Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 1.25 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Дал су била два анатифашистичка покрета?

(26-12-2013, 02:04 AM)мунгос Пише:  ...
Мени је чудно да људи у ово данашње доба, кад је доступно више информација него икад прије, још увијек тврде да су Совјети нпр. јуришали на митраљезе и тенкове масовно и без икакве тактике.
На тај начин, с обзиром на противника, не само да никад не би видили Берлина, но би изгубили и Москву још прве године.Креза

Који људи Мунгосе и шта има те чуди?

Уосталом да наведем пример.
Овакве будалаштине нису од јуче. Цео свет зна, да је наполаон јурнуо на Русију са око 1.000.000 чистих војника (неко каже нпр. преко 900.000, неко преко 1.200.000...), а да их је са европским башибозуком и фамилијама, било (француза) око 1.500.000.
Руса је било око 120-130.000 способних, јер их је црвени ветар ДЕСЕТКОВАО (болест).
Значи буквално око 10:1
Руси су их тако разбили, а да их је остало (француза итд.) око 100-120.000, једва побеглих...

Али, званична западна будалаштина, каже:
Ватерло је узрок пропасти наполеона!

А шта каже врх науке и мудрости историЋара у француској?

Отвориш чувену енциклопедију ЛароуСС и лепо пише:
"Наполеон кренуо на Русију са 120.000 војника."

Ево још примера:

(26-12-2013, 10:11 AM)Громовник Пише:  Пуковник Велимир Пилетић сведочи да Руси које је видео у борбама против Немаца код Кладова нису уопште заузимали заклон при отварању ватре, и наравно као резултат тога, масовно гинули. Када је упитао једног Руса зашто се тако боре, он му је одговорио: "за мном иде још 200 милиона војника, па шта ако ја погинем".

Пази сад где се налази "извор повјесне збиље"?
Пилетићу реко неки Рус, да их има 200 мелеона војске!
И да му се јебе ако погине.

Што га не пита Пилетић, дал је пијан и ко?

А СССР-овска тактика је била:
- Шаљи ненаоружану пешадију док немцима не нестане муниције
- Редовно убијати своје

Пилетић је очигледно писао, а шта су му газде тражиле - бедно!

Међутим, има и једна тачна ствар, али НАГЛУПО коментарисана.
Пуно људи (бар 5-10) ми је описало увек једно те исто:
"Руси су имали толико прецизну ватру, да када крену у јуриш, немци (чија је тактика била шарац и само шарац...) нису смели НОС да промоле. Онда следи упад у немачки положај, па ако их неко и сачека, бомбе, Шпагини и дуге Мосинке одраде своје."
Укратко имали су јако мале губитке приликом (тешких) јуриша.

На крају, у београдској операцији, немаца је било мртво 18.000 (без помоћних јединица), од тога око 5.000 у борби, а остало побише Руси, па мало где испод бгд. данас не леже немачке кошчуре...
А Руса погину 900!

Нећу уопште да се замарам, да описујем ДДР, будимпешту, а шта је тамо бивало са немцима, што сам слушао од очевидаца и учесника. Београд је МАЛО ДЕТЕ!

То за бгд, је бар јасно и доказано, али не важан је Пилетић, са причама пијаних "Руса" (љубоморних енглеза)...

Иде наука даље, а по прихватању небулозних темеља:

(26-12-2013, 10:11 AM)Громовник Пише:  Кад су се тако борили у Србији, где су били у офанзиви, није тешко закључити како су се борили под Стаљинградом, где су били жешће притиснути, и где је друг Стаљин издао наредбу да се убије свако ко одступи корак, па макар и то био тактички корак, који би омогућио регруписање и ефектни контранапад.

Кидање
Сад пази само је стаљин убиЈо дезертере!?
А хитлер није имао дезертера - ма не где би...

Само пример код Крагујевачког помора, где су одмах стрељали оне који одбију наредбу! Да не говоримо колико је таквих случајева било, али и какве су биле репресалије хитлера над породицама!
Или како енглези поступају са дезертерима?
Дају колаче - познато...

(26-12-2013, 10:11 AM)Громовник Пише:  Нисам нигде рекао да су редовно "јуришали на митраљезе и тенкове масовно и без икакве тактике", већ да је у критичним ситуацијама било и тога, када је било потребе да се запуши нека рупа на фронту, а није било довољно оклопа и технике, па је пешадија стварала "чеп", наравно уз масовне губитке. Зашта су иначе служили "казнени батаљони", него за такве ствари.

Ово је бисер за поштовање!

(26-12-2013, 10:11 AM)Громовник Пише:  Ја сам више говорио о Совјетској тактици након Стаљинграда, тј. када су имали шири маневарски простор, и када су били у офанзиви. И даље су имали инфериорну тактику у односу на Немце, и даље им је требало више војника за операцију истог или сличног обима него Немцима, и даље су имали више жртава од њих. А да не говорим да су практично од почетка рата били у бројчаној предности у односу на Немце, како у бројевима пешадије, тако и у броју оклопних јединица, артиљеријских оруђа и авиона. Поновићу, главна тактика им је била преоравање бојишта каћушама и осталом артиљеријом, практично свиме што су у том тренутку имали, и онда масовни таласи тенкова и пешадије.

Какве глупости, било их је увек отприлике егал, сем на почетку рата где је немаца и крпеља било више и то знатно. На папиру рачунати јединице (које нису ни стигле да се мобилишу), са оперативним је НЕБУЛОЗА.

Али када су Руси једном изашли из бајбока, па су сакупили исто војске (и технике, тактике), ствар се БЕСКОНАЧНО преокрену, а временом ни сулуде хитлерове "мобилизације" (бројно стање) није вредело немцима НИШТА (већ увећало губитке немаца до непојмљивих...).

Све обрнуто од реалности.

(26-12-2013, 10:11 AM)Громовник Пише:  Ето и код Курска су имали на располагању дупло више јединица од Немаца, па су имали 4х веће губитке од њих. Сад, што су Совјети имали одакле да попуне губитке, па су једино тако могли успешно напредовали ка Берлину, то је сасвим друга прича. Ал' зато данас после 75 година од почетка рата, Руса има толико колико их има - исто као и на почетку ДСР.

Какве НЕБУЛОЗЕ, све западњачке повраћке.

Данас не вреди то рачунати, а колико има Руса (оно је био СССР).

Ствари су и више него ЈАСНЕ!

СССР је број људи пре 2. рата достигао (незванично) 1954.
А званично 1956.

Немачка и аустрија, предратно стање (беше) 76 милиона достижу 1976!

Што се тиче фолксдојчера у европи и СССР-у, њихово стање не бележи НИКО! Јер их НЕМА, НЕМА између 22-30 милиона немаца!

(од тог броја одбити до 5 милиона немаца пребеглих у САД и лат америку)

А статистике су достигли 1976...

Крај приче о оваквим глупостима, био је то КРВАВИ ПОРАЗ европе и германа, од Руса (чак СССР-а...).

А овде УОПШТЕ нисмо рачунали укупне фашистичке губитке на источном фронту... скандинавци, италијани, мађари, румуни, ...

Нити колико је било педера (РОА, власов, литва, черкези...) и рецимо 3,5 милиона (беше и више...) запорошких немаца, а који уђоше у цифру од 26 милиона погинулих Руса.

Које су цифре у тоталу, Бог Свети Зна...

Значи РАЗГУЗАЧИНА, а по свим питањима.
Одговори

Лепи Боро, комунизам је убио Цара и праву Руску веру и нацију, Стаљин има заслуге као онај који је СССР ослободио од бољшевизма и донекле ционизма и свака му част на томе, али за време његове владавине организовао је рушење Цркава и спаљивање икона, тек је у Москви кад су Немци нападали одржао говор у коме је први пут поменуо славну Руску историју пре комунизма, после рата је имао донекле светлу улогу против САД. Да је Љењин још поживео или да га је Троцки наследио руски народ не би постојао. У једном ненормалном систему какав је био комунистички Стаљин је од свих битних комуниста био најбоља личност, али то не значи да мислим да је био идеалан и пожељан као ти што мислиш. Ето то је моје скромно мишљење о Стаљину

ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Одговори

Загадисмо тему "глупостима", којима овде није место.

Али, испада да много форумаша (Четника) и не зна шта је био фашизам, ко га је правио, али ни ко га је победио!?!

Зато и би оволико скретања са теме.

Иначе (да поновимо), фашизам (хитлер, мусолини, мађари, бугари, ...) су напали (пази бугари као савезници из 1941, изгубише 200.000 са оне табеле...?!!) КЈугославију и окупирали је. Уз помоћ фашиста из КЈуг 1941, усташа, балиста, недића, љотића, ...

Све је то било против бораца за Слободу, Четника - ЈВУО и Драже.

Да ствар буде и гора, тзв. "антикомунистички" покрет тита, не само да се борио против те исте ЈВУО, већ се (готово уопште) није борио против фашиста! Напротив, имао је одличну сарадњу са усташама и балистима!

Али, баш енглеска, која је и направила и хитлера и тита и павелића и балисте, је тако ОДЛУЧИЛА, да свим тим антисрпским елементима да ПОДРШКУ! А против по њима мало расрбизоване КЈугославије.

Тако да је титов "антифашизам" у ДЛАКУ ИСТИ са британским!
Углавном су "купили" остатке фашиста, од Русије (СССР-а), као керови.

А они су практично фашизму били мајка у свету.
Као уосталом и бољшевизму...

Тако по енглезима и њиховом копилету - титу, антифашизам овде испаде легалан као антисрбизам! А Дража и ЈВУО испадоше још и фашисти и расисти. Следно томе и ми Срби испадосмо фашисти и комунисти и тако до данас, а у демократским очима (масонском оку) "света".

Народ који је овде убедљиво највише пропатио од њихових стрвина фашиста и бољшевика им је крив?

Са таквим небулозама, нема МИРЕЊА и неће га БИТИ!

Нема овде два антифашистичка покрета. Био је само један Легалан: ЈВУО!

А енглеска "легализација" и "легитимизација" тита и титоизма на крају рата, је само потврда њихових намера са Српством, а ради које су и стварали и фашисте и бољшевике (прво у Русији, а онда и хировитој КЈуг). Уосталом где је ИКАД енглеска замерила толику упорну борбу тита против Срба и Легалне ЈВУО, или му замерила што не припуцају (бар понекад) на немце - НИГДЕ!

Зато може рецимо, пера симић да пише небулозе о титу "Стаљинисти", или да запад пише небулозе о демону комунизма у Србији и Русији колико хоће, од тога неће бити ништа!

Али и упркос идеолошким разликама са некадашњим Стаљином и СССР-ом, мора се знати ИСТИНА о страдањима Срба и Руса од демократске немани! Јер (нпр) Стаљинизам је САЧУВАО Русију од ПОГИБИЈЕ (лењинизма), док је демократски монархизам у КЈуг (пре рата) створио услове за Српску ПОГИБИЈУ (тотално расточивши Српску Идеју и усвојивши сатанску - масонску)!

Зато без обзира на то што су Четници били Монархо демократе (јер је такав и био систем пре окупације), ружно је Браћи по оружју лепити етикете морона (енглеске), јер су нас ипак ти Руси и Стаљин спасили бар од фашизма, а ако нису могли од титовог бољшевизма (као себе од лењинизма).

(26-12-2013, 08:20 PM)Србин Пише:  ...

Слажем се са тобом у великој мери, сем онде где си погрешио.

Царску Русију су уништили ДЕМОКРАТЕ (масонски керови)!

Немој да заборављамо Историју - а што демократе воле!

Царска Русија је уништена у ДЕМОКРАТСКОЈ фебруарској револуцији, а не у бољшевичкој касније! Она је била увод у сво то зло.

Читам пре неки дан приче неког "србина", француске школе, а како је био ОДУШЕВЉЕН демократском (фебруарском) револуцијом! Свргнут Свети Цар и Царевина, а уведен педер керенски и његови масонски смрдови, да владају Русијом!

Значи НЕЋЕ се та подвала ПРОВУЋИ, а да су неки комунисти уништили Свету Царевину, већ су то урадили демократски безбожници! А што је најцрње, па и лењин и сав тај бољшевизам је УГУРАН у Русију од демократија!

Зато је Стаљин велика личност, а што је то бољшевичко зло ИСКОРЕНИО у Русији. Друга ствар, што је Русију РАЗВИО, да може преживети, а трећа што је следећу демократску неман растурио - ФАШИЗАМ. И четврта, што Русија и данас постоји, а због његових уредби!

Дал је то Бог тако Хтео, а Стаљин пристао - морао, шта је, немам појма. А за рушење Храмова и прогоне Добрих Црквених лица, наравно да нема оправдања (код мене, код Бога - Бог зна).

Зато и треба до некле убацити Стаљина у ову тему, јер ако се то не уради, ОСТАДОСМО на енглеским бајкама о антифашизму!

Бајкама на којима се и Дража оклизнуо, јер није имао шансе да не оде на тај лед. А да је хтео - Боже Сачувај! Па ми сад одвратно да се неки и данас држе "Драже", а преко енглеза који га убише!?!
Одговори

Лепи Боро не заборављам ја историју, јесте демократска револуција свргнула Цара али Лењинови комунисти су га убили и њега и његову царску и мученичку породицу

И још нешто ти да се разумеш у историју и у идеализам знао би да су Фашисти били једино Италијани на челу са Мусолинијем, Франко је следио идеју Фаланге коју је написао Хозе Примо Антонио Де Ривера, а Хитлер је био Национал-Социјалиста, то су три различита покрета а разликују се готово по свему, једино заједничко им је систем са једним вођом и једном партијом, усташе и балисти су имале чисто шовинистичку идеологију мржње према Србима и никакву сличност нису имали са горе наведеним покретима само су им се увлачили у гузи*цу да би их ови пустили да што више Срба побију а идеологија Збора је била апсолутистичка монархија, дакле тотално различите покрете си назвао једним именом само зато што су били савезници и тиме показао да ниси баш претерано упућен у ове ствари

ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Одговори

(26-12-2013, 09:05 PM)Лепи Бора Пише:  Загадисмо тему "глупостима", којима овде није место.

И ти коначно да убодеш једну тачну Кез

Пример:
Цитат:Да ствар буде и гора, тзв. "антикомунистички" покрет тита,

Ово већ није тачно:

(26-12-2013, 09:05 PM)Лепи Бора Пише:  Али, баш енглеска, која је и направила и хитлера и тита и павелића и балисте, је тако ОДЛУЧИЛА, да свим тим антисрпским елементима да ПОДРШКУ! А против по њима мало расрбизоване КЈугославије.

Тако да је титов "антифашизам" у ДЛАКУ ИСТИ са британским!
Углавном су "купили" остатке фашиста, од Русије (СССР-а), као керови.

Ниси у праву ни за статистику - степен и темпо обнове популације (убедљиво је на страни Немачке и Аустрије, СССР то није успео до краја постојања), СССР је по питању сопствених жртава водио убедљиво најнеекономичнији рат и имао је у укупном билансу 2-3 пута више губитака од Немаца. Ти и даље мислиш да су Немци изгубили 10 милиона војника на источном фронту и да их је победила совјетска техничка и тактичка надмоћност.
Сирома'
Одговори

(26-12-2013, 10:11 AM)Громовник Пише:  Нисам нигде рекао да су редовно "јуришали на митраљезе и тенкове масовно и без икакве тактике", већ да је у критичним ситуацијама било и тога, када је било потребе да се запуши нека рупа на фронту, а није било довољно оклопа и технике, па је пешадија стварала "чеп", наравно уз масовне губитке. Зашта су иначе служили "казнени батаљони", него за такве ствари.

Ја сам више говорио о Совјетској тактици након Стаљинграда, тј. када су имали шири маневарски простор, и када су били у офанзиви. И даље су имали инфериорну тактику у односу на Немце, и даље им је требало више војника за операцију истог или сличног обима него Немцима, и даље су имали више жртава од њих. А да не говорим да су практично од почетка рата били у бројчаној предности у односу на Немце, како у бројевима пешадије, тако и у броју оклопних јединица, артиљеријских оруђа и авиона. Поновићу, главна тактика им је била преоравање бојишта каћушама и осталом артиљеријом, практично свиме што су у том тренутку имали, и онда масовни таласи тенкова и пешадије. Ето и код Курска су имали на располагању дупло више јединица од Немаца, па су имали 4х веће губитке од њих. Сад, што су Совјети имали одакле да попуне губитке, па су једино тако могли успешно напредовали ка Берлину, то је сасвим друга прича.
Чини ми се да се на исти начин понашао Монгомери код Ел Аламеина!
Одговори

(27-12-2013, 02:30 AM)Chicot Пише:  И ти коначно да убодеш једну тачну Кез

Чак и то бидне понегдар... Пилот

(27-12-2013, 02:30 AM)Chicot Пише:  Пример:
Цитат:Да ствар буде и гора, тзв. "антикомунистички" покрет тита,

Али, ето по старом.
Шалим се, Хвала, видео сам и ја, али ме мрзело да исправљам. Реко толико банална глупост да нема разлога.

Али сад кад ДОБРО промућкам чонту, тито је у ствари и био антикомуниста, а од ТЕМЕЉА! Јер су бољшевици увек били у кориС демокуртије (вако и нако...)!

(27-12-2013, 02:30 AM)Chicot Пише:  Ниси у праву ни за статистику - степен и темпо обнове популације (убедљиво је на страни Немачке и Аустрије, СССР то није успео до краја постојања), СССР је по питању сопствених жртава водио убедљиво најнеекономичнији рат и имао је у укупном билансу 2-3 пута више губитака од Немаца. Ти и даље мислиш да су Немци изгубили 10 милиона војника на источном фронту и да их је победила совјетска техничка и тактичка надмоћност.
Сирома'

Итекако сам у праву, за све.

10 милиона мртвих немаца Smile ...?!?
Мрзи ме да збрајам, (офрље)
- немачка и аустрија 30% ~= 25 + 25 фолкера ~= 50 милиона, (мој Бато...)... ,

Нема ја шта да ту мислим.
Ја то ЗНАМ, а делове приче сам испричао (мислим бар 5х до сада).
Али ко верује у немогућности, небулозе и ЛАЖИ, за то неИма Лијека!

Smile
Одговори

Била су 2 антифашистичка покрета отпора у Југославији. То је јасно као дан. Први је водио Дража Михаиловић а други Јосип Броз "Тито" ( али од 22. јуна 1941.).
Одговори

Браво мајсторе, ископао си 10 тема "из нафталина" за округло 5 минута Кез
Одговори

(08-10-2014, 12:31 AM)Кент Пише:  Била су 2 антифашистичка покрета отпора у Југославији. То је јасно као дан. Први је водио Дража Михаиловић а други Јосип Броз "Тито" ( али од 22. јуна 1941.).
Хм... Јел има неки папир да се неко звао ''Покрет отпора''?
Је ли у законима Краљевине постојао тај термин?
Одговори

Милославе, просто не верујем да сте превидели питање о "антифашизму" Креза. А био сам убеђен да то иде под бр. 1, још реко, нећу ја да потежем.. Јок
Одговори

Smile
Одговори

(08-10-2014, 12:44 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(08-10-2014, 12:31 AM)Кент Пише:  Била су 2 антифашистичка покрета отпора у Југославији. То је јасно као дан. Први је водио Дража Михаиловић а други Јосип Броз "Тито" ( али од 22. јуна 1941.).

Наравно да није било тога у Закону о војсци. Међутим овде не говоримо о праву већ о суштини. А и тако се у свету квалификују оружане формације у Другом светском рату.
Одговори

(08-10-2014, 12:57 AM)Кент Пише:  
(08-10-2014, 12:44 AM)Милослав Самарџић Пише:  

Наравно да није било тога у Закону о војсци. Међутим овде не говоримо о праву већ о суштини. А и тако се у свету квалификују оружане формације у Другом светском рату.
Зар није суштина да се поштује закон?
На основу чега, ако не закона, се одређује да ли је неко ово или оно, терориста, преступник или војник?
Другим речима, та терминологија о ''два покрета'', као и о ''три српске војске'', користи се да би се замаглио поглед.
То је политика, а историја је друго.
Исто тако и то што се каже ''у свету''. У свету је чак и Бин Ладен био покрет отпора, да не помињемо ОВК.
Међутим, историчар мора да се држи закона ''као пијан плота'' - супротно од комуниста.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним