Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Демократија

(08-01-2014, 08:56 PM)Бенито Пише:  Позната је анегдота када је предавао акредитиве у Француској, да је рекао председнику Француске:" Ово је историјски дан за Француску."

Није ми било познато - Хвала!
Какав цар!

Кидање

(08-01-2014, 08:56 PM)Бенито Пише:  Дакле, Спалајковић је касније оболео од радикалштине, и то ове наше, која је подразумевала незаменљивост. Један је од врло ретких Паризлија који је служио окупатору током 2 светског рата, тако да не треба због њега извлачити опште закључке. Том књигом је тачно описао ко је и шта био.

Овде се не слажем са вама.
Спалајковић, а као очигледно мало наивнији и отворенији демократа, баш је савршен примерак за извлачење закључака. Пошто му је веза мозак - језик, била директна.

Остали масони, демократи, своју револуционарну крвожедност теже да ДОБРО сакрију, али не вреди. Све је то из истог пакленог казана, сва та револуционарна (варавска, антихрист) екипа.

Свеједно, покој му души.
Одговори

(03-01-2014, 03:30 PM)Србин Пише:  Права суштина демократије се садржи у реченици: "Кад ми дођемо на власт нећемо дирати ваше али доста сте ви пунили џепове сад је ред на нас, и тако у круг"

Имаш плус за ову суштинску дефиницију демократије, тј. мериократије и плутократије што када се оголе пароле и украси демократија и јесте.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(08-01-2014, 08:56 PM)Бенито Пише:  Спалајковић је био конформиста и познато је да је патио од маније(сопствене) величине. Позната је анегдота када је предавао акредитиве у Француској, да је рекао председнику Француске:" Ово је историјски дан за Француску."
Добро је одрадио посао при склапању Балканског савеза и као конзул у Приштини, мада су се Нушић и Ракић на том месту боље показали од њега.
Дакле, Спалајковић је касније оболео од радикалштине, и то ове наше, која је подразумевала незаменљивост. Један је од врло ретких Паризлија који је служио окупатору током 2 светског рата, тако да не треба због њега извлачити опште закључке. Том књигом је тачно описао ко је и шта био.

Одговори

http://www.sedmica.me/kako-je-jedan-dr-p...na-u-lice/

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Трампов министар војни што се вика "бесно куче", вели баби Меркл:

Ја имам под руком три дугмета – жуто, зелено и црвено.
Ако притснем зелено – нестаће Европа.
Ако притиснем жуто – ништа неће остати од Кине.
А притиснем ли црвено – оде Русија.

На то ће баба Меркл:

Моја покојна бака је имала три клозетске шоље: златну, сребрну и од најфинијег порцелана.

Међутим!

Кад су Руси ушли у Берлин – ус*рала се у ходнику!

Пардон....Трампов министар војни што се вика

"БЕСНО КУЧЕ У ЧА'ШИРЕ"!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Intervju

Oliver Stoun za Nedeljnik: Američka demokratija je bajka za malu decu

Proslavljeni režiser, trostruki oskarovac povodom početka prikazivanja filma "Snouden" govori o prisluškivanju i paranoji, o Trampu i Klintonovoj, o američkim i ruskim odnosima, ali i o tome zašto su i male zemlje, poput Srbije, važne "velikim igračima"...

Razgovarao Stjepan Hundić, za Nedeljnik
Datum: 21/09/2016

http://www.nedeljnik.rs/nedeljnik/portal...-malu-decu
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним