02-02-2017, 02:59 PM
Може, пређи преко брда и сазнај, па нам овде напиши.

(02-11-2016, 06:04 PM)Зоран Недељковић Пише: ђак - наредник АНТУН С. РАЧИЋСупер си ово ископао, то је трећи Пашићев унук у четницима.
Унук Николе Пашића. Рођен 1920.год, од оца др. Стефија Рачића и мајке Петрославе-Паве, која је била ћерка Николе Пашића.Предс. Управног одбора омлад. ЈРЗ у Цавтату, 1938.год. Предрат је живео је у Београду, Француска улица бр. 21.
Антун, као студент права, ступа у Равногорску организацију у Београду, 1942.год.
Помоћник шефа I сектора-војна обавештења Главног обавештајног центра ОБС Војног Штаба Команде Београда ГШ 2, од поч.1944.год.
Шифрована имена : Мома, Џони, Антон, Антоније.
После рата осуђен на 10.год. робије, са принудним радом и 5 год. губитка грађанских права, по излску са робије. Имовина конфискована, а мајци Пави, Пашићевој ћерци дат је један собичак на тавану њене куће уз енормну кирију.
Ђак-наредник Антун Рачић умро је 1994.год.
Антунов отац, др. Стефи Рачић, био је србин-римокатолик из Цавтата, директор Дубровачке пловидбе, умро 1937.год.
Антунова сестра је Катарина{1919-1946}, која је била удата{1940, на венчању, кум је био кнез Павле Карађорђевић} за акт.арт.поручника КЈВ Тејмураза К. Багратиона-Мухранскија, сина ђурђијанског атамана и принцезе Татјане Романов, рођаке Николе II, последњег руског цара. После октоб. револуције 1917.год, Тејмуразова мајка се закалуђерила у једном женском манастиру у окол. Јерусалима. Иначе Баграционов прадеда командовао је коњицом у борби против Наполеона, 1812.год.
(09-03-2017, 11:38 PM)Милослав Самарџић Пише: Али капитулација, па капитулација!Е не знам, ја сам пренио онако како стоји у том издању. Него, рекоше ми неки дан да су Павле Ђуришић и Пеко Дапчевић били рођаци, ваљда Пекова и Павлова мајка су биле сестре. Нисам то знао прије. Да ли је то истина?
Нешто ми је сумњив 22. јул, са Дражом се срео пре Дражиног одласка у ЦГ, негде на Златару колико се сећам (има у књизи).
Исто ми је сумњиво да је био Недићев шеф кабинета.
(09-03-2017, 10:39 PM)Вук92 Пише: Петар Р. Баћевић рођен је у засеоку Мокри До, села Враћеновићи, Никшић, 1895.г., а трагично је изгубио живот у логору Јасеновац, 1945. г.