Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Свеобухватни план за решавање питања Косова и Метохије

(05-01-2024, 06:04 PM)victoria Пише:  Ево да се и ја укључим са подацима о златним резервама Краљевине и СФРЈ пред распад.Мени се учинило да је несразмер ипак превелики па сам мало претражио интернетом и дошао до следећих података.Краљевина је имала чак 84 тоне а СФРЈ 54 тоне злата пред распад. цитат "Према свим расположивим подацима до којих је дошао историчар Миодраг Јанковић, уочи пуча 27. марта 1941. године Краљевина Југославија је поседовала 84.574 килограма чистог злата..Ево и линка https://www.politika.rs/scc/clanak/25130...ugoslavije        А за СФРЈ "Na dan raspada, bivša SFRJ imala je 54,5 tona monetarnog zlata čistoće 99,99%. Od toga, 46 tona zlatnih poluga bilo je deponirano u BIS Basel, u Švicarskoj, a 8,5 tona u Beogradu. Po kriteriju za raspodjelu koji je odredio MMF, uz suglasnost svih država nastalih raspadom SFRJ, Hrvatskoj je pripalo 28,49% čistog monetarnog zlata, odnosno ukupno 15,5 tona (13,1 tonu deponiranog u Baselu i 2,4 tone deponiranog u Beogradu), dok je Srbiji pripalo 16,8 tona."    линк https://www.dnevno.hr/gospodarstvo-i-tur...a-1592339/

Сећам се расправе око 200 кг пред међународним судом. Могуће да је то било последњих 200 кг, а могуће да овај хрватски сајт спада у ''жуту штампу''. Логично делујеб да би продали то злато да избегну банкрот.
Одговори

Мислим да је податак тачан или приближно тачан јер Црна Гора нити је увећавала нити је смањивала златне резерве наслеђене од СФРЈ тако да и даље износе 1,197 тона. https://rtcg.me/vijesti/ekonomija/419994...-tone.html
Одговори

Другим речима:
Краљевина СХС/Југославија за 23 године: 84 тоне злата
Брозовија за 45 година: 20 тона злата

Треба ли преводилац?
Одговори

(05-01-2024, 09:07 PM)Бенито Пише:  Другим речима:

Треба ли преводилац?
Треба.

Где је депоновано злато СХС?

Које имао право да га користи?

Колико од те количине је било у Србији?

Да ли је злато коришћено за трансакције типа куповине оружја, изградњи болница, школа...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(05-01-2024, 10:55 PM)Mekenzi Пише:  
(05-01-2024, 09:07 PM)Бенито Пише:  Другим речима:

Треба ли преводилац?
Треба.

Где је депоновано злато СХС?

Које имао право да га користи?

Колико од те количине је било у Србији?

Да ли је злато коришћено за трансакције типа куповине оружја, изградњи болница, школа...

А шта мислиш где је депоновано?
Па, ваљда у трезору НБКЈ.
Коришћено је за све то што си навео, и за многе друге потребе, на образложен предлог Владе. И, наравно, да да Народна банка није увек одобравала све што неком политичару падне напамет. 
Храм Светог Саве у Београду је, на молбу патријарха Варнаве, почео тако што је основан Фонд за изградњу храма Светог Саве, а први прилог (који је био велики) дала је НБКЈ.
И тако даље.... Погледај само зграду Дунавске бановине или град Скопље. Свугде је од овог злата почињало као иницијални прилог, а потом и залог за кредит, ако су у питању биле комерцијалне установе.
Него, види се да је Теби слабо шта ту јасно.
Не оптижујем Те, ни друге који то помињу, јер је пропаганда комуниста овде била и јесте милитантна и увек је наступала са позиција државне силе, па није ни чудо колико су овде испрани мозгови.
Боље се запитају, колике су златне резерве Овај режима за више од 10 година његове владавине.
Или, још боље, пошто је податак који износи Самарџић да је по паду титоизма остало 200 кг долара у злату у државним резервама, у ствари, нетачан. По паду Милошевића је остало свега 200 кг долара у злату у државним резервама.
Па, треба видети колико су то својом "паметном" политиком они који су владали од 2000 до 2023. године, у условима потпуног мира у Европи, успели да накупе злата у државним резервама? 
Ето, поклапа се период:
Једни, после Првог светског рата, у условима обнове девастиране и опљачкане Отаџбине, успевају да сакупе 85 тона злата.
Да видимо колико су накупиле Владе под управом: Зорана Ђинђића, Војислава Коштунице, Мирка Цветковића, Ивице Дачића, Овај и Ане Брнабић?
Одговори

Овај економиста каже да је уочи сукцесије СФРЈ имала 46,1 тону монетарног злата. То је опет мање од 84,57 тона злата у поседу Краљевине Југославије.

https://www.danas.rs/vesti/ekonomija/sa-...a-balkanu/

Краљевина Србија, потом Краљевина Југославија, увећавале су монетарне резерве у злату, а Народна банка је те златне резерве уочи Другог светског рата склонила у иностранство испред непријатеља. Потом су комунисти користили те одблокиране златне резерве за куповину робе која је била потребна за индустријализацију и електрификацију.

https://scindeks.ceon.rs/article.aspx?ar...729802049H

Кад комунисти почну да причају да су они све оставили, нек се прво замисле којим златом су они почели да раде након рата.
Одговори

Уважени економиста је заборавио да је било нешто преко 8 тона злата у Београду,ових 46 тона је депоновано у Швајцарској.Свеједно,Митић је у праву.Ако знамо да је око 60 тона комунистичка Југославија наследила од Краљевине проста рачуница казује да је на крају баладе било 6 тона злата МАЊЕ него на почетку !!!
Одговори

Fon Kramon: Priznanje RKS tablica – korak ka de fakto priznanju, formirati ZSO

https://kossev.info/fon-kramon-priznanje...irati-zso/
Одговори

Свеобухватно и једино решење за спас Косова и Метохије јесте

НАСЕЉАВАЊЕ СРБА НА Косову и Метохији.

Када би се 400 хиљада београџана преселило у градић Рашка и доле ка Косовској Митровици ми би на Косову имали већину а када нас има пуно и када брат стане уз брата. Плац до плаца српски. Зграда до зграде српска шипци неби имали шта да траже..

Овако,
Ох, како би ја без омиљеног кафића на дедињу, теретане на Душановцу, спа центра на Звездари, Утакимица Шугаве Звезде и Партизана у Евро лиги...

Ми смо из Беооогррадддааа нисмо из било ког другог града поготово не из Косовске Митровице...

Срби из Београда су размажени. Сви желе угодан и комформисткчки живот у Београду који као канцер са метастазама уништава целу територију Србије. 

Буквално због екстремне економске и привредне  експанзије Београда и великог  сиромаштва у остатку Србије узмимо и етничко чишћење Срба из Санџака и Прешевске долине од стране Муслимана и Албанаца добијамо катастрофу равна ратном егзодусу једног народа...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(14-01-2024, 11:21 AM)Mekenzi Пише:  Свеобухватно и једино решење за спас Косова и Метохије јесте

Када би се 400 хиљада београџана преселило у градић Рашка и доле ка Косовској Митровици ми би на Косову имали већину а када нас има пуно и када брат стане уз брата. Плац до плаца српски. Зграда до зграде српска шипци неби имали шта да траже..

Овако,
Ох, како би ја без омиљеног кафића на дедињу, теретане на Душановцу, спа центра на Звездари, Утакимица Шугаве Звезде и Партизана у Евро лиги...

Ми смо из Беооогррадддааа нисмо из било ког другог града поготово не из Косовске Митровице...

Срби из Београда су размажени. Сви желе угодан и комформисткчки живот у Београду који као канцер са метастазама уништава целу територију Србије. 

Буквално због екстремне економске и привредне  експанзије Београда и великог  сиромаштва у остатку Србије узмимо и етничко чишћење Срба из Санџака и Прешевске долине од стране Муслимана и Албанаца добијамо катастрофу равна ратном егзодусу једног народа...

А шта мислиш да се Срби из Вршца преселе доле негдје мало јужније од Јошаничке бање?
Имаш ли неко реално изводљиво рјешење, а не нешто типа: Када би се 400000Срба из Београда населило на мјесец, мјесец би био српски.
Одговори

(14-01-2024, 01:13 PM)luka.luke Пише:  
(14-01-2024, 11:21 AM)Mekenzi Пише:  Свеобухватно и једино решење за спас Косова и Метохије јесте

Овако,

А шта мислиш да се Срби из Вршца преселе доле негдје мало јужније од Јошаничке бање?
Имаш ли неко реално изводљиво рјешење, а не нешто типа: Када би се 400000Срба из Београда населило на мјесец, мјесец би био српски.

Пааа, Ми смо се тешкаа срцааа и емотивне туге одрекли ђедовине у Јошаничкој Бањи у корист родбине. Они су то брже боље продали неком Шваби пореклом оденуд из Јелакца и жена му Украјинка значи богатим Нацистима. Веле оће стан у Новом Саду и још у центру. Неке голубарнике ђе кад изиђеш ко да си изипао на ауто пут.

Ми смо у озбиљним годинама, ђесе спремамо за пут Вечни и Царство Небеско. Своје спасење смо нашли изградњом имања у дубокој шуми  близу Мансстира једног ође. Нами материјално ништа не значи више.

Каки голубарници у Београду и Новом Саду од 120 иљада евра, један собичак, кухињаа, вц и тераса. Куку и леле.

Ми ође 20 ари плаца чисте шуме. Ми били код родбине у Нови Сад. Видимо у ћошку нека голема кутија светли, трепти и хучи  ми питамо Шт'е то? Веле пречишћивач ваздуха са блутутом...
Куку и леле

Каки бре пречишћиваћ ваздуха? Веле купи нездраве честице а избацјје кисеоник. Велимо да дођу  у Вршац да виде штаје чист ваздјх 1000%. Ни грам загађења..Шта они удишу куку и леле.

Вако, Ови инвеститори што граде "куле вавилонске" по Београду на Води и тржне центре..

Ваљало би их појурити дa сваки од њих изгради по једну Зграду у Градићу Рашка. 

Те станове бесплатно делити Београџанима који хоће да се преселе па полако да почнемо да насељавамо Србију.

Оста доле испод Шумадинчеве Парохије Баљевац, Биљанивац, Ушће, Јошаничка Бања, Рашка, Лепосавић, Косовска Митровица пусто.

У Јошаничкој Бањи 100% српско село.Остадоше старци само. Тугааа. Сузе да ти иду...Одоше ђеца у бољи и љепши свет...

Мада се надамо у Сајмона Рива, инвеститоре МХЕ да ће економски да погурају Бањске Ескиме.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Тивра се ледо! Смири и душу и савјест!
Одговори

(14-01-2024, 10:48 AM)Mitic Пише:  Fon Kramon: Priznanje RKS tablica – korak ka de fakto priznanju, formirati ZSO

https://kossev.info/fon-kramon-priznanje...irati-zso/

Спрема се 25.март
Одговори

Ако нам је ово државна стратегија за Косово, боље да га одмах признамо у свим ефективама и успоставимо међудржавну сарадњу него да слушамо како непомеников пролетаријат парфимише говно.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним