Поруке: 9,124
Теме: 234
Придружен: Jul 2013
Углед:
373
(15-12-2023, 12:21 PM)Бесеровић Пише: (23-11-2023, 12:42 AM)Милослав Самарџић Пише: Купио сам књигу, читам. Горе је него што сам мислио. Они чак тврде да је Боба Станишић издала Милана Калабића. Да је била двострука шпијунка, кажу нешто као Вера Пешић. Двострука - немачко-комунистичка. Да је Милан био лошег карактера, итд, да су му подметнули Бобу, итд.
Онда чак кажу да је истраживач Ратко Лековић нашао нека немачка документа, али да она потврђују да је била шпијунка!
Па онда како "има индиција да је радила и за равногорце"!
Па онда да је "и она имала трагичну судбину", на крају је убијена од Немаца.
А све ово без фусноте/извора (мада су на много уводних страна удавили на тему како су велики научници, а ми остали аматери и свашта нешто).
Не знам шта је овим људима, шта им ово треба. Много се компромитују.
Они овде у основи критикују моју књигу "Истина о Калабићу" и судове који су рехабилитовали Калабића.
Подразумева се да су прочитали моју књигу - наводе и пето издање - а у њој су цитирана немачка документа о Боби Станишић, која наравно није била издајица, већ је ухапшена заједно са Миланом.
Овај случај на много страница разглабају, хвалећи наравно Недића.
Стварно не знам шта да кажем. А треба да напишем критику. Шта да напишем на ово? 
П.С.
Ратко Лековић, који је пронашао немачка документа и дао ми их пре одласка у емиграцију, овим је злоупотребљен и оклеветан. Човек који је разбио пропаганду о Боби и Милану цитира се као неко ко је потврђује, у и то немачким документима! Аман!
Видео сам слике из Књиге,има доста које су узели одавде са форума које сам ја објавио на теми "Најлепше четничке Слике".Наводе ПОГЛЕДЕ као извор...! 
Ако имате ауторска права над фотографијама,тужите их,можете лепе паре наплатити.
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 2,279
Теме: 22
Углед:
233
Ватра,
Молио бих тачан извор за :
1. Да је Лукачевић доказани ( коме) колаборациониста
2. Да је Ултра ухватила немачку похвалу Лукачевићу или да је Лукачевић уопште учествовао под немачком командом
3. Да постоје декрипти о преговорима високих Титових представника са Немцима током марта 1943.
Поруке: 2,084
Теме: 6
Углед:
109
Шико,
Из главе пошто не планирам да скоро седам за комп.
Све наведено спомиње Крипс односно Брешо и код њега имаш изворе у енднотама. Ако ниси набавио књигу већ читаш за Знака мораћеш да ме сачекаш.
Поруке: 4,401
Теме: 55
Углед:
648
(15-12-2023, 06:35 PM)Chicot Пише: (15-12-2023, 09:43 AM)Николај Пише: (15-12-2023, 09:21 AM)ватхра Пише: Британци су декриптовали да је било преговора, али не и о њиховом садржају. Нису декриптовали ништа о сарадњи партизана са Немцима, не због шифре или случајности него просто јер је није било.
А споразуме Лукачевића је декриптовали, као и похвала истом за заједничке акције.
А јесу декриптовали шта су им нудили? Специјално оно да ће да се боре и против Енглеза ако се искрцају?
Такође, јесу декриптовали да је Лукачевић ослободио Пријепоље од Немаца два месеца пре тог "споразума"( мада нису ни морали, Бејли је био ту)?
Ма није декриптовано ништа у вези "Мартовских преговора", лупа Ватра.
Јесте декриптовано да су четници освојили Пријепоље ( али није јављено врху, нити ишта скоро из тог периода)
Наравно.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 2,084
Теме: 6
Углед:
109
Похвала Лукачевићу за акције око Вишеграда децембра 1943. се дискутује у документу NARA/T313/488
Морам да погледам да ли је декриптована, у глави ми стоји да јесте.
Ако то, уз споразум да ће да се ангажује под немачком командом теби није довољно - Британцима је свакако био довољан и сам споразум да га сматрају за колаборационисту.
Везано за Ота, његово ангажовање јесте било у склопу Мартовских преговора.
А како сам написао - Британци су знали да је дошло до преговора, али не и о њиховом садржају. Сам си допунио да се односи на Загреб и делегације што никад није речено.