Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ТВ серија "Сабља"

(03-11-2024, 12:31 PM)Милослав Самарџић Пише:  Не слажем се да је просечна, врхунски је одрађена. Само поставка је спорна, сценарио, о чему ће тек моћи да се суди, кад видимо наставак. На пример, ако није приказано да су се Ђинђић и његови познавали са криминалцима пре 5. октобра, онда све пада у воду. Исто и ако су прескочили Сороша и друге странце.
Још нешто. Глумац је одабран и спреман као на пример за Александра Ранковића у претходној серији - добродушан лик. Поред банера са огромном сликом прилазио сам данима и уопште нисам провалио да је то Ђинђић. Лик је добрица, а Ђинђић је био опак.
И мени изгледа некако безвољно док Ђинђић никад није тако изгледао.
Одговори

(03-11-2024, 03:05 PM)Бенито Пише:  
(03-11-2024, 02:03 PM)Душан Вукашиновић Пише:  Сјајна глума Драгана Мићановића.
Не могу да верујем да Јовицу Станишића игра човек који је највише пљувао по Србима и који је буквално правио спрдњу са српским несрећама у Вишеграду, Зворнику, Сарајеву, Сребреници, Кравици, Фочи, Горажду, Вогошћи, Тузли, Приједору итд.
Па да ли би тако у федерацији БИХ дозволили да играју српски глумци који су на било који начин радили прилоге и филмове против Армије Б и Х и бошњака.
Али, ово је Србија....
Нисам ни провалио ко је овде Јовица Станишић.
Појавио се у првој епизоди?

Сад тек видех - Изудин Бајровић. 
Играо је у више филмова и серија које су имале глумце из "региона".
Одговори

Још једна бајка попут многих из брозовог вакта.
Смрадина која је убијена од оних који су га инсталирали на власт још 1997, приказује се као неки мученик.
Лопина са Повлена (метар и жилет) све са Бебом и "младом партизанком" из Ужица, као и безброј других ликова комунистичке
провенијенције треба да замене "отписане" у обликовању свести србског подмладка.

Прву епизоду сам погледао силећи себе да не разбијем ТВ али за другу нисам имао живаца. Лаж, лаж и опет лаж!
Одговори

Гледа ли неко ово?
Да ли је могуће да кривотворе опште познате чињенице?
Одговори

(10-11-2024, 01:13 PM)Бенито Пише:  Гледа ли неко ово?

Шта су фалсификовали? Нисам гледао последњу епизоду.

Милан Веруовић се клади да у серији неће да прикажу једну историјску чињеницу, а то је да је Сабљу водила страна обавештајна служба.
Одговори

(10-11-2024, 05:55 PM)Митић Пише:  
(10-11-2024, 01:13 PM)Бенито Пише:  Гледа ли неко ово?

Шта су фалсификовали? Нисам гледао последњу епизоду.

Милан Веруовић се клади да у серији неће да прикажу једну историјску чињеницу, а то је да је Сабљу водила страна обавештајна служба.
Састанак у Кули. Чиста будалаштина. 
Пре тога, за време побуне ЈСО, Ђинђић разговара са тројком највиших функционера из области безбедности и један му каже да су сами криви јер су једног Легијиног ставили у врх ДБ, а Брацановић је на место заменика шефа ДБ дошао после састанка у Кули, а не пре тога.
И сама побуна није избила због хапшења оне браће на пијаци и предаје Хагу, него због подизања оптужнице за Ибарску.
И тако даље, и тако даље....
Узели да раде серију људи који појма немају.
Или отворено лажу. Сасвим свеједно....
Одговори

Не гледам серију.

Као хронолог који се бави периодом 1991-2003 где сам  прочитао хиљаде страница, десетине књига и где имам голему библиотеку из тог периода...

Нас не занимају игране и популарне серије.

Ми располажемо необоривим чињеницима као сведок тог времена...

Но, да не дужимо ипак је тема о играној серији где су ауторске интерпретације догађаја дозвољене.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Иза приче о тзв "ауторским интерпретацијама" које се овом народу гурају као лубеница кроз нос, кад год неко макар примети тоталне нелогичности и нетачности у интерпретацији прошлости, крије се класична политичка пропаганда намењена утемељењу одређене идеологије која треба бити наметнута народу у будућности, а измишљена историја служи као њен темељ.
У конкретном случају, да су се аутори држали званичне верзије убиства Зорана Ђинђића, која је етаблирана на суђењу његовим убицама, уопште не би реаговао. Иако је и та верзија стотинама пута оспоравана не од мене, него од оштећених у поступку и сведока догађаја. 
Али, у овој серији се иде и корак даље... Не држе се, чак, ни те верзије, него праве нову, којом се убице и организатори убиства председника владе Србије још више оцрњују (као да то само по себи није довољно црно) а сама жртва се више осветљује, односно од ње се прави светац.
То се, наравно, не чини због Ђинђића, јер њему одавно то не може ништа помоћи. Дакле, не чини се због жртве. То се ради због сасвим другачијих, лукреативних разлога који немају никакве везе ни са жртвом, а Бога ми ни са убицама.
Зато је свака прича о "ауторским интерпретацијама" једна бајка за малу децу пред спавање. Ово је класичан пример политичке пропаганде увијен у обланду уметничког дела. Међународни успех овог дела није гарант квалитета, него јасна потврда ко заправо гура и стоји иза овакве врсте памфлета. 
Каква црна "ауторска интерпретација"!
Одговори

Шта вас чуди на почетку пише фирма агитпроп.
Одговори

Одговори

(10-11-2024, 11:25 PM)Бенито Пише:  Иза приче о тзв "ауторским интерпретацијама" које се овом народу гурају као лубеница кроз нос, кад год неко макар примети тоталне нелогичности и нетачности у интерпретацији прошлости, крије се класична политичка пропаганда намењена утемељењу одређене идеологије која треба бити наметнута народу у будућности, а измишљена историја служи као њен темељ.
У конкретном случају, да су се аутори држали званичне верзије убиства Зорана Ђинђића, која је етаблирана на суђењу његовим убицама, уопште не би реаговао. Иако је и та верзија стотинама пута оспоравана не од мене, него од оштећених у поступку и сведока догађаја. 
Али, у овој серији се иде и корак даље... Не држе се, чак, ни те верзије, него праве нову, којом се убице и организатори убиства председника владе Србије још више оцрњују (као да то само по себи није довољно црно) а сама жртва се више осветљује, односно од ње се прави светац.
То се, наравно, не чини због Ђинђића, јер њему одавно то не може ништа помоћи. Дакле, не чини се због жртве. То се ради због сасвим другачијих, лукреативних разлога који немају никакве везе ни са жртвом, а Бога ми ни са убицама.
Зато је свака прича о "ауторским интерпретацијама" једна бајка за малу децу пред спавање. Ово је класичан пример политичке пропаганде увијен у обланду уметничког дела. Међународни успех овог дела није гарант квалитета, него јасна потврда ко заправо гура и стоји иза овакве врсте памфлета. 
Каква црна "ауторска интерпретација"!

Постоји само један пут, пут Карађорћевића-Ђинђића и Вука Драшковића.

Србија поноправни члан у ЕУ и НАТО.

Развијене институције.

-Демократска развијена држава.

-Заштита животне средине.

-Парламентарна монархија.

-Краљевина Србија...

-Све оно што чини развијене Краљевине и Демократске парламентарне Демократије.

-Све оно зашта се залаже и где живи четничка дијаспора.

Иначе и Дража је био про-Западно орјентисан и своју војску као спас усмерио је ка Западним Савезницима. 

-Четнике који су преживели и који су се докопали Западних савезника они су их спасили.

Ми другог пута сем Западног ми немамо. Да нема Запада неби  ни било филма Ђенерал...

Да не идемо даље колико је Запад помогао и развио Србију задњих 24 године Србију поготово Америка..

Од Руса и руског комунизма леба нема...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Мекензи, овде је тема тв серија "Сабља".
Немам ништа против да износиш свој политички програм, али оснуј посебну тему.
Одговори

Шешељ је у емисији на Курир ТВ споменуо књигу Сретка Калинића

https://infolid.rs/hronika/promovisana-k...-ko-je-ko/

https://www.dobraknjiga.rs/sr/Biografije...-ko-je-ko/

Књига може да послужи као извор ако се укрсти са осталим изворима и сведоцима. А извори и сведоци су полиција, тужилаштво, политичари итд.
Одговори

БИА пратила Чеду по налогу Ђинђића

https://www.nedeljnikafera.net/poverljiv...djindjica/

Пише Градиша Катић, цитирајући из књиге "Служба"

https://www.laguna.rs/a2064_autor_goran_...aguna.html
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним