Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Досељавање странаца у Србију

(29-12-2024, 07:26 PM)Mekenzi Пише:  
(29-12-2024, 05:00 PM)Милослав Самарџић Пише:  То што пишеш је друга тема.
Ово је да имамо нови талас досељавања у Србију, први после 1920-тих.
Изгледа да се населили неколико хиљада Руса и неколико хиљада из западних земаља. Сматрам да та појава заслужује посебну тему.

Види Самарџићу ниси концизан.

Ко се тачно досељава у Србију?

1. Руси и Укри. То су избеглице које беже из зараћеног подручја. Добијају статус избеглог лица.

2. Ови што илегално улазе и добијају азиле. То су мигранти.

3. Људи који долазе из Бангладеша, Кубе, Вијетнама, Кине са радним дозволома. То су економски мигранти. Они попуњавају дефицитарна радна места. Попут возача у ГСП Београд.

4. Људи са кешом. То су страни инвеститори они улажу новац у некретнине, купују фабрике, отварају предузећа итд...

Не знам на кога тачно мислиш.

У Јужни Банат се нико жив од странаца није доселио. Руси и Укри бирају искључиво урбане и централне општине попут Београда или Центра Новог Сада.

Да ли знаш неког странца који се доселио у Крагујевац?

1, 2 и 3 су привремени доласци. Ти са кешом су малобројни. Погледај онај Јутјуб канал, па обрати пажњу на коментаре.
А свакако највише је дошло Руса.
У КГ знам једну Украјинку лично, а неколико Руса сам видео. Знам и да има око 100 или више Турака на грађевинама (привремене дозволе). Видео сам и студенте медицине из Индије, око 100 их има. Виђам и Кинезе, имају неколико продавница и један кинески ресторан.
Одговори

(29-12-2024, 08:26 PM)Ocaus41 Пише:  https://www.blic.rs/biznis/after-hour/am...la/zkxvl5s
To su ljudi koji eksperimentisu i vrlo brzo shvate da je civilizacija samo na zapadu...

Па не бих рекао, она тражи ''kulture'' које  ''deluju otvorenije za moderne žene'', шта год то значило.
Одговори

(29-12-2024, 09:07 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(29-12-2024, 07:25 PM)Бенито Пише:  
(29-12-2024, 05:00 PM)Милослав Самарџић Пише:  То што пишеш је друга тема.
Ово је да имамо нови талас досељавања у Србију, први после 1920-тих.
Изгледа да се населили неколико хиљада Руса и неколико хиљада из западних земаља. Сматрам да та појава заслужује посебну тему.

Наравно да заслужује посебну тему. 
Тема треба да носи име:
"Промена становништва у Србији - пример генетског инжењеринга"
О томе су говорили идеолози анархизма и бољшевизма још у последњој деценији 19 века, па све до Мирјане Марковић, идеолога ЈУЛ-а, деведесетих година прошлог века. (Ако Срби неће да раде, населићемо Кинезе.)
Нама није тема што данас већина Срба живи ван матичне земље, него треба да нам буде тема одушевљење што је сто лудих Енглеза дошло да живи у шуми.

Не баш, било је више таласа насељавања странаца. У време кнеза Александра Карађорђевића у Крагујевцу је живело око 600 католика, од око 4-500 становника. Чеси, Немци, Словенци... Тај тренд у Србији је трајао све до 1914, а онда је нови, највећи талас, дошао с Русима, после 1917.

То су потпуно две различите теме.
Одговори

Овај досељеник је основао агенцију за досељавање западњака у Србију:

Одговори

ДОСЕЉАВАЊЕ ЗАПАДЊАКА У СРБИЈУ
Један Рус, досељеник, систематски ради интервјуе са њима. Има их неколико десетина на овим каналу: Енглези, Французи, Американци, Шпанци, Канађани...
Овај Канађанин српског порекла, са слике, чак је отворио агенцију за досељавање у Србију.
Укратко, сви тврде да је боље овде него у њиховим земљама.
Био сам у њиховим земљама, први пут 1990, у "златно доба" Анте Марковића (нема инфлације, релативно велике плате...).
Тада су били много јачи од нас.
Од тада, они су много пали, а ми смо све јачи.
Одговори

Што значи да је боље код нас у социјализму него тамо код њих у капитализму.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(11-04-2025, 09:07 PM)Шумадинац Пише:  Што значи да је боље код нас у социјализму него тамо код њих у капитализму.

Код њих левица доминира, видећемо да ли ће Трамп да је заузда.
У основи, оно на шта се ово људи жале је тзв. вуок лева идеологија.
А ми се враћамо у капитализам.
Одговори

(11-04-2025, 10:38 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(11-04-2025, 09:07 PM)Шумадинац Пише:  Што значи да је боље код нас у социјализму него тамо код њих у капитализму.

Код њих левица доминира, видећемо да лијче Трамп да је заузда.
У основи, оно на шта се ово људи жале је тзв. вуок лева идеологија.
А ми се враћамо у капитализам.

У политичком смислу да, али у економском код њих капитализам истрајава. Што се тиче нас овуден, здрав капитализам се неће спонтано вратити док је год социјалистички систем. Носиоци тог система је режим Овај и целокупна опозиција. А без промена тог социјалистичког система, тј. Овај режима и опозиције здрав капитализам је овде немогућ. Промена може бити, нажалост, само силом. Како су дошли тако ће и отићи.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Силом, да, али силом економских закона
Одговори

Имаш ли Ти неку компаративну анализу овог случаја?
Одговори

(12-04-2025, 04:24 PM)Бенито Пише:  Имаш ли Ти неку компаративну анализу овог случаја?

Имам неке идеје. А ти?
Одговори

(12-04-2025, 04:26 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(12-04-2025, 04:24 PM)Бенито Пише:  Имаш ли Ти неку компаративну анализу овог случаја?

Имам неке идеје. А ти?
Не мислим на идеје, него на статистику.
Одговори

Немам статистику. Руса је свакако највише, броје се хиљадама.
Одговори

(12-04-2025, 07:24 PM)Милослав Самарџић Пише:  Немам статистику. Руса је свакако највише, броје се хиљадама.
Пусти сад Русе и Украјинце.
Колико Американаца, Енглеза и Ираца се населило у другим земљама региона: Бугарској, Румунији, Грчкој или Албанији? То с једне стране.
Колико Американаца и Британаца се населило у Стаљинов СССР? Са друге стране. 
Ето, то је компаративна анализа.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним