Оцена Теме:
  • 18 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?

(17-01-2021, 08:45 PM)Милош Шарац Пише:  Четник "Ђедо".Зна ли неко ко је на слици?
Извор:Народни Музеј у Ваљеву
[Слика: 8-76-5804.jpg]

Najv. pes.narednik Vasilije J. Mirkovic Djedo iz Garde.
Одговори

Хвала Мићо!Велики си Човек.
Одговори

(18-01-2021, 12:25 PM)Милош Шарац Пише:  Хвала Мићо!Велики си Човек.

Hvala. Cenim to sto radis.
Cesto mi pocinje dan : kafa, cigareta i tvoja slika.
Одговори

(18-01-2021, 01:30 PM)Мића Адмирал Пише:  
(18-01-2021, 12:25 PM)Милош Шарац Пише:  Хвала Мићо!Велики си Човек.

Hvala. Cenim to sto radis.
Cesto mi pocinje dan : kafa, cigareta i tvoja slika.
Одлична је Кафа!Ја прво натенане попијем кафу уз цигарете а онда пређем на слике.
Одговори

[Слика: previslav-milovanovic-ebir.jpg][/url]bmo harris bank number[/img]
Одговори

Нисам знао где да ставим ово. Нисам хтео у најлепше слике јер је мутна. [Слика: KT45XB.jpg]upload a image
Одговори

[Слика: 10734.jpg]
Одговори

Ово је ретка фотографија у време заједничке партизанско-четничке сарадње. Вероватно негде у Босни, можда и Хрватској. Погледајте партизанче. Дете мобилисали и ставили му далматинку. Пих...
Одговори

Каква сарадња, кад су ова двојица у букагијама, и још га умотали у заставу ко трофеј.
Одговори

Ватхра а како онда ови партизани са пушкама а заробљени?
[Слика: Screenshot-1.png]
Одговори

(28-01-2021, 10:49 PM)ватхра Пише:  Каква сарадња, кад су ова двојица у букагијама, и још га умотали у заставу ко трофеј.

Да, везани су и то крављим ланцем!

Судећи по изгледу везаних, вјероватно су у питању цивили. Онај са шајкачом и заставом је прилично стар, такве четници нису мобилисали. Остали на себи немају ништа од војне спреме.

Класично иживљавање над цивилима.
И усташе су се сликале са везаним Србима.
Одговори

(28-01-2021, 10:49 PM)ватхра Пише:  Каква сарадња, кад су ова двојица у букагијама, и још га умотали у заставу ко трофеј.

Био сам убеђен да је игра са ланцима. Везали их да испред апарата покажу повезаност петокраке и кокарде. Везани се смеје и не изгледа ми као заробљеник. Баш као и они иза њега, уз то без ознака.
Али, то је само моје мишљење.
Одговори

Слика је настала у новембру 1943., када је 12. славонска, у којој су претежно били "пресвучене" усташе, прешла у Босну, у рејон планине Мотајице. Заробљени су припадници Мотајичке четничке бригаде. Иначе, 12. славонска је остала упамћена по звјерствима која је починила над српским становништвом овог краја. Организовали су били и такмичење који батаљон ће убити више четника, али са што мање утрошене муниције. Све убијене цивиле, у том такмичењу, подводили су под четнике. Све ово стоји у њиховим документима. Након вишемјесечних крвавих борби на Мотајици, од 1200 бораца, колико их је прешло Саву, вратило се у Славонију око 400 (такође по њиховим документима), а Мотајичка бригада Владе Винчића успјела је поново да успостави контролу над читавом територијом Мотајице и околине.
Одговори

Хвала. Требало би да су славонски партизани били под управом КП Хрватске.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 10 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним