пише:  Што се тиче МХЕ код нас у NOVOSRB не видим никакву сврху и користи од њих осим корупције и штете животне средине, јер су код нас и инвеститори и зелени "заштитници" животне средине потомци брозовића. Јер у левичарима не постоји здрава економска и еколошка свест. Е сад пошто највише МХЕ има у Аустрији, Немачкој и у Скандинавији код њих је вероватно другачије и у економском и у еколошком плану.

Сигурно да је другачије када су то капиталистичке земље. Закон влада.
Одговори
#20

(16-08-2023, 03:36 PM)Милослав Самарџић Пише:  Није Канада, Америка, тј. Аљаска.
Код нас су комунисти укинули сеоску, среску и градску својину, оставили су само приватну -. коју су срезали - и државну. Да би 95% својине било у њиховим рукама.
У капиталистичким земљама је остало као код нас пре рата. Тако да кад нафтовод иде кроз атар ескимског села, кроз дакле сеоску имовину, мора да се плати селу. Поглавица, то јест шеф месцне заједнице, сазове савет, или како се већ зове, и већају шта ће. Колико пара да узму и шта да раде с парама.
Ако хоћеш детаље, гуглај Сајмон Рив и Аљаска.
Кад се бориш за нешто, не смеш износити нетачне податке, иначе ти нико неће веровати ни кад кажеш нешто тачно. Како разликовати?
Ако знаш одговоре на оно што сам питао, напиши, ако не, ништа.
Jел ово:

https://www.google.com/amp/s/www.nbcnews...na13440847


Па ка'е:


Цитат:Eskimo's along Alaska's North Slope have come to accept oil wells on land, but as oil companies press to drill offshore Eskimo leaders remain defiant, saying their whaling tradition is more important.

Вашингтин пост вели:


Цитат:An Aug. 12 news story reported that the elders of the Gwich'in tribe from Arctic Alaska and Canada met in Arctic Village to oppose legislation that would open the coastal plain of the Arctic National Wildlife Refuge to oil exploration and development. The elders said they are working to protect the caribou, which they depend on for much of their food.

https://www.washingtonpost.com/archive/o...73e05a27f/

Нешто нису баш одушевљени Есккми на Аљасци са америчким компанијама?

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#21

Видим @Mekenzi да се бориш за екологију...а шта је са ЕПС-ом? Да ли ви „зелењаци“ намерно дижете велику прашину да се замагли могућа (и очекивана и извесна) приватизација ЕПС-а?

Погледај скупштину ЕПС АД и видећеш само једно име: Дубравка Ђедовић Представник оснивача ЕПС АД

ПС

У некој малој претрази сам видео да си ти поводом изјаве проф. др Тамара Миленковић Керковић Народни посланик Потпредседник Двери, где се спомињу нека издвојена предузећа из ЕРС-а (и пљачке) 'ладно у коментару написао:

(19-07-2023, 02:55 PM)Mekenzi Пише:  Искрено...
Јебе нам се...

https://www.pogledi.rs/forum/thread-1904...#pid168499

То је изгледа брига вас који сте служили (и служите) интересима странаца за пљачку државе. Колику буку ви западне слугерање (слугерање интереса западњачких компанија*) подижете због измене статута ЕПС-а и преображаја у АД јер се лакше продају делови нечега што више није државна својина него некакав АД, где је само Дубравка Ђедовић скупштина.

*И једно питање поводом овога: колико те плаћају за услуге? *И једно питање поводом овога: колико те плаћају за услуге? Као „виђенији“ отпораш и ти си свакако жвакао сендвиче са подригушом. Јел' остала иста надница или добијате и прилоге?
Одговори
#22

Само да се убацим овде, да би вас допунио, јер неке ствари очигледно нису јасне. И није то само овде случај, него генерално Срби не разумеју где живе.
Водне површине, у овом случају реке, биле су некада део власништва парцеле коју је поседовао неки одређени ага или други турски моћник.
Када су се Срби ослободили Турака и почели да заузимају поседе које су и иначе обрађивали, али их сада имали за себе, присвајали су и делове водних површина које су биле део њихових имања. И то је тако, у принципу, и остало до пре тридесетак година. С тим , да су се општинске или среске власти директно мешали, односно њихови судови, уколико се на тим површинама подизао привредни објекат, с најчешће воденица. Онда су они давали дозволу да ли може или не може бити подигнут, и тако даље.
Реке су коришћене, са развојем индустрије, и за друге привредне објекте, односно за прве хидроцентрале, затим за превоз дрвене грађе, за стругаре, ако су биле на ваздушно хлађење итд....
Долазе комунисти и укидају све врсте власништва које је већ поменуо Милослав Самарџић и конфискују све привредне објекте на и уз реке, осим воденица. Воденице су остале у приватном власништву, али више нису плаћале ушур општини у којој су биле, него централизован порез држави, који је био те висине да су многе временом и напуштене. 
Питање власништва над рекама је било недефинисано, јер ником није пало на памет да нешто на реци прави, да не би опет дошли комунисти и то одузели. Долазимо до кључног човека наше пропасти - до Слободана Милошевића.
За време његовог режима подржављено је власништво над шумама и водама у Србији и основана су три државна предузећа: Србија Шуме, Србија Воде и Војводина Воде. Практично је легализована отимачина шумских и водних богатстава од народа који је живео вековима поред тих простора.
Долазе тзв демократски режими и не враћају целу ситуацију у предратно стање, него црпе своју моћ из права стечених у титоизму и слобизму. Злоупотребљавају подржављену приватну или сеоску, општинску имовину зарад партијских или личних интереса. Врхунац је долазак Овај на власт, који ту имовину, без питања локалног становништва, по свом нахођењу предаје у руке, себи блиским "инвеститорима" и долази до судара дијаметрално супростављених интереса домицијалног становништва и новопечених капиталиста.
Другим речима, да поновим оно што сам написао у првом посту: док се не решимо Брозове јебачине нема нама помоћи.
Одговори
#23

(16-08-2023, 05:46 PM)Авакс Пише:  Видим @Mekenzi да се бориш за екологију...а шта је са ЕПС-ом? Да ли ви „зелењаци“ намерно дижете велику прашину да се замагли могућа (и очекивана и извесна) приватизација ЕПС-а?

Погледај скупштину ЕПС АД и видећеш само једно име: Дубравка Ђедовић Представник оснивача ЕПС АД

ПС

У некој малој претрази сам видео да си ти поводом изјаве проф. др Тамара Миленковић Керковић Народни посланик Потпредседник Двери, где се спомињу нека издвојена предузећа из ЕРС-а (и пљачке) 'ладно у коментару написао:

(19-07-2023, 02:55 PM)Mekenzi Пише:  Искрено...
Јебе нам се...

https://www.pogledi.rs/forum/thread-1904...#pid168499

То је изгледа брига вас који сте служили (и служите) интересима странаца за пљачку државе. Колику буку ви западне слугерање (слугерање интереса западњачких компанија*) подижете због измене статута ЕПС-а и преображаја у АД јер се лакше продају делови нечега што више није државна својина него некакав АД, где је само Дубравка Ђедовић скупштина.

*И једно питање поводом овога: колико те плаћају за услуге? *И једно питање поводом овога: колико те плаћају за услуге? Као „виђенији“ отпораш и ти си свакако жвакао сендвиче са подригушом. Јел' остала иста надница или добијате и прилоге?

Што се тиче ЕПС-а небавимо се тиме.То је тема за политичаре и врх државе и доста зависи од политичке воље, ту се нешто пуно као обичан грађанин не може урадити.


Помажемо колико можемо докторици из Јошаничке Бање да сачувају реке Копаоника, оно горе шта су урадили то је екоцид прве врсте.


Дајемо подршку момцима из Бора које се крваво и у тешким неравноправним борбама су против Зи Ђина.

Јадар је најјаче упориште. Туче СЕОС тешком 'артиљеријом" по Рио Тинту. Недељеци се крваво боре, недају се.

Ракиту и Стару Планину смо успели да сачувамо...

Сада хоће да копају злато на Хомољунови Канађани што су зајебали Самарџићеве Ескиме па сад колико читанжмо на бејзик инглишу  Ескими протестују..
Ту имају страже и патроле. То им неће проћи.

Јошаничка Бања је "пала" зато што су извршили офанзиву а "војска" није била организована.

Сада смо организовани. Дижемо и мхе у ваздух динамитом.


https://www.google.com/amp/s/www.telegra...icke-banje

Дош'о Самарџићев Еским инвеститор у четнико село Ковачи изнад Јошаничке Бање најурише га старине од 80 љета са шајкачама умалo багери и камуони у привалију завршили..

https://nova.rs/vesti/drustvo/josanicka-...skoj-reci/

Што се ДВЕРИ тиче наш став је јасан, Бошко мора поднети оставку после 24 година суровог aуторитаивног владања на челу двери.Још мало па ће зезнути и Броза. 

Из Двери најурити Пушкиће, Костиће, Кекеровиће и те другоразредне ликове који су за општинску лигу и бирократско професорске послове које ништа на терену озбиљно не раде.

Када си ти Кекеровићку видео и некој aктивистичкој акцији ДВЕРИ.

Вратити и устоличити Срђана Нога на чело двери. Врати да председништво управља...


Ного туче, директ аждаху у главу, без околишања.



Бошко треба да буде професор Српског у чачанској гимназији.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#24

Добро, Мекензи. Све Ти нама објасни шта не ваља у вези планинских река. 
Ајде нам реци, ако имаш неко мишљење, шта треба учинити поводом тог питања?
Одговори
#25

(16-08-2023, 06:21 PM)Mekenzi Пише:  Што се тиче ЕПС-а небавимо се тиме.То је тема за политичаре и врх државе и доста зависи од политичке воље, ту се нешто пуно као обичан грађанин не може урадити.

Ааа Кидање ...значи жмуриш на оба ока када је пљачка народне имовине у питању и то прикриваш некаквом еколошком борбом.

Да ли си свестан да си опет (по ко зна који пут) одвалио глупост. Када је ЕПС у питању, то је политичка воља и не може се ништа а када су МХЕ у питању онда обичан народ може нешто да уради...само, којим правом ако је све „државно“ и банда која води ову јадну државу то крчми, како им се накриви.

Објасни ми каква је ту разлика ако се ради о истој врсти имовине (државна, односно народна имовина).

Прочитај шта је @Бенито написао па делај у том правцу, а не да бацаш прашину у очи народу док се један велики систем (ЕПС) спрема да пређе у руке, ко зна кога...али да буде приватна компанија. Такви као ти су и уништили све што је било од предузећа и која су могла да послују у интересу народа (и да буду стварно власништво народа).


ПС

Иначе, навалио си к'о прасе на корито да то Самарџић одговори колико су му платили да их заступа...а пропустио си да одговориш колико тебе плаћају да кевћеш (Мекекећеш, Мекекекензи). Питао сам ти да ли вам у сендвич сада ставе прилог од киселих краставаца који су јуче остали од њихове клопе...разумеш ли питање, корпорацијски отпораш.

Ово остало што тупиш о Бошку и Дверима, сматрам твојим примитивизмом и мешањем у рад неке странке – њихов проблем. Али ако ти наваљујеш по задатку на њих, онда ипак остављам неку наду да ипак више вреде јер чим неки корпорацијски отпораш навали, онда ту треба обратити пажњу – зашто наваљује? (што би рекао "товариЩ" Blush Стаљин, ако нешто макар ситно експлодира и има политичке последице, треба обратити пажњу на то).

Следеће је да се „устоличи“ Ного. Како то мислиш? Ти да устоличаваш...јес' ти нормалан? Добро...знам да ниси, али питам...за друга... Кидање


И научи брате да пишеш...кажеш да си толико пуно прочитао (пун подрум новина и књига Кидање ) а не знаш да се не бавимо не пише спојено. Пиши бре латиницом како си навикао па нећеш ваљда имати граматичких грешака (кбсз...полуписмен и даље остаје полуписмен).
Говорим ти за твоје добро јер тако показујеш да у ствари ниси ни наслове прочитао...
Одговори
#26

(16-08-2023, 08:49 PM)Бенито Пише:  Добро, Мекензи. Све Ти нама објасни шта не ваља у вези планинских река. 
Ајде нам реци, ако имаш неко мишљење, шта треба учинити поводом тог питања?

Неваља што их стављају у цеви.

Остало добро.

Ниси ти чуо прави хук реке Јошанице када наиђе.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#27

Не питам Те само за реку Јошаницу, него генерално за планинске реке. Шта конкретно треба да се ради ако неко пожели да подигне неки привредни објекат?
Одговори
#28

(16-08-2023, 08:52 PM)Авакс Пише:  
(16-08-2023, 06:21 PM)Mekenzi Пише:  Што се тиче ЕПС-а небавимо се тиме.То је тема за политичаре и врх државе и доста зависи од политичке воље, ту се нешто пуно као обичан грађанин не може урадити.

Ааа Кидање ...значи жмуриш на оба ока када је пљачка народне имовине у питању и то прикриваш некаквом еколошком борбом.

Да ли си свестан да си опет (по ко зна који пут) одвалио глупост. Када је ЕПС у питању, то је политичка воља и не може се ништа а када су МХЕ у питању онда обичан народ може нешто да уради...само, којим правом ако је све „државно“ и банда која води ову јадну државу то крчми, како им се накриви.

Објасни ми каква је ту разлика ако се ради о истој врсти имовине (државна, односно народна имовина).

Прочитај шта је @Бенито написао па делај у том правцу, а не да бацаш прашину у очи народу док се један велики систем (ЕПС) спрема да пређе у руке, ко зна кога...али да буде приватна компанија. Такви као ти су и уништили све што је било од предузећа и која су могла да послују у интересу народа (и да буду стварно власништво народа).


ПС

Иначе, навалио си к'о прасе на корито да то Самарџић одговори колико су му платили да их заступа...а пропустио си да одговориш колико тебе плаћају да кевћеш (Мекекећеш, Мекекекензи). Питао сам ти да ли вам у сендвич сада ставе прилог од киселих краставаца који су јуче остали од њихове клопе...разумеш ли питање, корпорацијски отпораш.

Ово остало што тупиш о Бошку и Дверима, сматрам твојим примитивизмом и мешањем у рад неке странке – њихов проблем. Али ако ти наваљујеш по задатку на њих, онда ипак остављам неку наду да ипак више вреде јер чим неки корпорацијски отпораш навали, онда ту треба обратити пажњу – зашто наваљује? (што би рекао "товариЩ" Blush Стаљин, ако нешто макар ситно експлодира и има политичке последице, треба обратити пажњу на то).

Следеће је да се „устоличи“ Ного. Како то мислиш? Ти да устоличаваш...јес' ти нормалан? Добро...знам да ниси, али питам...за друга... Кидање


И научи брате да пишеш...кажеш да си толико пуно прочитао (пун подрум новина и књига Кидање ) а не знаш да се не бавимо не пише спојено. Пиши бре латиницом како си навикао па нећеш ваљда имати граматичких грешака (кбсз...полуписмен и даље остаје полуписмен).
Говорим ти за твоје добро јер тако показујеш да у ствари ниси ни наслове прочитао...

ЕПС је државно предузеће у власништву државе МХЕ су у власништву  приватних криминалаца безбожника комуниста инвеститора који су у спрези са локалним функционерима добијају грађевинске и локацијске дозволе.



Нема сендвича нити црвена, само чиста савест, увек и заувек. Увек радимо из чисте идеологије и из срца. 

Шта мислиш колико су нам пута нудили да будемо чланови владајуће партије и Ескими? Никада се нисмо продали. 

Јбг не снимамо филмове па нам не треба кеш од власти и инвеститора да би изашли на крају филма и бранили власт тихо као Минихидроелектране су кул а Рио Тинто добар к'о лебац. Где год је прошао Рио Тинто и минихидроелектране ту ни травка не расте.

 Увек опозиција,и увек против комуниста, црвене банде и разарача Србије. Доживотно.

НИКАД ЕСКИМ!
УВЕК СРБИН !

Како сутра ђецу да погледам у очи и кажем не могу да Вас водим ђе је Ваш прађед и ђесу копаонички четници пили воду голим уснама из речице Самоковке јер је у цеви и загађена а човек који је цео свој животни век посветио четницима подржава црвену банду и комунисте безбожнике у виду инвеститора који разарају и врше екоцид широм Планина и Шума Србије.


Ми своје тело напајамо из планонског шумског бунара ође у околини Вршца. Већ 10 година. Знаш која је разлика када на +30 попијеш ладну ледену воду..

Самоковка река је била ледена јер извире са врха дела Копаоника који је окренут ка Бањи из камена и леда после снегова.

Када смо пили ту воду..Ухх зуби трну, расхладати, освежи, зато су копаонички чобани редовно напајали стоку из те речице.


И онда неко дође каже па шта фали и Ескимима су инвеститори увалили нафтовод и Ескими срећни и богати. Одемо на ескимске сајтове кад тамо масовни протести против инвеститора. Ено изгуглајте има и лајв на ју тјубу где су Ескими у близини Артика блокирали инвеситоре и недају им да раде.

Планинске речице нису за цев. Свако коме је стало до Србије ко је патриота, четник зна једно:

 ПРИРОДА СЕ ЧУВА 

РЕКЕ СЕ ПОШТУЈУ!

Јошаничкој Бањи не требају Минихидроелектране.

Јошаничка Бања и општина Рашка апсолутно немају никакву корист нити добит немају од Минихидроелектрана.

Од 2018 године раде Минихидроелектране нити један једини динар није отишао Месној Заједници Јошаничка Бања.

а штета? Немерљива.

Јошаничка Бања треба да се развија на ресурсу термалних вода, да ничу хотели, спа центри и да се у цев стави она термална вода што иде у слободни део Јошанице.

Јошаничка Бања има капацитета да буде мала Швајцарска у Србији. Комунистима никада није био циљ да развијају тај регион, већ им је циљ да економски, демографски и еколошки убију Јошаничку Бању и то у континуитету спроводе од 1945 године. Јошаничка Бања која има страшне и много јаке потенцијале али  је многооо сиромашна и девастирана и сад + ове минихидроелектране...

У Јошаничкој Бањи за 20 година готово да неће бити мештана Јошаничке Бање.



Чувени Миомир Главчић из Канаде је једини који улаже у Јошаничку Бању.




Што се тиче ДВЕРИ не мешамо се.Нек раде свој пос'о. Бошко води двери одлично, никад већи рејтинг а Кекеровић, Пушкић и Костић су познате особе широким народним масама.


Што се тиче нашег правописа. Да би откуцали један текст треба нам сат времена куцања и концентрације на телефону и лаптопу. Правописне грешке нам се дешавају. Деси се да прескочимо слово не може све тачно бити наисано.

Ми не пишемо у 10 речи или 150 слова или како кажу млади "шортс" или "чет". 

Знамо да данашњи савремени човек има муку да прочита нешто дуже од 150 слова а камоли да пискара о мхе или Бошку..

Шта'ш...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним