Цитат:Ултрадесничар
Skoro sve se slažem s tobom i sve je istina a da nije Vučić ne bi dobio toliko glasova u Beogradu !!
Međutim, ne sviđa mi se ono "Beograd je kriv za sve". Ja to slušam u Beogradu i od naših neprijatelja skoro 3 decenije.
Niti gradonačelnici BG-a niti sami Beograđani pozivaju seljane i stanovnike manjih gradova da se nasele u Beogradu. Oni svu dedovinu rasprodaju i pravac Beograd. Kupuju stan, posao pa u "fensi" kafić.
Ja sam služio VJ na jugoistou Srbije. Priznajem, nama je bilo smešno kako onii govore srpski. Ipak, jednog dana upitasmo "Južnu prugu" da li je njima smešno kako govore Beograđani ili Lale. Nisu dali neki određen odgovor.
Jedini koga ja znam da javno poziva ljude da se vrate na selo je dr Miroljub Petrović aktivista SNS-a.
Nema ko da se zalaže. Sve ti je u Beogradu svi mediji, cela država, skupština, vlada, NAJJVEĆE KOMPANIJE SU U BEOGRADU, PATRIJARH JE U BEOGRADU, SVE..
Treba velika promocija srpskog sela. U nekim državama je ponos živeti gde su ponikli njigovi junaci..
U Srbiji rodna kuća Milunke Savić do skora je bila srušena, jedva su je malo sredili i napravili put do nje...
Kuća Vojvode Petra Bojovića srušena, do nje si mogao samo helikopterom da dođeš...
Da ne pričam o ostalim herojima, učenim ljudima, čije su kuće zarasle u korov u selima.
Ta dva sela su izumrela, mrtva, nema nikog, šuma..
A ZAMISLI DA ŽIVIŠ U SELIMA TAKVIH JUNAKA. TAKVIH HEROJA.
Danas da kažeš Beograđaninu živim u selu Milunke Savić: Odgovori bi bili sledeći
"Brate, batice, koja ti je ta Milunka, jeli a?
Brate, šta ćeš u toj zabiti dođi za BG ovde je luudddiliiilllooo
Daj brate beži od tog sela i bog je digaro ruke dođi ovde na NBG u blokove da vidiš šta je život, ono pivo u kraju tu su , basket, ima posla batice, samo dođi..."
Ponižavanje Srbskih sela su doneli komunisti 1945 godine.
Onaj zločinac i komunista Branko Pešić u koga se beograđani kunu je sahranio Srbe i Srbiju. Ugasio je ognjišta, đedovinu, domove, tradiciju širom Srbije.
Hiper izgradnjom Beograda posle 1945 urušena je srpska vekovna tradicija življenja.
Oni ljudi na selu koji su živeli doseljavanjem na NBGD u zgrade, i višespratnice su doživeli kataklizmu. Od opanaka, šljivara, doma, sa više dece preselili su se na asfalt i beton. U takvoj zatrpanosti prebukiranosti Beograda morao je sve to da sažvaka..
Srpkinje su pre 1945 imala prosek deteta po domaćinstvu, posle dolaska komunista, urušavanje sela, broj dece je danas 0,9%. Zapravo kako jedna majka da odgaja troje i više dece u betonskom golubarniku od 40 kvm. Ta deca ne znaju tradiciju, običaje, patrijahalnost, već njihovu svest da su u selu obrazovali učitelji, popovi i mnogi drug na asfaltu ti svest obrazuju ortaci iz kraja, ortaci sa tribine, iz parkića itd. Dolazi se u kontakt sa drogama, alkoholom, treniraju se agresivni sportovi itd itd...
Danas većina Srba, da ih pustiš u šljivar ne bi znali šta da rade, kako da obrezuju grane, beru itd..Da ne pričam o mehanizaciji, životu itd
Srbin ako misli da opstane, ako ne misli da Srbiju za 100 godina branimo na Kalemegdanu, jeste da mora POD HITNO DA SE SELI U SELA!
Da proda golubarnik za 60-70 hiljada evra, i za te pare da kupi ili obnovi svoje imanje i krene u obnovu Srbije.
ZAPRAVO ŠTA JE LEPŠE ZA PRAVOG SRPSKOG TRADICIONALISTU, NACIONALISTU NEGO DA ŽIVI NA SELU GDE SU ŽIVELI SRPSKI HEROJI, SRPSKI UČENI LJUDI, OFICIRI, VOJVODE!
Što se tiče adventiste Miroljuba mi njega ne podržavamo, već imamo približno isto mišljenje...Miroljub ima dobra zapažanja o zdravom životu na selu..U ostalim religijskim temama i drugim stvarima ga ne podržavamo..
Što se tiče dijaletka...Najjpravilniji srpski dijalekt i naglasak dolazi sa juga Srbije i preko Drine iz Bosne. Svi veli srpski umovi su imali taj dijalekt.
Beogradski dijalekt je žargonski, šatrovački, primitivni..To ni blizu srpskog jezika i pisma nije...Videvši kako pričaju zemunci i novobeograđani to bi trebalo uvesti novu kategoriju jezika i pisma...Sve neke skraćenice, obrnute rečenice ..