Поруке: 14,488
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,032
Не сумњам уопште да ће он, као лубеницу кроз нос, покушати да Србима наметне нову владу, али то што он хоће и зна, и оно што су правила политике су два различита појма. Више пута сам нагласио да се ради о тешкој будали. Питао си ме како влада. Влада искључиво уз подршку Великих сила, јер спроводи политику коју је још аустроугарска дипломатија наменила Србији. Његов легитимитет је увек био упитан. Да није тако, не би га "куповао" и то од самог почетка своје владавине.
Понављам, не верујем да може да реши ову кризу избором нове владе, па чак ни расписивањем нових избора. То мора да се реши само јачим политичким потезом, који има већу реалну тежину од народног протеста. А то су само два. Чак мислим да спрема један од та два. Наравно, не из своје памети, него по савету споља.
Поруке: 1,306
Теме: 6
Придружен: Sep 2013
Углед:
528
Човече, овде се не ради о кризи коју је могуће превазићи, овде се ради о распадању, пропасти, како год хоћеш. Па наравно да криза неће проћи. Ићи ће куд иде.
Углед:
3,032
У овој теми, ради се о кризи.
Другим речима, ово је епизода, од које много зависи да ли ће доћи до распада Србије, како га је замислила још Аустроугарска. Или ће доћи до заустављања тог распада.
Знам ја, Нимбусе, много добро о чему се ради. По програму СНС и по свим потезима које раде од 2013, а нарочито од 2017. године, кад је Овај постао председник који крши Устав Србије, односно постаје диктатор, све указује да се спроводе решења која су давно замишљена и примењивана још пре 120-130 година.
Ништа то мени није ново. Први сам овде и на другим местима упозоравао докле ће нас довести мудрости САНУ и СБ Србије из 1980-их година, да рестаруирају ту политику као "спасоносну" за Србију. Ено Ти доле у Квизу српска историја, низ питања којим подсећам на чију владавину личи власт Овај.
Куцаш на отворена врата.
Али, ајде да прво видимо како ће ово сад да се заврши.
Ево га, сад ће на телевизор, да нам да новог канцелара.
Углед:
3,032
Као што сам већ напоменуо, овим се не решава криза. Нико од студената неће напустити блокаде због неког доктора медицине који ће постати председник владе.
Криза се продубљује. А што иде даље, лекови за њено решење биће све јачи и ризичнији.
Поруке: 32
Теме: 0
Придружен: Apr 2025
Углед:
-5
Đuro Macut je Srbin, rođen u Beogradu!
Podmetanje kako su tamo neki "bosanci" okupirali Beograd zaista je uvreda za onoliki broj Srba. Gle molim te, ne smetaju šiptari i ostale manjine, ali eto, Srbi poreklom iz Bosne su problem. Ako bi išli tom logikom onda treba iseliti od Užica, celo Podrinje, Mačvu, pa tamo negde do Ivanjice jer je sve naseljeno iz Bosne ili Hercegovine.
Поруке: 1,306
Теме: 6
Придружен: Sep 2013
Углед:
528
Ево, стиго деманти! Није Босанац него Кордунаш.
Сажаљевам погрешку.
Шта ћу, имам предрасуде. Исто имам предрасуду да су му се бака и дека довукли као партизани иза руских (пардон Украјинско-фронтовских) тенкова и уселили у туђе.
Извињавам се још што сам увредио окупаторе, и нисам их назвао Србима, роџеним Београџанима. Или тако нешто.
Но, да се вратимо на тему:
Гледо сам у директном ТВ преносу обраћање нацији господина прецедника Вучића. Шта рећи, а не заплакати?
На моменте је господин Прецедник испољавао лудило. Вели, нисте ставили руке на уши, значи није било звучног топа! Све лажете! Сви лажете! Оће још Макрона да преваспитава, и сл.
Онда је за премијера предложио лика који нема везе са политиком, није водио ни месну заједницу, али је држао предавање у Ћациленду, у оној штроки, оној багри! Какав је то лекар, која му је то етика? Нема ништа, само "посвећеност". Легалиста. Земљак, неће издати.
Но, избором премијера Вучић нам шаље јасну поруку: НЕ МОЖЕТЕ МИ НИШТА! МОГУ ДА РАДИМ ШТА ХОЋУ! Видимо дакле да он нема трунке намере да суштински побољша стање у Србији. Поставити човека без икаквог политичког искуства на тако одговорно место је безобразно. Апсолутно неодговорно према држави. Човек који је прихватио такву улогу није човек. Тај је свестан да је закрпа на кратак рок. Колико је то наплатио не можемо нагађати због пресумпције невиности.
Вучићу су у Бриселу дали одрешене руке, за узврат он дао наш Јадар, улази полако у НАТО, прихвата мигранте које нам испоручује Запад, итд. Све је то јасно видљиво.
Тако да у новој сезони можемо очекивати освету. То ће аветиња и његови ћацији да раде.
И, друго, мора да попусти нешто "проепрвропској опозицији", ови ће бити задовољни шта год добију. Иду онда нови избори и даље вртоглаво пропадање Србије.
Мени је најжалије што ће све младо које ваља да бежи из ове Вучићеве и Мацутове постолине. Али, ко нас *ебе кад нисмо кадри једну босанску задрибанду да притерамо познанију права.
Поруке: 16,975
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,870
Ђорђе, у чему је разлика између Србина са Златибора и са Романије?
Зашто мислиш да је добро да студенти изгубе годину?
Поруке: 14,435
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
875
(06-04-2025, 11:54 PM)Милослав Самарџић Пише: Ђорђе, у чему је разлика између Србина са Златибора и са Романије?
Зашто мислиш да је добро да студенти изгубе годину?
Ево ја ћу уместо Нимбуса....
Нема разлика. Сваки је Србин мио ма где био и које вере био. Али је чињеница да су преко 80% људи на челу режима, на јавним функцијама, институцијама, итд. пореклом с оне стране Дрине.
Добро је што ће студенти изгубити годину, јер жртвују своје интересе и своје животе зарад наше Отаџбине, зарад промене целокупног 80 - огодишњег социјалистичког система.
Да ли ће се то заиста десити и да ли је ефикасан начин борбе, то је друго питање.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
(Последња измена: 07-04-2025, 12:14 AM од
Шумадинац.)
Поруке: 1,273
Теме: 1
Придружен: Nov 2019
Углед:
299
Ко год је спреман да нешто жртвује у Вучићевом симулакруму, сам по себи је вреднији од свих режимлија који су добро увалили.