Оцена Теме:
  • 7 Гласов(а) - 2.57 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Екуменизам

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

[Слика: IMG_0280.jpg]

Припрема за мису у Бечу... на проскомидији. Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Колко ја видим, исте су вам те секте Кидање

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(03-03-2017, 12:04 PM)Громовник Пише:  Колко ја видим, исте су вам те секте Кидање

ПозЗ брате Громовниче... Погледи на удару секташа! Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

[Слика: CNJnnw.jpg]

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

[Слика: IMG_0044.jpg]

[Слика: IMG_0743.gif]

Д М
Одговори

[Слика: HuJYDU.jpg]

Одговори

[Слика: IMG_0282.jpg]

... и колико вам треба за вашу дестинацију, пардон... за рестаурацију овог објекта? Кез

Д М
Одговори

Одговори

.
Какав екуменизам? Мислиш можда на непослушност Сабору, Синоду, самовољно напуштање цркава и манастира и крађу имовине ЕРП? Подизање "катакомби" на територијама других Епархија, неканонско постављање нових епископа и припрема за Сабор у егзилу?

Какве везе екуменизам има са свим тиме? Јок

Д М
Одговори

Део беседе професора Теодор Зисиса у Недељу православља у храму Светог Антонија Великог у Солуну

„У категорију епископа екумениста се убрајате и ви преосвећени митрополите Солуна Антиме. Као што сам Вам објаснио у писму које сам Вам послао одговарајћи на ваше „очинско“ писмо у којем сте ми препоручили да престанем да причам против екуменизма и Критског сабора, јер се тиме наводно смућује црквена пунота. Потврдили сте очигледно ваш екуменистички идентитет кроз похвално прихватање лажног Критског сабора, на Сабору Јеладске Цркве 23-24. новембра 2016. године и кроз вашу наредбу да се раздели и чита у храмовима ваше митрополије лажно образложење свега тога као „Посланица народу“.

Колико год покушавате ви и остали епископи екуменисти да улепшате лажни сабор, нећете успети у томе! Јер то није ни Свети ни Велики Сабор, нити Сабор уопште, како проистиче из истинитог сведочанства црквене пуноте. Будући да припадате оним епископима који проповедају јерес, и како то предвиђа 15. Канон светог Фотија Великог који синтетише апостолско и отачко наслеђе, због тога, прекидам помињање вашег имена током свештеничке службе , симболично од данас када је Недеља православља. Не прихвата мој свештенички чин чињеницу да данас Црква Светих Отаца и Светих Сабора осуђује све јереси и иконоборце, а да ви, међутим, признајете јереси као Цркве и да са иконоборцима- протестантима чините „Светски савез цркава“. Помињући ваше име, имам осећај да сам и ја екумениста, да имам исту веру као ви. И да поричем Истину Господа нашег Исуса Христа који сјаји на Часној Трпези, као што ви радите сада и скоро сви епископи Грчке који громогласно тврдите да патријарх Вартоломеј и Свети Сабор Јеладске Цркве добро управљају речју Истине. Ако се и ви држите канона, нарочито 15. Канона Прво-другог сабора, похвалите ревност за веру, или ме барем оставите да вршим мој литургијски и предавачки рад у светом храму светог Антонија. Не желим да одем из храма светог Антонија! Да вам кажем шта сам рекао једном епископу, који ми је телефонирао и рекао да не радим ово, јер ће се подићи велика бура: „Па и време је да се подигне бура“.

Одговори

Ових дана атеистички таблоидни и интернет медији поново злурадо коментаришу нови скандал око тзв. пихтијаде у Руменци у Еп.бачкој.
Наравно да су овакве манифестације у Васкршњем посту стране православној традицији српских села у Бачкој и широм Србије, али да би верници имали комплетну слику о антипастирском деловању Епископа Иринеја Буловића, понављамо наш албум од пре 6 година, који је говорио о првом у низу скандала који је изазвао Иринеј бачки својим понашањем слона у стакларској радњи.
Као и онда, и сада је главни кривац Иринеј бачки, који је својим деспотизмом и мањком љубави према својој пастви, растурио парохијске заједнице, и уништио било какав директан и непсредан контакт са људима у својој епархији, посебно у селима Бачке.
[Слика: GyjKpD.jpg]
Владика Иринеј у католичкој процесији у Сомбору!
Села око Сомбора (пре свега Стапар, није обишао ни после стравичног рушења православног гробља старог 300година у том месту )

Одговори

Д М
Одговори

[Слика: o2sVkK.png]

„Онима који иду путем екуменизма, изједначавања светлости и таме, истине и лажи, Христа и антихриста - анатема.

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 5 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним