Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ИЗБОРИ - ПРОГНОЗЕ

Певају они, изашли ми или не.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(16-03-2014, 02:47 PM)Романија1 Пише:  Вучић 45% ; (навући ће он)
Комунисти 12% ;
Тадић 8% ;
ДС 7% ;
ДСС 6% ;
СРС 4-5 % ;
ЛДП 4% ;
ДВЕРИ 4%
итд. Smile
(16-03-2014, 02:50 PM)Милослав Самарџић Пише:  Ау, 45%.Smile
Па јел знаш колико је то...

Видите г.Самарџићу Smile
Одговори

Како се овде у Енглеској преставља изборе.....

Гледајући ове ЖИВЕ снимке са лица места, где се живо снима бројење гласаће....кроз веће

Ја бих рекао да је Србија далека од Демократије.....она ГЛАСА.....

Али од гласање и реѕултате........ПОСТОЈИХ ЗОНА СУМРАКА!
Одговори

(16-03-2014, 11:29 PM)Романија1 Пише:  
(16-03-2014, 02:47 PM)Романија1 Пише:  Вучић 45% ; (навући ће он)
Комунисти 12% ;
Тадић 8% ;
ДС 7% ;
ДСС 6% ;
СРС 4-5 % ;
ЛДП 4% ;
ДВЕРИ 4%
итд. Smile
(16-03-2014, 02:50 PM)Милослав Самарџић Пише:  Ау, 45%.Smile
Па јел знаш колико је то...

Видите г.Самарџићу Smile
Видим. Smile
У суштини омашио сам излазност, јер кад сам гласао први пут сам видео кутије пуне више од пола и то око подне.
Излазаност је негде око 50% или чак мање, не знам тачно. Њихова армија гласача излази, а незадовљони не излазе. То је проблем.
Одговори

(16-03-2014, 11:46 PM)Захумље Пише:  Како се овде у Енглеској преставља изборе.....

Гледајући ове ЖИВЕ снимке са лица места, где се живо снима бројење гласаће....кроз веће

Ја бих рекао да је Србија далека од Демократије.....она ГЛАСА.....

Али од гласање и реѕултате........ПОСТОЈИХ ЗОНА СУМРАКА!
То је посебан проблем, изгледа да су муљали нешто...
Одговори

Треба да се има у виду да су ово резултати који презентују око 50% грађана са правом гласа. Значи, исто тако скоро 50% грађана није искористило право гласа што указује на потпуну апстиненцију од политике (а то је ствар коју уопште не треба потценити).

Деловање опозиције у самосталној режији показало се као врло лоша одлука (пре свега по ДСС који је имао избор да уђе у коалицију са Дверима и лагано би прешли цензус). Значи, сами су себи одсекли главу, а тиме и читавој десној опозицији.

Изненађује добар резултат Мађара који указује да нису само Мађари гласали за њих.
Врло лош резултат за ДС ако се узме у обзир да су имали и ЛСВ уз себе.
Тадић изгледа покупио гласове на лепоту и шарм.

Што се нове власти тиче, СНС ће морати у коалицију са неким,а то ће по мени бити НДС. СПС ће избегавати јер им једноставно више није потребан.
НДС им треба због промене устава,а можда се ту нађе места и за Паштора.

Ипак, није све тако црно има ту и нешто позитивно. Већ на следећим изборима (да ли за 4 или мање година) СНС ће да доживи тежак пад. Ово сада им је тзв. "тачка лома" тј. тренд где су досигли максималну јачину и сада ће да иде ка доле и то много брже него што неки мисле. Из простог разлога што грађани од Веберових цитата не могу да плате струју, грејање и да се хране, а Вучић није политички капацитет да донесе земљи оно што јој треба (што се до сада показало), као и због тога што гледано према укупном гласачком телу Вучић (а не СНС) има подршку око 25% свих бирача у земљи (што је ипак и једна велика подршла реално гледано). Како "one men" странке доживљавају брз успон, тако још брже доживљавају пад чим се пољуља постоље њиховог лидера. За 5 година од СНС-а неће остати пуно (добићемо пар нових странака вероватно).

Занимљиво, да поново имамо нерегуларности (ти тзв. "плави качкети", куповина гласова за 2 литре Витал уља и сл.) али да медији томе посвећују врло, врло мало пажње. То такође може да се врати као бумеранг.

Следеће 4 године Србија неће доживети ништа битно. У првој ће можда ствари кренути мало на боље, пре свега због страних кредита, али већ после тога кренуће вегетирање и стагнација. Биће добро ако не дође до тешких унутрашњих социјалних немира након разочарања у новог идола Србије.
Одговори

Траже се 300 храбрих, ХИТНО ЈЕ!!!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Ево да се и ја огласим.
Само могу да кажем: „Разбише напредњаци све“.
Оволико су накупили због својих бирача, који су уредни, али и због прелетача, нарочито из Уједињених региона и ЛДП-а. Зато Чеда и Динкић нису прешли цензус. Ту им је Вучић одсекао крила. Протести Двери су непотребни, јер није било крађе. Било је оно што мора да буде. Популарност је порасла до максимума, а онда – за две-три године, следи пад.
Ипак, ово није реално стање. Ово је армија послушних бирача, прелетача и наивних. Жалосно је да на једном Криму имамо 65% излазност, а у Србији константно 50-51%
Ови избори имају једну добру и једну лошу страну. Добра је да је дошло до прочишћавања у некадашњем јаком ДОС-у. Лоша, јер су социјалисти опет у игри. И ја сам мислио да они испадају због Јужног тока, али после ових избора, нисам више сигуран. Ајд, сачекајмо до 1. маја.
Одговори

Изборе ББЦ 1970
http://www.youtube.com/watch?v=_V1syiNe8Wk

Изборе 1992
http://www.youtube.com/watch?v=ARifiLUKwxA
http://www.youtube.com/watch?v=1Z79bDyfZFI
13 Часова ТВ издавање ББЦ за целе изборе

Изборе 2010
http://www.youtube.com/watch?v=_V1syiNe8Wk

Тако грађана Србије морају да распитају у процес гласање....и бројавање гласаже

Тако питам ко је запошљен у процес прекупљавање кутије?
Кад се кутије купе....јели има пратње милиције док не стиже до градску халу ко ће организовати пребројавање сви гласа.....за град или локал.

У градској халу има сви учешника, сви главних повезаних са кампајм, партије, градоначелник, чланове локалне скупштине, локална ТВ и Радио, Новинари....и живе слике, са разне интервју дирекно док се гласачких листићи се пребројава......

Ових присутних шаљу дирекне снимке своје канале......тако да на главним изборима има барем 3 ТВ канале ко се баве са дирекним преносење.....сви гледају да прикупе што више гледаца.....

Како сам рекао од гласачке кутије до резултате постојих ЗОНА СУМРАКА.....где свашта се може десити.....

Због ово се још није десило у Србији и после 25 година.....А ИМАЈУ САВЕТНИКЕ ИЗ ДРУГИХ ДРЖАВА....ЧАК СУ БИЛИ У СТРАНИМ ДРЖАВА ДА ГЛЕДАЈУ КАКО СЕ РАПОРТИРА ИЗБОРЕ....ЧАК СУ ИМАЛИХ ЕУРОВИЗИЈЕ....КАД МОГУ ДА СЕРВИРАЈУ ВЕЛИКИХ БРАТ И ПРЕОСТАЛО ЗАПАДНЕ СВИНАРИНЕ НА ТВ.....ЗАШТО НЕБИХ МОГЛИХ ДА ПОШТЕНО И ИСКРЕНО РАПОРТИРАЈУ ИЗБОРЕ

А док кандидате нису на лица места кад се бројих листиће државне....где се живо може да види како се бројих гласе.......

ВИ ИМАТЕ ИНДИРЕКНУ ДИКТАТУРУ!
Одговори

Социјалисти сигурно испадају из сваке комбинације за Владу.

Једино чега се прибојавам је то, што напредњаци без проблема могу да досегну већину потребну за измену Устава (са националним мањинама), а не сумњам ни најмање да ће га променити када стигне наредба из Брисела или Вашингтона. Као што би то и Тадић својевремено урадио, али он је могао само да сања толику већину у парламенту.

Биће зајебано...
Одговори

(17-03-2014, 01:28 AM)Александар Динчић Пише:  а у Србији константно 50-51%

И то је питање, баш се питам како се то стално погоди да буде баш зрнце преко 50%, никако 49,8% или слична излазност која би захтевала понављање избора.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(17-03-2014, 07:38 AM)Николај Пише:  Социјалисти сигурно испадају из сваке комбинације за Владу.

Једино чега се прибојавам је то, што напредњаци без проблема могу да досегну већину потребну за измену Устава (са националним мањинама), а не сумњам ни најмање да ће га променити када стигне наредба из Брисела или Вашингтона. Као што би то и Тадић својевремено урадио, али он је могао само да сања толику већину у парламенту.

Биће зајебано...

Зар није потрбан референдум кад се мења Устав?
Одговори

Sta bi sa nevazecim listicima?
Одговори

(17-03-2014, 01:31 PM)Јеремија Пише:  
(17-03-2014, 07:38 AM)Николај Пише:  Социјалисти сигурно испадају из сваке комбинације за Владу.

Биће зајебано...

Зар није потрбан референдум кад се мења Устав?
Само у неким случајевима, не увек.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним