Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Корени НИН-ове награде

Ем комуњара, ем пијанац... никада га нисам сматрао добрим пицем, више скрибоманом. Чак и "кривоторбића" (уредника Таблоида) више ценим од Басаре.
Одговори

Цитирао бих књижевника Видосава Стевановића који је у једном интервју рекао за Ћосића
Цитирам : „Иза њега ће остати мало добре литературе и много лоше политике. Дакле, он је био државни пројекат комунизма, уграђен у тај пројекат и практично са истим речима , само што је реч класа замењена речју нација, постао део националистичког илити националног пројекта. Он је формулисао политику коју је водио Слободан Милошевић , поразну, штеточинску и страшну политику. Он је формулисао и зато ја увек кажем да се радило о режиму Милошевић-Ћосић а не режиму Милошевић. После пада Милошевића, није промењена идеологија. И данас је имамо у разним траговима и у разним видовима као заостатак прошлости и као велику сметњу према било каквом кораку напред“

Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Одговори

Ne znam kad je ovo pisano: "И данас је имамо у разним траговима и у разним видовима као заостатак прошлости и као велику сметњу према било каквом кораку напред“"

Kamo lepe srece da je u tragovima. Smile

Ovo sada je kopija drutsvenog sistema za vreme Tita i kapitalistickog(u tragovima).
Problem je po meni i siri, jer jeste da su sve pokupovali u Srbiji i nista nije nase, plus smo u kreditima, nego se i globalno namece neki sistem Titovog tipa po svetu.
Ja pricam zeni: Pazi, i Amerika i Srbiaj idu ka istom cilju(globalisti nametnuli), ali Srbija uopste ne prolazi onaj put sto je Amerika prosla.
Srbija je bila na trom putu pre 2. svetskog rata.

Mislim, bez veze je tupiti rreci na komunizmu, to i vrapci vide(samo ako hoce) da gde god on prosao tu propao moral, propala porodica, propala ekonomija, propalo sve.

Problem je da li Srbija sada ima kriticnu vecinu da se povrati na normalan put, pod uslovom i da nema globalista.

Pa Amerika polako ulazi u Titove vode, mladi nece porodicu, nece kucu, hoce besplatno.... Znaci zaglupljuju se.
Sreca u svemu je sto takav sistem obavezno propada kad-tad, tako da je mnogo bolje porpasti nego da nekako opstaje(na misice).
Одговори

Sta bi bilo od Srbije da je ostao Hitler? Pa nesto kao Finska sad.
Prvo Hitler uopste nije bio luud kao sto ga predstavljaju. Bio je protiv komunizma i to mu je pocetna garancija da nije lud.
Drugo, porodicu bii sacuvali sa njim, imali bi dece vise, zanat bi bio nesto cenjeno, rec isto. Jednostavno nacionalni socijalisti od drustvenog uredjenja a kapitalisti od ekonomskog.

Gde je proiblem bio? Pa samo u jednoj reci? Nacional. Tu je problem bio kod Jevreja i globalista, ali to je jedno te isto.
Одговори

Има и овде о школи у Дренови.

Сад мпричам са другом из Србије кога знам 40 година и пошаљем му да снимају Време зла.
А знам да му Ћосић неки род по мајци који он неретко помиње. И каже он сад Лепо. П аопет каже да му род. Реко нисам ти ја крив за то.
Је... ми се, јел ће да се прекине шпријатељаство.

Онда му напишем да ако га не цене у нјеговом селу, шта више рећи. И пошаљем линк:

https://rave2.wordpress.com/2015/07/23/p...something/
Одговори

А ево коментара виђенијих Срба (католика, само нису свесни):

Reagovanja

PREDRAG MARKOVIĆ KOMŠIJSKA ZLOBA)то је ваљда онај историчар социјалиста)

To je tipična komšijska zloba karakteristična za naše ljude. Ćosić se od 1944. bavio kulturom i novinarstvom i nije bio u poziciji da utiče na političke odluke. Blate najvećeg čoveka iz svog mesta. On je pomogao da se ublaži režim na Golom otoku prema svim svedočenjima.

DUŠAN KOVAČEVIĆ PAMTIM GA KAO PISCA(продао се скоро, ал не зна)

Moje sećanje na Dobricu Ćosića je sećanje na njega kao pisca. Da biste sudili o nečijem životu, nije dovoljno ono što čujete od drugih. Potrebne su konkretne činjenice, a ja ih u ovom slučaju nemam.

MATIJA BEĆKOVIĆ NIJE BIO PROROK U SELU(јак на речима, слаб на делу)

Očigledno da ni Dobrica Ćosić nije prorok u svom selu.

VLADIMIR KECMANOVIĆ O SELU SE ZNA ZBOG ĆOSIĆA(неам појам ко је овај)

Što se tiče događaja iz Drugog svetskog rata, o tome je zaista teško govoriti. Šta se događalo na terenu niko ne zna. Isto tako, meštani Velike Drenove nisu upućeniji u problem Golog otoka od drugih ljudi. Inače, za Veliku Drenovu se zna po Dobrici Ćosiću, neka meštani razmisle o tome.
Одговори

Dusan Kovacevic je protiv komunizma mnogo, bio intervju sa njim kod Ivana Ivanovica, ali isekli kad pricao o komunistima, al sam skinuo sve jos tada. Al sad ne moze se seti nekog dokaza, a tad ih imao gomilu. Usranko.

Koliko su Srbi usrani, to je cudo!
Одговори

Evo isekao sam taj deo, vi ga nadjite na internetu i stavite link(al nece vam uspeti). Mozda ovo zabranjeno sto sam uradio. Link je na mom Mega, aploudovano. A vi skinite, stavite de ocete, samo da se ispostuje zakonska procedura.

Inace skinut ceo intervju maj 2017.

https://mega.nz/file/7N1TzKZY#h1gYuFuUfD...FZCztOrk1c

Dobro je Markovicu da Vladisav Savic Jan niej optuzen od ovih u Parunovcu, da Nada Popovic niej optuzena od staniovnika Krusevca....

Bilo je stvarno poostenih komunista, zavedeni, oni stvarnoi verovali u pravdu, kao Sava Kovacevic i masa drugih, ali su zrtvovani(ako bas bili opasni po Ambroziuju), ili sklonjeni u stranu kasnije. E protiv njih Markovicu niko niej digao glas. A protiv ove ustve SVI takoreci.
Одговори

Ове године баш се дигла гужва око НИН-ове награде. Велики број романа је пријављен, а међу  њима и знатан број аутора који се први пут појављују као романописци или нису у јавности препознатљиви као писци. 
Гужва је настала у "опозиционим" медијима када се сазнало да нико од "опозиционих" аутора романа није ушао у ужи избор.
Међу 4 романа које је жири узео у ужи избор, налазе се практично професионални писци. Наравно, колико је могуће бити професионални писац у Србији. 
Лично навијам за Јовицу Косту Аћин, јер је одавно заслужио да му се призна значајно место у српској култури.
Одговори

Јел знаш да је он рођак капетана Милоша Аћина Косте?
Одговори

(17-01-2025, 06:39 PM)Милослав Самарџић Пише:  Јел знаш да је он рођак капетана Милоша Аћина Косте?

Претпоставио сам.
Одговори

(17-01-2025, 06:53 PM)Бенито Пише:  
(17-01-2025, 06:39 PM)Милослав Самарџић Пише:  Јел знаш да је он рођак капетана Милоша Аћина Косте?

Претпоставио сам.

Причали смо некад, он ми је рекао. Стриц или деда стриц.
Одговори

Маринко Арсић Ивков ушао у најужи избор за Нинову награду

https://www.nin.rs/nin-ova-nagrada/vesti...vu-nagradu
Одговори

Митке, то сам већ написао.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним