Оцена Теме:
  • 8 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Дражина рехабилитација - утисци

Писали смо о томе на старом форуму, односно стављали преводе Реганових, Никсонових и Ајзенхауерових мисли о Дражи: Велики човек о великом човеку - Реган о Дражи!

Још једанпут за оне који то не знају. Три америчка председника су имала изразито позитивно мишљење о генералу Михаиловићу, а четврти му је притом доделио и орден (Труман). Од та три најзначајнији је Роналд Реган, тај заклети непријатељ црвене куге и шампион слободе. Он је уједно и најлепше ствари написао о Дражи као и о лицемерству политике сопствене земље.

Та четворица су тако мислила о Дражи а ова бедна и јадна Србија са својом децом комунизма која се смењује на власти још увек не може да рехабилитује једног од својих највећих синова већ и даље одржава култ "НОБ-а" и титоизма живим.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

Ако вас занима како изгледа шљам са друштвеног дна, ево вам прилике да видите. Оркестрирана руља аплаудира Минићевој завршној речи, којом тражи смртну казну за "издајнике и ратне злочинце" из Дражине групе:

[Слика: 3548.jpg]
Одговори

Кад су пажљиво одабрани...
Кад је Дража изјавио да је први у Европи покренуо отпор окупатору, сви су му се смијали....смијали су се својој глупости.
Тек сам прије неколико дана сазнао да је Дража имао петокраку на једном дугмету на одијелу, што је још једна неправилност током суђења.
Одговори

Ево још једне. Препознаје ли неко Добрицу Ћосића на овим сликама:

[Слика: 6-publika-na-sudjenju-dr.jpg]
Одговори

[Слика: 6_publika_na_sudjenju_dr.jpg]

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

Мислим да је тада носио наочаре...
Одговори

Изгледа да у младости није.

[Слика: r5_37.jpg]

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

(26-03-2014, 12:08 AM)Романија1 Пише:  Кад су пажљиво одабрани...
Кад је Дража изјавио да је први у Европи покренуо отпор окупатору, сви су му се смијали....смијали су се својој глупости.
Тек сам прије неколико дана сазнао да је Дража имао петокраку на једном дугмету на одијелу, што је још једна неправилност током суђења.

Знаш како, то је пажљиво пробрана публика партизанских бораца, скојеваца, итд. Они од свог комунистичког слепила ништа друго нису ни могли, него то што су радили.
Одговори

[Слика: daily-mail-sudjenje-draz.jpg]
[Слика: daily-mail-sudjenje-draz.jpg]
Одговори

Помиње се искрцавање на Јадран.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

[Слика: image.jpg]
Одговори

Пита ме пре неки дан један ''добро обавештени'' познаник када је следеће рочиште за Дражину рехабилитацију.
Кажем, 4. априла.
''Е, 4. априла ће рехабилитовати Дражу. Исккористиће међупериод без нове владе''.
Али, рекох, већ сам позван на ново рочиште у јуну, а у јуну се, по обичају, нова рочишта заказују за септембар.
Он остаде упоран, каже да је чуо из поузданог извора.
Као што је један пре њега чуо да ће Дража бити рехабилитован одмах, без новог рочишта, јер комунисти испадају из владе...
Не знам ни сам колико сам таквих вести чуо за ових пет година.
Записник са данашњег рочишта:
http://www.pogledi.rs/zapisnik-sa-rocist...rila-2014/
Одговори

Изгледа да ће пуна рехабилитација Ђенерала Михаиловића и проналазак његовог гроба морати да сачека Васкрс Круне Немањића на Престолу Карађорђевића!!!
Одговори

[Слика: Letak_iz_1996_Dragoljub_Draza_Mihailovic_slika_O.jpg]
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним