Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Свеобухватни план за решавање питања Косова и Метохије

(05-02-2024, 06:34 PM)luka.luke Пише:  Čiča (iako si mlađi od mene), ponovno pročitaj i dobro upamti šta je napisano.
Protesti devedesetih upravo 99,9 posto potvrđuju ono što sam prethodno napisao

Није он чича, него се само прави да је матор.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

"Како то да смо владали на КиМ само 1913-1915? А ко је владао између два светска рата? Сека Перса?!" Краљевина СХС/Југославија.
Одговори

(05-02-2024, 07:22 PM)victoria Пише:  "Како то да смо владали на КиМ само 1913-1915? А ко је владао између два светска рата? Сека Перса?!"  Краљевина СХС/Југославија.

Значи Срби.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(05-02-2024, 07:26 PM)Шумадинац Пише:  
(05-02-2024, 07:22 PM)victoria Пише:  "Како то да смо владали на КиМ само 1913-1915? А ко је владао између два светска рата? Сека Перса?!"  Краљевина СХС/Југославија.

Значи Срби.

И до 1941.године готово изједначили број Срба и Арбанаса на Космету. Први пут после Велике сеобе Срба, крајем 17-ог века. Срби су, заправо, само у време Краљевине СХС и Југославије имали државотворну политику на Космету у својој модерној историји. Доба од нешто више од две године у Краљевини Србији се тешко може рачунати, јер је почео Први светски рат. Милошевићево доба, такође, тешко се може рачунати, јер је СПС више на Космету намиривао своје кадрове и своје политичке потребе, него што је водио било какву смислену националну политику. 
Али, кад се историја учи са удбашких сајтова и телевизија, онда ни закључци нису чудни.
Одговори

На попису 1931-е не пише да су Срби.Говорим о држави Србији којег год уређења била.Србин је био и онај што је азбуку прогонио по Београду у Великом рату,Срба је било и на отоманском двору.Говорим искључиво о државним органима државе Србије а не шта је по националности владар.Када би Курти подигао српску заставу у Приштини и изјавио да је Косово Србија ја ништа не бих имао против.Шта нам значи што се Шизоје пише као Србин ?!
Одговори

Бенито,имаш ли неке податке о демографији на Ким-у о периоду о којем говориш ? Неке другачије од ових ? https://www.kosovo-metohija.com/index.ph...2-20-57-21
Одговори

цитат са горе поменутог линка " Отоманско царство је спровело још једно истраживање, мало пре пада 1912: Срби хришћани 415.300; Срби муслимани 236.420; Шиптари 106.270; Турци (и Черкези и Јуруци) 39.050; Роми 12.380; Јевреји 1.750; Цинцари 1.170; Грка 20

Етничка слика је нагло промењена током 20. века.

Од 1921. од 439.010 становника, 280.440 (64,1 одсто) су Шиптари.

Турска и Југославија су 1938. потписале споразум о исељавању око 200.000 муслимана (Турака и Шиптара) у Турску. Из логистичких разлога, Турска се касније повукла из споразума, те се само 4.000 особа преселило.

Српске власти су у пар наврата између 1922. и 1938. покушале програм реколонизације покрајине православним српским живљем. Око10.000 породица је тада насељено већином у северном Косову, Косову Пољу и дуж реке Лаб.

Пописи и други извори варирају о етничкој слици, тако да од 552,064 становника Шиптарима се приписује између 40 и 62 одсто."
Одговори

(05-02-2024, 07:50 PM)victoria Пише:  цитат са горе поменутог линка "  Отоманско царство је спровело још једно истраживање, мало пре пада 1912: Срби хришћани 415.300; Срби муслимани 236.420; Шиптари 106.270; Турци (и Черкези и Јуруци) 39.050; Роми 12.380; Јевреји 1.750; Цинцари 1.170; Грка 20

Етничка слика је нагло промењена током 20. века.

Од 1921. од 439.010 становника, 280.440 (64,1 одсто) су Шиптари.

Турска и Југославија су 1938. потписале споразум о исељавању око 200.000 муслимана (Турака и Шиптара) у Турску. Из логистичких разлога, Турска се касније повукла из споразума, те се само 4.000 особа преселило.

Српске власти су у пар наврата између 1922. и 1938. покушале програм реколонизације покрајине православним српским живљем. Око10.000 породица је тада насељено већином у северном Косову, Косову Пољу и дуж реке Лаб.

Пописи и други извори варирају о етничкој слици, тако да од 552,064 становника Шиптарима се приписује између 40 и 62 одсто."
То је то, отприлике.
Написао сам по сећању. Када се једном нешто научи, а да је сигурно тачно, тешко се заборави.
Другим речима, видиш те елементе које су владе Краљевине СХС и Југославије покушавале да спроведу на Космету, од усељавања Срба до исељавања Арбанаса. 
То Милошевић није ни покушао. Њему је Космет служио да би могао доле да краде гласове и остане на власти, а његовим чаушима да се богате. Ниједног тренутка није успео да заустави исељавање Срба са Космета. Можда га је успорио у односу на период између 1945 и 1988. године, али га није зауставио. Обични Срби су гледали како се понаша елита и тако су се и они понашали. А Милошевићеви Срби са Космета су куповали некретнине по ужој Србији, знајући да ће ускоро запалити са Космета.
Да скратим - мени је битно да се води српска национална политика па макар се држава звала Југославија, а не да се држава зове Србија, а да води титоистичко-југословенску политику. 
Суштина, а не форма.
Одговори

Ако погледаш на горњи линк видећеш да су Срби (и то по отоманским подацима још 1867-е чинили већину и то знатну)Пад почиње приближно са Призренском лигом да би у 20-ом веку то већ био суноврат.Ни у једној Југославији није могуће водити спрску националну политику јер по дефиницији Југославија може постојати само на српски рачун,нико други ни не размишља да нешто жртвује за општејугословенско добро.Сви су настојали само да што више узму а што мање дају,мали-малецки изузетак чини један део српских муслимана али и они само због свесто о свом срспском пореклу.Што значи да би они без проблема пристали и на Србију из Лондонског уговора без југо трансмисије.Елем,када се у југо парламенту доноси било који закон он је одувек морао да прође Сцилу и Харибду многих интереса,хрватских,словеначких итд тако да ја рачунам само ових 12 година када је слово из Београда било закон у Приштини без буђавих компромиса.Наравно да оне две ратне године су ту само формално али ето да и њих убројим.Поента је да наши професори претерују у фаталистичкој тврдњи "#Без Косова нема Србије" .Нетачна(као што видимо са или без периода СХС/Југославије који опет не мења битно чињеницу да је наша владавина над КиМ у границама статистичке грешке мерено вековима окупације).Годинама буразеру указујем да та тврдња може бити погубна за одбрану "матице Србије".Мени је рецимо неупоредиво важније да не дозволимо Рио Тинту да исели Западну Србију и Семберију јер онда заиста неће бити никакве Србије,ни мале ни велике а наравно ни Републике Српске.Опасне се игре играју а улог је дааааалееееекооо већи од Ким,улог је опстанак Срба на Балкану.Професори то не виде,они врте причу о проглашењу окупације као дфа ће то променити било шта на терену ?! КиМ у овом тренутку не можемо одбранитимто је питање силе а ми ту силу немамо.Западна Србија је питање памети и одговорности и ту још увек све зависи од нас.
Одговори

Бојим се да они виде одлично, али Ти имаш неки проблем.
Ако се дозволи ово са Косметом, какву политику води Овај, онда је све дозвољено. Отворена је лицитација за распарчавања Србије. Други важан елемент је тешка и опасна, можда и трајна, промена националног идентитета, а то тек може да буде позив да се српски национални идентитет одводи у разним правцима.
Наравно да Србија постоји и ако не буде имала Космет у свом саставу, али Србија може постојати и да нема ни Ниш, ни Крагујевац, ни Орашац или Тополу, ни Београд.... Ако има неко парче земље које носи назив Србија. Тако се и води да је средњевековна Србија постојала у време Бранковића, када су Османлије држале целу данашњу ужу Србију.
Међутим, битна је суштина, а не форма.
Космет је наша суштина.
Већ са овом катастрофом око Маћедоније, ми смо у страшном проблему, а са Косметом то добија страховите размере. Једна од тих последица је Рио Тинто.
Зато су професори у праву.
И добро је да су бар у нечему у праву
Одговори

(05-02-2024, 07:06 PM)Шумадинац Пише:  
(05-02-2024, 06:34 PM)luka.luke Пише:  Čiča (iako si mlađi od mene), ponovno pročitaj i dobro upamti šta je napisano.

Не прави се он матор, него се прави да је зрео, а зеленгуз (Кизо без увреде)
Одговори

(05-02-2024, 07:26 PM)Шумадинац Пише:  

Значи Срби.

ЈОК!

Шугословени и британски коњушари Карађорђевићи, тачније  Александар који је српске ослобођене земље и територије вратио без испаљеног метка губитничкој страни и окорелим српским непријатљима.

Да би касније комунисти и онај србоубица први до Павелћа, мађарска чива и аустроугарски цуго фирер утегнут у мидере поентирали и Србе гурнули у бездан из ког се не могу извући.

Уместо да излазимо на више топлих мора ми не излазимо ни на једно збг куге и болести звано 

Ш У Г О С Л О В Е Н С Т В О!

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(05-02-2024, 11:03 PM)luka.luke Пише:  
(05-02-2024, 07:06 PM)Шумадинац Пише:  

Не прави се он матор, него се прави да је зрео, а зеленгуз (Кизо без увреде)

Пааа да смо зеленгузи нијесмо, свашта смо пребацили преко главе.

Да нијесмо зрелии па неби радили неке одговорне послове и завршили две висоокообразоване школе, веле то се зову факултети и нијесмо по некој "болоњезе" и "шпагети" програмима већ по оном старом тврдом програму.

Да смо чича богме истина, тешка срца. Стигле озбиљне средовечне године.Пета деценија. Брада седа и коса седи све смо спорији и троми а и простата кренула да нас озбиљно мучи. 

Ми се као што смо навели увелико спремамо за пут вечни. А тај пут је много тежи но било који. Бежимо у шуме. Материјалног смо се одрекли. Сем дела куће у Вршцу и куће у Шуми поред манастира једног, немамо ништа друго.

Нами је за овоземаљског живота било најдраже а искрено духовно и политчки да смо ође о многим стварима доста научили видели и прочитали од покојног ПРОСВЕТАРА за кога можемо рећи да је била највећа  мудра српска глава и да је даље видео од било ког Србина на свим пољима.

Ако смо неког увредили, праштајте.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Јуче гледамо:

Београдски навијачи Звезде носе транспарент:

"Државо заустави исељавање Срба са Косова".

Ово "држава"се односи на Председника који је рођени Београђанин.

Тај транспарент су носили преко пола Београда на београдску утакмицу између два београдска клуба Звезда и Вождовца.

Данас смо прочитали да у Србији живи 45 доларских милијардера. 90% њих живи у Београду?

Е, сад.

У овом тренутку једино решење за спас Косова и Метохије јесте у градићу Рашка.

Хитно из Београда раселити 200-300 хиљада Срба у градић Рашка и околину.

Друго Фудбалски клуб Црвена Звезда би требала играти домаће утакмице на стадиону фудбалског клуба БАНЕ Рашка.

Ови милијарфери би морали 10% свог профита да уложе у развијање и изградњу и обнову Рашке.

Зашто је градић Рашка врло важан, а можда и најважнији.

Градић је прва тачка урбана тачка Србима са Космета а Србима у Србији последња урбана тачка уласка на Косово.

Да би Вршили притисак на Шиптарију и Косово ми морамо имати једну јаку урбану многољудну моћну градску средину са 250-300 хиљада Срба. 

Како ствари стоје ми у долини Ибра испод Краљева према Рашки смо изгубили јако пуно становноштва, српских породица. Доле су остали старци и сиромаси.

Мора се под хитно у људству кренути у расељавање Београда и насељавања Србије. 

У Србији ће ускоро близу 70% цивилизације живети у Београду.

Не може гарсоњера у Београду коштати као цело имање од 6-7 ари са кућом у Србији.

Србија се испразнила. Нема народа. Села опустела. Поготово око Копаоника, Бруса,Брзећа...Нигде никог..

Нама не треба Шиптарија ми сами себе једемо. 

Могућности су такве да у Београду имате 10-20 понуда за посао у целој Рашкој Области,  Боже помози ако добијете једну понуду.

Београд је Србију појео..Људи не виде будућност Ван Београда.

Мора се хино кренути у Расељавање Београда зарад спаса к опстанка Срба и српског рода.

Паметном доста

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним