Оцена Теме:
  • 21 Гласов(а) - 4.24 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Партизани Квислинзи ! Фотографије

Зашто нико не поставља овде слику партизана и усташа са корица новог издања књиге "Сарадња партизана..." И да ли у књизи има још нових слика?

Из ове наше победе, рађа се сунце слободе!
Одговори

Постављено је на 20 страни теме.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(04-04-2017, 05:10 PM)Николај Пише:  Постављено је на 20 страни теме.

Ваистину!

корица књиге ал мислио сам баш на слику...скенирану, целу слику...и потпис...ипак је ово једна од најконкретнијих и најзначајних слика за ову тему, рекао бих...

Одговори

Нисам објавио целу слику, а потпис је на последњој корици.
Тек кад је изашла књига видео ам да сам заборавио да ставим целу слику негде унутра. Другом приликом. Иначе имам још две на ту тему.
Одговори

(05-04-2017, 08:40 PM)Милослав Самарџић Пише:  Нисам објавио целу слику, а потпис је на последњој корици.
Тек кад је изашла књига видео ам да сам заборавио да ставим целу слику негде унутра. Другом приликом. Иначе имам још две на ту тему.

Одлично...свака част! то се чекало Smile

Одговори

Биће још, тек ће се то откривати, јер зна се из докумената да су масовно били заједно.
Одговори

Сјајан Британски документарац је био синоћ на Виасат Хистори каналу.Преносим вам најбитније у кратким цртама.На првој слици су Тито и Черчилов специјални изасланик Бриг. Ген. Fitzroy Meclean.Овај Шкотланђанин је одлучио исход грађанског рата у Југославији.Захваљујући његовом мишљењу о Титу и Дражи,Черчил је окренуо леђа ЈВуО и ступио у савез са комунистима.
[Слика: Yugoslav-leader-marsal-tito-talking-with-itzroy-.jpg]
Мајор Randolpf Cherchill ,син Винстона Черчила је такође касније на очев захтев отишао код Тита ,као знак Черчиловог поштовања према Титу.Иначе да резимирам:Меклејн је главни и одговорни за масовно наоружавање и опремање партизана од стране Британаца и окретање леђа Дражи.Такође је главни кривац за Савезничко бомбардовање Српских градова,јер је како је сам веровао Савезничка авијација највише помогла партизанима у борби против Немаца.Када је Меклејн који је иначе мрзео комунизам питао Черчила ,шта ће бити са Југославијом када Тито дође на власт?Черчил му је једноставно одговорио:Па нећеш ти да живиш у Југославији а нећу ни ја.
Мајор Рандолпф Черчил.
[Слика: 79_I4367_-8076_100.jpg]
Одговори

Главни и одговорни били су они што су седели на врху. Meclean је био њихов курир.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(13-04-2017, 09:37 AM)Pravda Пише:  Сјајан документарац је био синоћ на Виасат Хистори каналу

Da li se secas kako se zove dokumentarac?
Одговори

До одласка Меклејна код Тита дошло је захваљујући Британском обавештајцу Ђејмсу Клугману који је Черчилу слао лажне податке о покрету Драже Михаиловића.Тек 2002. године је проваљено да је Клугман био Совјетски шпијун и Комуниста,то је био главни узрок свега што се касније десило.Није ово ништа ново,него сам под утиском од синоћ па реко да нешто и напишем овде.Нисам гледао шпицу за документарац ,тако да не знам како се зове,али цео филм сам одгледао,исто што ми је најгоре причали су да је Меклејн лично наредио бомбардовање Лесковца да би партизани наводно лакше истерали Немце из града.Жртве се не спомињу а међу њима је и мој Деда Стриц.Тако је било и са свим другим Српским градовима.Партизани су тражили подршку авијације од Меклејна а он је издавао наређења авијацији!
СОЕ обавештајац Ђејмс Клугман.
[Слика: dzejms-klugman-soe-foto-9.jpg]
Одговори

(13-04-2017, 12:08 PM)Chicot Пише:  
(13-04-2017, 09:37 AM)Pravda Пише:  Сјајан документарац је био синоћ на Виасат Хистори каналу

То је у ствари серија, иде одавно, зове се ''Тајни рат''. А ова епизода се зове ''Шкотски аристокрта и балкански комуниста''. Доста површно, нетачно и противуречно, у ствари рађено на основу прве британске верзије. Ови као да нису чули за Хедер Вилијамс, Питера Бетија, итд. Доминирају Маклинове изјаве.
Одговори

Сви знамо шта је суштина свега што нам се десило тада и шта нам се данас дешава.Само не знам о каквим Евро-Атланским Интеграцијама Србије се стално говори,после свега што су нам урадили.Правимо исте грешке 1000. пута.Докле више да Србин верује Зликовцима?То се ја питам сваки дан,Браћо.Мржња према Православним Србима и Русима је код Западног света израженија дупло него према Џихадистима или Муслиманима у опште.Прича да им смета јака Српска држава је смешна, ако се гледа след Историјских догађаја,јер то не долази у обзир никако.Нај радије би нас све поубијали да могу.
Одговори

(13-04-2017, 01:34 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(13-04-2017, 12:08 PM)Chicot Пише:  

То је у ствари серија, иде одавно, зове се ''Тајни рат''. А ова епизода се зове ''Шкотски аристокрта и балкански комуниста''. Доста површно, нетачно и противуречно, у ствари рађено на основу прве британске верзије. Ови као да нису чули за Хедер Вилијамс, Питера Бетија, итд. Доминирају Маклинове изјаве.
A to.. Gledao sam to.

Englezi su u svadji sami sa sobom. 20 godina su se trudili da potisnu SOE - Meklin verziju dogadjaja, a sad ne samo sto je ponovo isticu u prvi plan- uprkos ociglednim nedostacima i kontraditornostima- vec je prikazuju drugacije od zvanicne istorije SOE..cak drugacije od onoga sto je Meklin inicijalno prikazivao.

Zapravo ove ekranizacije nisu ni zvanicna istorija SOE, ovo je njena propagandna verzija.
Одговори

Зависи који Енглези, ово је изгледа нека нова фирма, не баш стручна.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним