Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 1.25 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Дал су била два анатифашистичка покрета?

(25-12-2013, 12:49 AM)Громовник Пише:  Па ако су се толико усавршили, како изгубише дупло више војника него Немци?

А шта мислиш, да су Њемци били мачји кашаљ, и поред тога свега? Узми за примјер њемачку офанзиву у Арденима против Американаца, на самом крају рата.
Мислиш да су Американци били будале и неспособни?
Одговори

(25-12-2013, 12:57 AM)мунгос Пише:  А шта мислиш, да су Њемци били мачји кашаљ

Не, мислим да су били тактички уигранији од Совјета, иако им се петина војске смрзла.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Предлажем ти да прочиташ књигу When Titans Clashed: How the Red Army Stopped Hitler, David Glantz. Ако си добар са енглеским, мореш је наћи на нету.
Одговори

Војни губици зараћених страна по ратним годинама:

[Слика: 840px-World-War-II-military-deaths-in-Eu...r-year.png]

Одговори

Јели имате специфичне податке од губитке

Енглеза
Француза
Холанђанина
Луксенбургу
Белгије
Норвеске
Сведске
Финска
Ирске
САД

Док смо овде сталих били нам могли да рећете колико дивизије те европске државе су ималих стационирани у европу?

И колико су ималих стационирани у средног истока, северне африке и даљних истока?

Латвије
Естоније
Литваније

Грчке

УССП
Бих се то могло поделити на
Русије
Украјне
и сви осталих садашње републике......да се знаде где је вечито била битка и ко је лично учестовао у њега.

Битно је исто да се знаде кад су вечи део губитке десило се.

Исто је битна податка је кад су ткз Западне Allies лично физично учештовалих у рату на земљих.

Били нам могли да дадете податке.....од финанцирског стање једне Нази Немачке.....овде желим да укључим колико покралих уз пут.

Бил нам моглих да објаснити колико војска је завршила војна обука?

Бил нам могао да објасниш лист оружање сви страна....тако знадемо са којом текником су се распроредилих.

Зашто кад су напалих Србији оних су кориситилих немање 600 авиона?

Оваке податке су од никакве значај.....и да вам искрено кажем мало детинско....класичне интернетске генерализације!

Да вам саветујем......овде имаш најбољих историчари у Србији....НАЈБОЉИХ!
Кад ти је нико писао више од 20 књига....погледао више од 100,000 документи у војним архивима.....писао тон ид 3,000 страница....са више од 8,000 футнотса.....

То је мало озбилна аналитика, озбилна рад....

Тако дај мало поштовање тај научи процес!
Одговори

Ово одавно постаје тугаљиво-смешкаво...

(25-12-2013, 12:36 AM)Громовник Пише:  Што те немаде наш ђенералштаб у пролеће 1941. да им објасниш да се у ствари тенкови уништавају коњицом у леђа хихихи

Значи сад треба губити време у вејању уверења, вере и невере?
Боље прочитати по нешто, уместо веровати дискаверију.

А што се тиче "питања", ја бих и данас правио такве јединице.
АЛИ данас се на основу, баш пољака, Жукова и немаца (...), тенкови НИКАД не групишу, а са отвореним леђима.

Значи дискавери утисци, везе са везом - "мање" (...) дискаверија, а много више реалног знања из књига, трала ла...

(25-12-2013, 01:15 AM)Громовник Пише:  Не, мислим да су били тактички уигранији од Совјета, иако им се петина војске смрзла.

Smile Какав цар из каквог царства...

(25-12-2013, 09:55 AM)Громовник Пише:  Војни губици зараћених страна по ратним годинама:

[Слика: 840px-World-War-II-military-deaths-in-Eu...r-year.png]

Мрзи ме да правим списак погинулих по годинама, а (као) на основу небулоза демократије. Овај списак је достојан википедије, али и званичног ПолтроноПолитикоЛажовства - тзв: "историје". Све суве (дестилисане) небулозе. Говорио сам о тој теми на другим местима, ко разуме схватиће, ко не, нека изучава овај графикон.

Какав цар - Царетина! Креза
Одговори

Цитат:Мање холивуда, цртаних, дискаверија, западњачке повјести и других ЦНН глупости.

Не гледам ЦНН, причале су ми жене по Србији кад су ушли Совјети како су говорила ја саам тебе ослободио задигни сукњу па удри. Волео би да се у Србији направи нека странка која би имали у себи корене Национал-Социјализма нпр. као у Грчкој Златна Зора то би било идеално, мислим да је НС на папиру идеологија која је одлична друго је оно што је Хитлер примењивао у пракси, али још нешто да додам када се поведе расправа о Стаљину и западним "савезницима" увек сам на страни Стаљина и да ме неко пита да ли би више волео да у Србији остане демократија као од 1990-те па на овамо или да се врати комунизам, без размишљања бих изабрао комунизам

ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Одговори

На овом форуму се не толерише величање ниједне тоталитарне идеологије, ни црне, ни црвене, ни било које друге. Ово је опомена пред дељење негативних поена и брисање наредних порука сличне садржине.
Одговори

Цитат:На овом форуму се не толерише величање ниједне тоталитарне идеологије, ни црне, ни црвене, ни било које друге. Ово је опомена пред дељење негативних поена и брисање наредних порука сличне садржине.

Ни један коментар неће бити обрисан, без обзира на политички или лични став, уколико буде написан у складу са основним цивилизацијским нормама. Оснивач форума није одговоран за изношење личних ставова посетилаца форума.

Е Лепи Боро ево само за тебе премијерно једна песма за коју ми је деда рекао да се код њега у Славонији певала међу Србима без обзира на политичко определење:

Дуни вјетре, дуни са планина
поздрави нам ујака Стаљина
и реци му да је народ усто
све усташко остану ће пусто

Одговори

(25-12-2013, 01:21 AM)мунгос Пише:  Предлажем ти да прочиташ књигу When Titans Clashed: How the Red Army Stopped Hitler, David Glantz. Ако си добар са енглеским, мореш је наћи на нету.

"Eastern front, Mythas and realities" од истог аутора је такође добар, а на јутјубу постоји и видео презентација.
Ако говорите о губицима на источном фронту, треба узети валидне податке. Данас се за добре радове на ту тему сматрају студије Кривошејева за совјетске и Оверманса за немачке губитке.
Одговори

(25-12-2013, 06:49 PM)Србин Пише:  Не гледам ЦНН, причале су ми жене по Србији кад су ушли Совјети како су говорила ја саам тебе ослободио задигни сукњу па удри. Волео би да се у Србији направи нека странка која би имали у себи корене Национал-Социјализма нпр. као у Грчкој Златна Зора то би било идеално, мислим да је НС на папиру идеологија која је одлична друго је оно што је Хитлер примењивао у пракси, али још нешто да додам када се поведе расправа о Стаљину и западним "савезницима" увек сам на страни Стаљина и да ме неко пита да ли би више волео да у Србији остане демократија као од 1990-те па на овамо или да се врати комунизам, без размишљања бих изабрао комунизам

Ово за силовања и "силовања", шта рећи - стока неслана...
Али, око 100 (мислим 104) црвеноармејца су Руси СТРЕЉАЛИ, само у КЈуг, а због таквог педерског понашања. Реално то је то.

Не треба Србији никакав национал-социјализам и сличне бљувотине.

Имамо ми Срби Светога Саву, и Светлу традицију наших Православних Монархија!

Не треба нам ни партија и слични крвави циркуси - нама треба Вођа!
Али, то Бог Да по заслузи, а ми ни Карађорђа нисмо знали да Ценимо, већ га убисмо!

Западна демократија је сада овде и не требала никада Србији!
А комунизам (тачније бољшевизам), смо "имали" под титом и сада опет, али овога пута отворено са западним демократским наказама (менторима).

Да бар има демократије, или чак и комунизма, а да је ОДВОЈЕН од запада и окренут да брине о Србији и Српству, па да се нечему и нада. Јер ако би то био Српски систем, имао би тежњу да оде ка Православној Монархији, али мрка капа. Такви системи имају и (јачу) тежњу да оду у загрљај великог братка...

Много смо заговњали. Ја се једино надам у Бога, а преко Русије. А за неку нашу акцију, мислим да је прекасно - жаба је скувана.

(25-12-2013, 07:03 PM)Домаћин Пише:  На овом форуму се не толерише величање ниједне тоталитарне идеологије, ни црне, ни црвене, ни било које друге. Ово је опомена пред дељење негативних поена и брисање наредних порука сличне садржине.

Ово поздрављам!

Јако је глупо овде величати оно против чега се Дража борио:
немце, усташе, тита, љотића, недића, жабаре, ханџаре, балисте, ...
Наравно, нешто аргументовано ок.

(25-12-2013, 07:21 PM)Србин Пише:  Дуни вјетре, дуни са планина
поздрави нам ујака Стаљина
и реци му да је народ усто
све усташко остану ће пусто

Е најзад једна ПРАВА антифашистичка песма!
Хвала!

А Стаљин је био и оставио неки траг, бесмислено је данас га поредити са било чиме у пуном формату. Он је био једини искрени антифашиста тог доба (уз наравно Дражу и још понеког...), па то треба ценити. Једноставно треба га ставити у оно време и услове, а где припада. Важно је да је стопирао бољшевизам и истерао Русију на неки одрживи пут, а далеко било да комунизам ваља! Што је мало мање лош од демократије (у том облику), не значи да ваља.

Скојевац
Одговори

Цитат:Не треба Србији никакав национал-социјализам и сличне бљувотине.

Имамо ми Срби Светога Саву, и Светлу традицију наших Православних Монархија!

Jeсте то, али у то време смо имали јако мало радника готово никако, имали смо сељаке и није нам претила најезда Арапа, Црнаца, Турака и сличних, морамо у кораку са временом усавршавати национализам, задржати све старо али додавати и ново, а ја се још надам у нас Србе иако већина Срба изгледа као копија "Западног човека" или се труди. Али ипак се надам, ваљда нада умире последња

Одговори

(25-12-2013, 10:58 PM)ватхра Пише:  "Eastern front, Mythas and realities" од истог аутора је такође добар, а на јутјубу постоји и видео презентација.
Ако говорите о губицима на источном фронту, треба узети валидне податке. Данас се за добре радове на ту тему сматрају студије Кривошејева за совјетске и Оверманса за немачке губитке.

Има доста добре литературе. Ова књига коју сам предложио ми је пала намапет јер сам је читао недавно. Има више његови радова и сви су добри. Већина тога се море наћи на нету у пдфу...

Мени је чудно да људи у ово данашње доба, кад је доступно више информација него икад прије, још увијек тврде да су Совјети нпр. јуришали на митраљезе и тенкове масовно и без икакве тактике.
На тај начин, с обзиром на противника, не само да никад не би видили Берлина, но би изгубили и Москву још прве године.Креза
Одговори

Пуковник Велимир Пилетић сведочи да Руси које је видео у борбама против Немаца код Кладова нису уопште заузимали заклон при отварању ватре, и наравно као резултат тога, масовно гинули. Када је упитао једног Руса зашто се тако боре, он му је одговорио: "за мном иде још 200 милиона војника, па шта ако ја погинем".

Кад су се тако борили у Србији, где су били у офанзиви, није тешко закључити како су се борили под Стаљинградом, где су били жешће притиснути, и где је друг Стаљин издао наредбу да се убије свако ко одступи корак, па макар и то био тактички корак, који би омогућио регруписање и ефектни контранапад.

Нисам нигде рекао да су редовно "јуришали на митраљезе и тенкове масовно и без икакве тактике", већ да је у критичним ситуацијама било и тога, када је било потребе да се запуши нека рупа на фронту, а није било довољно оклопа и технике, па је пешадија стварала "чеп", наравно уз масовне губитке. Зашта су иначе служили "казнени батаљони", него за такве ствари.

Ја сам више говорио о Совјетској тактици након Стаљинграда, тј. када су имали шири маневарски простор, и када су били у офанзиви. И даље су имали инфериорну тактику у односу на Немце, и даље им је требало више војника за операцију истог или сличног обима него Немцима, и даље су имали више жртава од њих. А да не говорим да су практично од почетка рата били у бројчаној предности у односу на Немце, како у бројевима пешадије, тако и у броју оклопних јединица, артиљеријских оруђа и авиона. Поновићу, главна тактика им је била преоравање бојишта каћушама и осталом артиљеријом, практично свиме што су у том тренутку имали, и онда масовни таласи тенкова и пешадије. Ето и код Курска су имали на располагању дупло више јединица од Немаца, па су имали 4х веће губитке од њих. Сад, што су Совјети имали одакле да попуне губитке, па су једино тако могли успешно напредовали ка Берлину, то је сасвим друга прича. Ал' зато данас после 75 година од почетка рата, Руса има толико колико их има - исто као и на почетку ДСР.

Ако си констатовао да су Совјети имали проблема организацијом и командним кадром, онда је сулудо причати о примени било какве тактике у таквим условима. Ако они који треба било коју тактичку замисао да спроведу на терену у дело не ваљају, о чему ми онда причамо?

Али прочитаћу књигу па ћу изнети утиске.

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним