Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

РАДОМИР НЕШКОВИЋ

Zanima me dali se neka organizacija ozbiljno bavi pronalazenjem ostataka Radomira Neskovica jer imam pouzdane informacije gdje je zakopan Radomir Neskovic tj poznajem jedinu zivu osobu koja zna gdje je on sahranjen rec je o ozbiljnom covjeku koji je ugledni gradjevinski inzenjer koji je spreman da pokaze gdje je Radomir Neskovic sahranjen.
Одговори

Замолио бих чланове форума да поставе што више Нешковићевих слика... ја имам само једну.

Мртва глава, кости двије,
то је значка из Србије!
Одговори

(19-02-2015, 12:04 PM)Mile1980 Пише:  Zanima me dali se neka organizacija ozbiljno bavi pronalazenjem ostataka Radomira Neskovica jer imam pouzdane informacije gdje je zakopan Radomir Neskovic tj poznajem jedinu zivu osobu koja zna gdje je on sahranjen rec je o ozbiljnom covjeku koji je ugledni gradjevinski inzenjer koji je spreman da pokaze gdje je Radomir Neskovic sahranjen.
Да ли је на територији Републике Српске?
Одговори

(19-02-2015, 06:39 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(19-02-2015, 12:04 PM)Mile1980 Пише:  Zanima me dali se neka organizacija ozbiljno bavi pronalazenjem ostataka Radomira Neskovica jer imam pouzdane informacije gdje je zakopan Radomir Neskovic tj poznajem jedinu zivu osobu koja zna gdje je on sahranjen rec je o ozbiljnom covjeku koji je ugledni gradjevinski inzenjer koji je spreman da pokaze gdje je Radomir Neskovic sahranjen.
Да ли је на територији Републике Српске?
Jeste
Одговори

Онда би требало јавити надлежним државним органима, свакако би било решено као у Гацком (сахрана уз војне почасти, споменик...)
Одговори

Кажи човеку на српском језику: не бави се никаква организација, осим волонтера који воле свој народ и историју. Према томе, земљаче, коштаће те то и финансијски, и живаца, и на још много начина... Немој уопште да имаш илузија где живиш, било да је са ове или оне стране Дрине.
Одговори

Ипак у РС може то на државном нивоу.
Одговори

Ал не може уз војне почасти, јер нема војске.
Одговори

(21-02-2015, 05:24 PM)Романија1 Пише:  Ал не може уз војне почасти, јер нема војске.
Војске има званично. Војска Републике Српске је интегрисана и ушла у састав Оружаних снага БиХ, као 3. пјешадијски пук - Република Српска. Амблем је двоглави орао и носи се на лијевом рукаву, а на десно застава БиХ. Што се тиче војних почасти за четнике заборави. Гачанима је била почасна паљба, јер је тада била ВРС. Са Оружаним снагама није такав случај. Мада ево прије два мјесеца умрла је Јела Гркавац, носилац партизанске споменице, рођен сестра поручника Влада Милојевића, команданта Требињске четничке бригаде. Над мртвим братом је повела коло, а говорила је; ''Ко ће кога ја ћу брата свога''. Када је умрла из касарне ''Билећки борци'' послат је почасни вод воске за њену сахрану. А и док је била ВРС такође су се слали почасни одреди народним херојима и носиоцима партизанске споменице.
Одговори

Знам, али да би се одала почаст, вјерујем да морају РС и Федерација да се сложе, од чега наравно нема ништа. А и боље што нема, ђе Раду Нешковићу почаст да одаје турска војска. Њему и не треба почаст, само да се сахрани и да почива у миру на Борикама, ђе му је и подигнут споменик.

(19-02-2015, 01:29 PM)Добровољац Пише:  Замолио бих чланове форума да поставе што више Нешковићевих слика... ја имам само једну.

На Романији, вјероватно 43.

[Слика: radomirneskovickomrogat.jpg]

Први с лијева Драго Лимић,у средини Раде Нешковић, до њега Мијат Чоловић.

[Слика: image.jpg]

Нешковић и Планинчић са сестрама Ребић.

[Слика: pogl.jpg]

Има још пар његових...
Ево и ова:

[Слика: ili_ova.jpg]
Одговори

[Слика: radomir-neskovic.jpg]
Одговори

Нека се јави приватном поруком па ћемо ријешити да видимо то око Радомира,морамо све утврдити и днк треба узимати

ЕВО БРАЋЕ ЈОШ СУ ЖИВИ ШТО РАДАВУ ВОДУ ПИЛИ!
Одговори

Dugo me nije bilo, zanima me dali se ista promjenilo dali postoji sada mozda mogucnost da se neka organizacija ozbiljnije uključi u pronalazenje Radomira Neškovića
Одговори

Не видим шта је ту проблем. Ако је на територији РC, ваљда би требало cамо полицију или медије обавјеcтити, или потомцима рећи и договорити иcкопавање и cахрану.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним