Оцена Теме:
  • 21 Гласов(а) - 4.24 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Партизани Квислинзи ! Фотографије

(17-05-2021, 11:16 PM)Милослав Самарџић Пише:  Сматрају да је већина страдала због комуниста, а директно 14.000.
Ко сматра?

Од партизана је више страдало, 15 хиљада колабораната и 4,5 цивила.
Међутим, у партизанима је погинуло преко 33 хиљаде људи, од окупатора и сарадника преко 23 хиљаде цивила, плус је присилно мобилисани и погинуло махом на Источном фронту преко 12 хиљада Словенаца.

И којом рачуницом то може да буде да је већина страдала због партизана?
Одговори

(18-05-2021, 05:45 AM)Босански Крајишник Пише:  
(17-05-2021, 11:27 PM)Милош Шарац Пише:  Ти Ватхра као да више жалиш тих 100. 000 Словенаца који су били већином Фашистичке слуге, него милион Срба и још 1300. 000 у првом Светском рату,то је скоро 3. милиона људи у два Светска рата,а теби жао 100.000 Словенаца.Мени је Тетка са 17. година насилно Мобилисана и погинула на Сремском фронту.Према томе јебали те Словенци-знаш!
[Слика: tumblr-8273b17c68f91b74bd901062bc552eaf-...0-2048.jpg]
Колико видим, не ради се о жаљењу и нежаљењу, него о констатацији да су Словенци најозбиљније приступили попису жртава 2. свјетског рата на тлу Републике Словеније, што и нама може и треба да служи као примјер.

Не знам чему ова горе објава, кад нисте знали ни ко је на фотографији ни одакле је, а њоме настојите да доказујете неку тврдњу (као кад неокомунисти објаве фотографију неких Четника са неким Њемцима и ''доказују'' сарадњу ЈВуО са окупатором, без да знају ишта о тој фотографији). Ваљда нам је овде стало да се бавимо чињеницама и што егзактнијим доказима а не премисама.

За 1.300.000 страдалих у 1. рату и 1.000.000 у 2. кажете да је скоро 3 милиона (да би то звучало озбиљније, шта ли?), иако сте додали цијели још један Јасеновац (700.000 , судећи по ономе што пише на таблама у Доњој Градини), као да се ради о мувама а не о људима. Свако млати цифрама како хоће, па ко лупи већу, тај је, изгледа, већи Србин?

п.с. Шта би требала да представља потоња фотографија (ова 3 Партизана)?
Ко си ти мени да причаш,шта је шта?Ја сам отворио ову тему,радим и четничке слике и још много тога!Ти мени да причаш да не знам ништа а ти знаш?
Одговори

(18-05-2021, 08:25 AM)ватхра Пише:  
(17-05-2021, 11:16 PM)Милослав Самарџић Пише:  Сматрају да је већина страдала због комуниста, а директно 14.000.
Ко сматра?

Од партизана је више страдало, 15 хиљада колабораната и 4,5 цивила.
Међутим, у партизанима је погинуло преко 33 хиљаде људи, од окупатора и сарадника преко 23 хиљаде цивила, плус је присилно мобилисани и погинуло махом на Источном фронту преко 12 хиљада Словенаца.

И којом рачуницом то може да буде да је већина страдала због партизана?
Зато што су партизани изазивали одмазде, онда неовлашћено мобилисали и нетсручно водили људе, итд.
Сматрају Словенци које познајем. Да тамо није било партизана, погинуло би пет пута мање људи.
Одговори

Занимљив резон, нису криви Немци што су окупирали и анектирали један део земље, протерали десетине хиљада, германизирали становништво, присилно мобилисали у војску - већ су криви партизани што су се против тога борили.

Један заједнички именилац свих ревизиониста у бившој Југославији - само не дирај Немце.
Одговори

(18-05-2021, 12:05 PM)ватхра Пише:  Занимљив резон, нису криви Немци што су окупирали и анектирали један део земље, протерали десетине хиљада, германизирали становништво, присилно мобилисали у војску - већ су криви партизани што су се против тога борили.

Један заједнички именилац свих ревизиониста у бившој Југославији - само не дирај Немце.
Криви су партизани што су се борили за власт, користећи тежак положај народа. Они су својим постојањем, и деловањем, починили низ кривичних дела. И изазвали велике губитке.
Да их није било, да нису ометали војску, да су само професионалци били на делу, Словенци би страдали пет пута мање.
А ревизионизам ме не занима. Ревизионизам је промена/истправљање, нечега. Ваша историграфија се, међутим, не може исправити, већ само комплетна одбацити.
Пуковник Крсмановић је то лепо објаснио:

Одговори

(18-05-2021, 10:54 AM)Милош Шарац Пише:  
(18-05-2021, 05:45 AM)Босански Крајишник Пише:  
(17-05-2021, 11:27 PM)Милош Шарац Пише:  Ти Ватхра као да више жалиш тих 100. 000 Словенаца који су били већином Фашистичке слуге, него милион Срба и још 1300. 000 у првом Светском рату,то је скоро 3. милиона људи у два Светска рата,а теби жао 100.000 Словенаца.Мени је Тетка са 17. година насилно Мобилисана и погинула на Сремском фронту.Према томе јебали те Словенци-знаш!
[Слика: tumblr-8273b17c68f91b74bd901062bc552eaf-...0-2048.jpg]
Колико видим, не ради се о жаљењу и нежаљењу, него о констатацији да су Словенци најозбиљније приступили попису жртава 2. свјетског рата на тлу Републике Словеније, што и нама може и треба да служи као примјер.

Не знам чему ова горе објава, кад нисте знали ни ко је на фотографији ни одакле је, а њоме настојите да доказујете неку тврдњу (као кад неокомунисти објаве фотографију неких Четника са неким Њемцима и ''доказују'' сарадњу ЈВуО са окупатором, без да знају ишта о тој фотографији). Ваљда нам је овде стало да се бавимо чињеницама и што егзактнијим доказима а не премисама.

За 1.300.000 страдалих у 1. рату и 1.000.000 у 2. кажете да је скоро 3 милиона (да би то звучало озбиљније, шта ли?), иако сте додали цијели још један Јасеновац (700.000 , судећи по ономе што пише на таблама у Доњој Градини), као да се ради о мувама а не о људима. Свако млати цифрама како хоће, па ко лупи већу, тај је, изгледа, већи Србин?

п.с. Шта би требала да представља потоња фотографија (ова 3 Партизана)?
Ко си ти мени да причаш,шта је шта?Ја сам отворио ову тему,радим и четничке слике и још много тога!Ти мени да причаш да не знам ништа а ти знаш?
Чему толика агресивност? Нити сам рекао да ви ништа не знате, нити да ја знам, само сам вам упутио добронамјерну критику, за коју вјерујем да ће подићи квалитет и садржај овога форума а поготову ове теме, коју неокомунисти прате са посебном фрустрацијом, а постављање непровјерених претпоставки и извлачење закључака на основу њих је контрапродуктивно, јер постаје предмет исмијавања по њиховим групама и страницама, док комплетну ову тему чини неозбиљном. Поготову то не приличи некоме ко је угледан члан ове заједнице, а сматрам да ви то свакако јесте.
Одговори

Десно је Немац или Усташа-види се по капи и по лицу.Шта ће зликовац ,била боља храна код партизана а било и дувана.
[Слика: Screenshot-1.png]
Одговори

(09-05-2021, 12:07 AM)Почетник Пише:  
(08-05-2021, 08:09 PM)Александар Динчић Пише:  Дакле: „Да ли је већи грех то што је легализовано људство, ослањајући се притом на Италијане, или пак Немце, прогонило партизански борачко-цивилни корпус или можда што су домобрани, у акцијама са усташама, предавали четничке симпатизере, па чак и обичне, политички неопредељене људе, усташама, а потом стављали звезде петокраке? Дакле, чија је кривица већа уколико пак говоримо о тој невитешкој ратној работи?!“

П.С
Овом питању и "хрватском тегу", придодајем и табор Вражје дивизије (оп.“Teufel“ -157 убијених, 215 заробљених; 40 усмрћених у Маутхаузену до краја 1943. године).

Комунистички наратив о четничким активностима у италијанској окупационој зони западно од Дрине је врхунац лицемерја. Поједностављена црно-бела слика у којој са једне стране имамо Србе а са друге окупаторе (Италијане) и онда свако није у сталном непријатељству са италијанима је аутоматски издајник.

Међутим, када у неку једначину у старту не убацимо све непознате, резултат на крају не може бити тачан. А у комунистичкој једначини фале Хрвати.

Значи, имамо Србе који су иницијално подили устанак против Хрватске. Тај устанак су из својих разлога подржавали чак и италијани желећи да макар привремено прошире границе своје окупационе зоне. То је одговарало и нама, јер у то време Хитлер је био пред Москвом, Краљ у Лондону а Лондон под немачким бомбама... а примарни циљ устанка је био спречавање хрватског геноцида, што је одрадила италијанска реокупација. То једино није одговарало хрватима свих провинијенција. Иако су италијани били непријатељи наше државе Краљевине Југославије због источне обале Јадрана, ипак нису вршили геноцид над Србима, штавише спречавали су га.
Са друге стране имамо Хрвате. Непријатеље наше државе Краљевине Југославије који су као колективитет показали велику ревност у убијању Срба западно од Дрине чим су за то добили прилику. ....
На Почетников пост хоћу само да додам то: у далматинском крају попут Бенковца и околине српско становништво је тада потписало петицију за анексију на Италијанску Краљевину. То су људи учинили наравно како би спасили живот од усташког геноцида. Ако то значи сарађивати са окупатором, онда је читав српски народ тамо сарађивао!
Ако неко има нешто против тога, онда је тај против српског народа.
А комунисти очито јесу били против српског народа.

(09-05-2021, 12:18 AM)Милослав Самарџић Пише:  Одлично написано, само мислим да није на месту то "сарађивати". Некако вуче на комунистичку причу. Наша војска и држава користили су термин "искоришћавање непријатеља", односно "коришћење непријатеља". Обично мање опасног против опаснијег. Не да није срамота, него је паметна тактика, док не знам како бих описао стајање под команду (већег) непријатеља ради напада на сопствени народ.
Самарџићу, откад Вас је брига шта мисле комунисти?!
Хоћу рећи, по мени чак не мора бити проблем реч «сарадња»... наравно четници нису сарађивали да дугорочно италијанске фашистичке власти остају тамо, а очито да је ту нека сарадња била...
Бићу експлицитнији: већ раније сам овде поменуо да тај генерал Лусана који се помиње у српској историографији као аутором «писма Мусолинију», био је генерал Фашистичке Милиције, то јест црнокошуљаш. Он је заиста у италијанској војсци био задужен за везу са четницима.
Колико је мени познато, код херцеговачких четника везисте су сви били црнокошуљаши.
Да ли је по Вама неки проблем? Требали Ви да такво то отворено и без стида набадате комунистима пред нос: «Да, сарађивали смо са фашистима, то смо учинили за наш интерес који је био добро српског народа. А комунизам је био такво зло, колико нам је изгледало, да је ту чак фашизам дошао као мање зло!».

Да додам, да је по мени горе "сарађивати" сада са Нато-пактом и Европском Унијом!
Одговори

Нема везе са комунистима, користим термине које је Дража користио. А он је представљао државу.
Одговори

Нови детаљи и документи о Блајбургу!Види на линку!
[Слика: 113273-145376-82-16-Bleiburg-Ive.jpg]

https://www.google.com/url?sa=i&url=http...AdAAAAABAZ

Прве слике настале у Јасеновцу а које је забранио Едвард Кардељ!Једине слике из тек "Ослобођеног " ,Јасеновца!Више на линку!
Насмејани партизански официри у Јасеновцу!
[Слика: Tanjug-scan-Page-03.jpg]
Партизани са заплењеним Ликерима од Усташа у "Ослобођеном",Јасеновцу!
[Слика: VIS-286-08.jpg]

https://www.google.com/url?sa=i&url=http...AdAAAAABAK
Одговори

[Слика: 16-novo.jpg]

Antifašisti i druga mitska bića

Na slici 16-ta Muslimanska partizanska brigada sastavljena od dojučerašnjih ustaša i SS handžarlija ulazi u Sarajevo 1945. pred sam kraj rata.
Nisu valjda to oni opevani antifašisti iz partizanskih filmova?

Ko su ustvari bili ANTIFAŠISTI iz naše 'narodne predaje' i kultnih filmova?

- Pripadnici ustaške Legije koji su kasnije "oslobađali" Srbiju?
I sa njima one hiljade bivših nacista, Hrvata, Bugara, Albanaca, Mađara...?
- Druge nacističke formacije NDH iza 1943. sa petokrakom na čelu, kao "Zdrug Ante Pavelića"?
- Partizani koji su narod na Kozari prepustili ustašama, a od njih za uzvrat dobili oružje za napad na četnike?
- Prva proleterska Koče Popovića zajedno sa Francetićevom Crnom legijom u akcijama istrebljenja bosanskih Srba?
- Oni koji su pustili da se pokolji u Jasenovcu odrade do kraja, dok su pravili genocid i nove logore po Srbiji?
- Oni što su se nudili Nemcima da zajedno čekaju "debele Engleze"?
- Slovenački komunisti iz Gestapo-a?
Nastavite niz... bolji od boljeg, Top lista antifašista. Broj 1. na listi zauzima Tito, a ne skida se ni sa svetskih top lista najvećih zločinaca. Možda baš zbog tog i takvog "antifašizma".

Poznato je koliko se kod nas manipuliše nazivom antifašizam od samog početka, i koliko ga komunisti zloupotrebljavaju pod lažnim značenjem za obračune sa svojim protivnicima.
Pod maskom antifašizma trebalo je prvenstveno zavarati Srbe i nahuškati ih na svoju braću, svoju vojsku, vlastitu državu, na svoje jedine zaštitnike i spasioce od genocida u NDH, pored Italijana.
I trebalo je zaobići termin NACIZAM, jer Hitler za "antifašiste" nikad nije bio glavni neprijatelj, što su i sami izjavljivali. Još manje im je smetao Pavelić kao njihov domaćin u NDH, uz postavljen uslov da se bore protiv zajedničkog neprijatelja i ne ometaju istrebljenje Srba.
Pogađate ko su tu bili zajednički, glavni neprijatelji Hitleru, Paveliću i Titu? Sedi, pet.

Čudna neka sorta antifašizma gde su se našle sve vrste i podvrste nacista kao saveznici partizana, na putu do uzurpacije vlasti. Malo degenerična sorta koja nema ništa slično sa izvornom vrstom i trebalo bi zabraniti da se pod tim nazivom prodaje. Uvesti inspekcije i pisati kazne.
A oni kojima se i danas priviđaju fašisti u Srbiji, neka radije pretraže dedin tavan, mogli bi naći uniformu koju je nosio stvarni fašista ili nacista, zavisno od slobodne interpretacije.

Toliko o samozvanim antifašistima iz partizanske mitologije o kojima se pričaju bajke. Poseban pozdrav komunistima koji sve ovo prate, uz kadrove iz filma "Partizanska eskadrila" i Bela Ćao! Ne zavaravajte se da su vaši bili kao likovi iz ovog filma, ti likovi su ipak samo mitska bića. Ali možda pronađete nekog svog "antifašistu" iz familije na gornjoj slici, među bivšim ustašama i SS-ovcima.

(kadrovi iz filma "Partizanska eskadrila")
https://youtu.be/O6oR4xK6xe8
[Слика: NAJNOVIJE-17.jpg]
Одговори

Лепо написано, свака част!
Одговори

(06-06-2021, 08:55 PM)Милослав Самарџић Пише:  Лепо написано, свака част!

Hvala.
Одговори

Пеко Дапчевић са Италијанима.
[Слика: 440px-Peko-Dap-evi-govori-talijanima.jpg]
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним