Оцена Теме:
  • 9 Гласов(а) - 3.44 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ДЕМОГРАФСКИ ПАД СРБА

(20-03-2022, 06:53 PM)Ђорђе Пише:  Па Београд је у Шумадији.

Некад је Шумадија била до Космаја

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Ми се убисмо о томе пишући.

Од 8 председничких кандидата свих 8 из Београда.

Од 10 српских кандидата за парламентарне изборе свих 10 из Београда.

Што се не прави брза пруга негде другде него БГ-НС.
Јбг морају селфи са кафом у руци да се праве.

Овде код мене скудају шине која је постојала на релацији Вршац-Зрењанин. А равница. Права ко стрела. Може МиГ-29 да слети. Воз на Релацији ВШ-БГ иде око 50 км на саг.

Београђани нису прави Срби. Да на Звездине међународне утакмице не долазе Срби из региона, Маракана би зврјала празна.

Прави београџани су кул градска прича, цвике, у јакнама од 50-60 хиљада,зимовање на  Копу или Златибору видиш како ђускају уз неки техно амбијент музику снимају се ајгончићима обавезан селфи...

Ако ниси из Београдс ниси ",градска прича"..

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

[Слика: Sumadija_region-sr.th.png]

Ово би била "шира" Шумадија.
Дакле, Београд, Смедерево, В. Плана, Јагодина, Варварин. Односно, Београд, Лазаревац, Љиг, Горњи Милановац и Чачак.
Када би баш цепидлачили само обронци Авале би спадали у Београд...
Одговори

Не вреди тп објашњавати.

Ко путује Србијом и залази  Ван пута у села и варошице видеће тугу, чемер и јад..

Београд већ сад има близу 4 милиона становника ено Борча,Овча, Сурчин посташе градови. Борча сва у вишеспратним зградама.

А 90%.пчанинских села изумрло, одакле је српски корен.

Још Рио Тинто и Зи Ђин дивљају и раде шта оће по Србији...

Туга..

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(20-03-2022, 10:04 PM)Mekenzi Пише:  Не вреди тп објашњавати.

Ко путује Србијом и залази  Ван пута у села и варошице видеће тугу, чемер и јад..

Београд већ сад има близу 4 милиона становника ено Борча,Овча, Сурчин посташе градови. Борча сва у вишеспратним зградама.

Туга..

То пренатрпавање у Београд (и остале градове) би се морало некако регулисати законом...али опет како да неког пошаљеш на село кад тамо нема ни најосновније услове за цивилизован живот, воду, струју, какав-такав пут...шта да ради тамо
Одговори

Ма докле год имамо прозаичну и равну креацију под називом "главни град" (када прочитате два-три пута заредом, не чини ли вам се колико је то бесмислена кованица која никакву емоцију не производи?) а не "престоница", заболе ме уво где ће тај главни град да сместе - у Шумадију, Топлицу или Рујан, потпуно ми је свеједно.

За мене не постоји.
Одговори

(20-03-2022, 10:20 PM)Monarhist Пише:  

Туга..

То пренатрпавање у Београд (и остале градове) би се морало некако регулисати законом...али опет како да неког пошаљеш на село кад тамо нема ни најосновније услове за цивилизован живот, воду, струју, какав-такав пут...шта да ради тамо

Имају сва села бар њих 80% и пут и воду и струју...

Проблем је што смо села дефинитивно изгубкчи, сада гјбимп варшоице. Шта млад човек да ради у Бабушници, Ариљу, Куршумлији или по Војводини где ради само општина, пошра, трговина, пекара и дом здравља.

Ево у  Вршцу остали старци.
Чувена дворана Миленијум која је била домћин европског првенства у кошарци, рукомету...Ено пропада, зврји празна, пар локала ради у њој..Утакмице ни нема...

ПРОСВЕТАР.
Одговори

(20-03-2022, 11:48 PM)Mekenzi Пише:  
(20-03-2022, 10:20 PM)Monarhist Пише:  

Туга..

Имају сва села бар њих 80% и пут и воду и струју...

Проблем је што смо села дефинитивно изгубили, сада губимо варшоице. Шта млад човек да ради у Бабушници, Ариљу, Куршумлији или по Војводини где ради само општина, пошра, трговина, пекара и дом здравља.

Ево у  Вршцу остали старци.
Чувена дворана Миленијум која је била домаћин европског првенства у кошарци, рукомету...Ено пропада, зврји празна, пар локала ради у њој..Утакмице ни нема...

Да Београд има такву дворану то би врвело ко у кошници.

Проблем је што сада плата у Београду није испид 60 хољада а у масим местима око 40 хиљада просек.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Струју и некакве путеве имају сва села али за воду зависи како се које село снашло нека су правила сеоске водоводе а у другима свако се сналази како зна обично има хидрофор. Општине имају планове за водоводе а кад ће да их направе не зна се само знају да преузимају постојеће сеоске водоводе да би наплаћивали воду. Код мене многа села имају кабловску а немају водовод.
Одговори

(21-03-2022, 07:04 AM)пек. Пише:  Струју и некакве путеве имају сва села али за воду зависи како се које село снашло нека су правила сеоске водоводе а у другима свако се сналази како зна обично има  хидрофор. Општине имају планове за водоводе а кад ће да их направе не зна се само знају да преузимају постојеће сеоске водоводе да би наплаћивали воду. Код мене многа села имају кабловску а немају водовод.

Код мене овде у селу има све.

Тамо доле одакле ми је ђедовина где имам кућу у планини исто имамо воду али смо вукли мало дуже.

Мислим да су села генерално већа села добро инфраструктурно опремљена и милина за живот у Србији.

Продати имање и купити голубарник од 40квм за 100 хиљада евра у Београду или Новом Саду, мени не иде у главу.

Неко рече горе, а са тиме се слажем да треба да се ограничи досељавање у Београд или расејавање људи из Београда уз неку субвенцију.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Ђеца ужичке гимназије су најбоље урадили пријемни тест на медицинском факултету у Београду.

Декан медицинског факултета се захвалио ужичкој гиимназији.

Ова ђеца Више Ужица па и Србије када буду дипломирали неће видети....

ПРОСВЕТАР.
Одговори

U Nišu duplo više umrlih nego rođenih prošle godine, prazni se skoro ceo jug

https://www.juznevesti.com/Drushtvo/U-Ni...ug.sr.html
Одговори

Ministarstvo: Teška demografska slika Srbije, apel građanima da razmisle kako da je poboljšaju.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju saopštilo je danas, povodom Svetskog dana stanovništva, da je Srbija suočena sa izuzetno teškom demografskom slikom.

Kako je saopštilo ministarstvo, samo u toku prošle godine zemlja je izgubila više od 74.000 stanovnika.

Broj stanovnika Srbije je pao ispod sedam miliona, a sve je veći broj umrlih stanovnika u odnosu na rođene, saopštilo je Ministarstvo.

U saopštenju se dodaje da podaci za prvih šest meseci ove godine nagoveštavaju da će 2022. godina biti još teža kada je u pitanju demografska slika Srbije.

Uzroci takve statistike, navodi se, u najvećoj meri se podudaraju sa onima u najbogatijim zemljama Evrope, od kojih nijedna nema stopu rodnosti 2,1, što je ocenjeno kao nivo proste reprodukcije.

Uz mere koje je Vlada Srbije donela i primenjuje kako bi ohrabrila i pomogla one bračne parove, majke i očeve, koji žele decu, neophodno je da učinimo dodatne napore, pronađemo nove ideje i osmislimo nacionalnu strategiju čija bi realizacija promenila sadašnju demografsku sliku Srbije, najveći problem s kojim se Srbija kao država i Srbi kao narod suočavaj, kažu u Ministarstvu.

Ministarstvo apeluje i ovom prilikom da ponovo svi zajedno razmislimo o izuzetno teškoj demografskoj situaciji u kojoj se nalazimo, kao i mogućnostima da je menjamo na bolje, dodaje se u saopštenju.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Борко је Србин.Мученик-добар и поштен човек. Из Јагодине.
Борку је на порађују умрла жена.
Борко је остао сам са двоје деце.
Борко сам води битку с институцијама да му неодузму децу.
Борка нико од интернет "инфа" канала не жели да чује.

Борко тренутно у земљи Србији нема никаква права јер кад му је жена умрла није имала 5 година радног стажа по закону о пензионом члан 27.

Борку су одузели пассош.
Борку дете су одбили да приме у музичку школу.

Борко се мучи како сам зна води немогућу битку.

Занкмљиво да Борка није хтео  да сними ни један јутјуб "инфо" канал...

У земљи Србије керови, имигранти, педери имају сва, сва права. Борко, Србин, мученик нема никаква права ем што нема права неће никог да га прими...

Цркву боле ноге...Да је усташа и да воли Zagreb Патријатх би реаговао...

Јадан Борко.

Подршка за овог мученог и честитог Србина, оца коме држава прети да ће му одузети деци и вероватно дати у педерској породици...

Србијо стиди се!!

Борко друже у молитиви сам за тебе!

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним