Оцена Теме:
  • 19 Гласов(а) - 4.26 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?

Ко је официр са слике?
[Слика: bajo.png]
Одговори

Bajo Stanisic?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Јесте. Пуковник Бајо Ј. Станишић командант Друге пјешадијске подофицирске школе ''Краља Петра II'' у Билећи. Сликано у праскозорје Другог свјетског рата.
Одговори

Pitao sam Miloslava ali nije naleteo na taj podatak. Znas li ti je li Bajo unapredjen u cin generala?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Ја да знам, за живота није, а не сјећам се у којем сам документу наишао на приједлог за унапријеђење у чин бригадног ђенерала постхумно.
Одговори

(25-02-2017, 06:53 PM)Перун Пише:  Ако неко препознаје појединце или јединицу нека напише. Хвала.

[Слика: 12717424_1565320397124205_6977781086765311375_n.jpg]

Официр који стоји у средини и овај на претходној слици су иста особа?
Благоје Ковач залегао да одмори.

[Слика: c6dbe554.jpg]

Одговори

Требало би да је капетан Божа Перовић.
Одговори

(13-03-2017, 08:22 PM)Pravda Пише:  Требало би да је капетан Божа Перовић.

У праву си.

Одговори

Нисам сигуран,многи су тако потписивали особу са прве слике која је очигледно и на овој другој слици са Америчким пилотима.Неки официр је у питању у сваком случају, који је био задужен за безбедност пилота и мисије Ренџер за време мисије Халијард.Има га на доста слика из тог периода.
Одговори

(13-03-2017, 08:43 PM)Pravda Пише:  Нисам сигуран,многи су тако потписивали особу са прве слике која је очигледно и на овој другој слици са Америчким пилотима.Неки официр је у питању у сваком случају, који је био задужен за безбедност пилота и мисије Ренџер за време мисије Халијард.Има га на доста слика из тог периода.

Детаљно сам упоредио. На обе слике је иста особа. Упоредио сам и са Перовићевим сликама. Сада кад сам детаљније погледао и не бих рекао да је то он. Да чујемо шта остали кажу.

Одговори

Није Перовић 100%.
Одговори

(13-03-2017, 08:14 PM)Перун Пише:  
(25-02-2017, 06:53 PM)Перун Пише:  Ако неко препознаје појединце или јединицу нека напише. Хвала.

[Слика: 12717424_1565320397124205_6977781086765311375_n.jpg]

Официр који стоји у средини и овај на претходној слици су иста особа?
Благоје Ковач залегао да одмори.

[Слика: c6dbe554.jpg]
Већ сам коментарисао, али без одговора. Каква је ово кокарда овом официру, да ли ја то видим петокраку или ми се привиђа ?
Одговори

Ништа не разумем.
1. За кога питате ко је?
2.Ко носи петокраку?
Одговори

1. Oficir na prvoj slici i na drugoj, u sredini, je ista osoba. Za njega pitamo ko je.
2. Verovatno je kruna na glavama orlova pa ti se cini da je petokraka.

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним