02-01-2014, 05:58 AM
Брате Зоране није ми позната песма. Као што видиш по мојим снимковима, радим деценијама само са изворним текстовима, ова то није.
(02-01-2014, 05:58 AM)Мића Петровић Пише: Брате Зоране није ми позната песма. Као што видиш по мојим снимковима, радим деценијама само са изворним текстовима, ова то није.
(02-01-2014, 04:35 PM)Милослав Самарџић Пише:(02-01-2014, 01:42 PM)Зоран Недељковић Пише:Да.(02-01-2014, 01:21 PM)Милослав Самарџић Пише: Који је извор да је Јанкова песма?
Рекао ми је и написао покојни Аца Ранковић. Знао си га.
Он је знао песму напамет?
Имам одличне записе, нотиране са целим текстовима, само да их неко сними.(02-01-2014, 05:21 PM)Мића Петровић Пише: Изненађује ме да је Туфегџић писао а да има промашаја у слоговима тј нису све реченице у десетерцу. Друго, стрфе нису све у 4 реда, негде 3 и на крају два.
Да ли можда Аца није све тачно запамтио? Много је дугачка за певање, има 8 строфа .... и тд.
Мислим да би требале мисли да се скрате у можда 4 строфе, па и 5. Ако је неко вољан да проба, изволите.
Ја ћу је сачувати и неком другом приликом ћу видети шта се може да се уради, само зато што кажеш да је Туфегџић писао. Да ли можда постоји запис у неком Туфегџићевом билтену, за сваки случај.
Ове године планирам родољубиве песме из друге половине 19-тог века. То до сада није урађено, и неће бити, те морам ја.Имам одличне записе, нотиране са целим текстовима, само да их неко сними.
Сад видим да си додао да је песма певана. Како би дошао до мелодије????