06-06-2023, 10:02 PM
Доле лево вири цев од пушкомитраљеза Збројовка, десно је Шоша М15/26. У средини не знам тачно. Јавићу кад будем био сигуран.
(06-06-2023, 10:07 PM)Драшковић Пише: Роди је на десном боку Лугер (Парабелум) у некаквој отвореној футроли. Идемо даље.da....Luger ili Valter P38 ...ne znam tacno..ali u 9mm . koristio ga je cesto za brzu likvidaciju...prema kazivanju savremenika...pa verovatno je Luger...
(06-06-2023, 11:12 PM)Драшковић Пише: Родин пиштољ није Валтер, јасно се види карактеристичан Лугеров затварач. Већина пушака су Маузери па их нисам ни поменуо, рачунам подразумева се. А за Бертје и бајонет не знам. Ако нађем, јављам.
Иначе, најразличитије наоружање се виђа на сликама четника у Србији. Много је једнообразније по Босни и др.
(07-06-2023, 07:55 AM)Драшковић Пише: Италијанско оружје је вероватно стигло са "ослободиоцима" 1944. А ово шаренило је полако нестајало како је рат одмицао, управо због недостатка разнолике муниције.
(07-06-2023, 12:14 PM)Драшковић Пише: Ако италијанског оружја има баш пуно, посебно на неком ужем простору, релативно идвојено од италијанске окупационе зоне, онда си нашао објашњење. Предање о "возу" делује вероватно.veoma izdvojeno od italijanske okupacione zone...selo Stopanja opstina Trstenik...prolazi pruga Trstenik -Krusevac...odnosno Stalac-Pozega...kroz selo...
(06-06-2023, 10:14 PM)Драшковић Пише: Официр, десно од Роде, као да држи француски карабин Бертје.