Оцена Теме:
  • 17 Гласов(а) - 4.41 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Мисија Халјард - дискусија

Обе табле, на српском и енглеском језику, обнову школе и обданишта финансирали Американци. Званична српска држава никад није дала ништа да се обележи аеродром у Прањанима.
А онда дође председник такве државе са све партијском булументом, од којих већина и данас Дражу Михаиловића сматра за ратног злочинца и сарадника окупатора, и држи предавање о партизанима.
Одговорно тврдим да неморалније националне свести у савременој Европи од савремене српске националне свести нема.
Чак је и оно што је Колинда Грабар Китаровић изјавила у Пољској било моралније него ови "наши" званичници.
Одговори

А видите ову банду која се крије иза неког портала Нова економија.

Цитат:Vlada Srbije donela je odluku da izdvoji skoro 17 miliona dinara na ime dotacije Fondaciji Halyard Mission radi izgradnje spomenika posvećenog spasavanju američkih vazduhoplovaca od strane kolaboracionističkog četnikog pokreta Draže Mihailovića.

Цитат:Prema američkim vojnim izvorima, iz Jugoslavije tokom Drugog svetskog rata ukupno je spaseno oko 2.350 savezničkih vazduhoplovaca, od čega oko 350 sa četničke teritorije i oko 2.000 sa teritorije pod kontrolom partizana.

https://novaekonomija.rs/vesti/vesti-iz-...koj-akciji

Да ли ова квази новинарска булумента зна шта значи колаборација?Наравно да не зна! Ипак их то не спречава да пишу глупости.

Колико уопште требаш бити глуп да би писао у истом тексту да је неко колаборант али да је тај "колаборант" у исто време спашавао и америчке пилоте???

Нико у Америци не помиње комуњаре као спасиоце њихових пилота,што смо овде на теми стотинама пута доказали и приказали путем разних линкова. Ваљда оне квази србенде тј. гласачи радикала виде какви су буздовани и тутумраци и кога су подржавали.Истина је да њихов домет схватања није велики,али тешко да то не могу да уоче.Шешељ и Вучић-највеће апологете комунизма и издаје у Србији! Као и сви они који их подржавају.


Ево и на Балкан инфу један "колаборациониста".

Одговори

Заборавио си још једног апологету, можда најопаснијег- Драшковића. Његови су данас били Вучкови тапшачи у Прањанима. Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(15-09-2019, 06:30 PM)Шумадинац Пише:  Заборавио си још једног апологету, можда најопаснијег- Драшковића. Његови су данас били Вучкови тапшачи у Прањанима. Јок

Ништа нисам заборавио,написао све како треба.

Још једна од твојих неуспелих провокација која се обавезно завршава смајлићем кванташког накупца.

Шумадинац,шта год да ти се дешава,тамо негде где си, ја за то нисам одговоран. Желим ти свако добро,и да некако савладаш ту пакост која те опсела јер јачи си ти од тога. Заиста нећу више одговарати на реаговања или коментаре који долазе са твоје стране.
Одговори

Ево и најновијих информација о скупу у Прањанима и на Галовића пољу:
Скуп је био заказан за 11 х пре подне. Међутим, за чланове СНС из околних општина који су доведени организовано, као и за Вучића и Скота, скуп је почео сат времена раније- у 10 х. Полиција је блокирала пут до Галовића поља свима који нису чланови СНС-А, а поготово онима који су на глави носили шајкачу са кокардом. Вучићев скуп је трајао мање од сат времена и они су хеликоптером одлетели за Београд, а одмах затим су сендвичари сели у аутобусе и отишли својим кућама.
Али,
Американци нису отишли, већ дошли у Прањане. Тамо је њихов војни џез оркестар ( иначе, изванредни музичари) одржао један концерт у дворишту школе. Ту је био организован и пикник за мештане и све госте у типично америчком стилу, слично како наши емигранти праве пикнике на велике верске православне празнике. Американци су, као по обичају, били отворени за сваку врсту дијалога, чак и непријатног. Срби за, као по обичају, за сваку врсту шале, па и спрдње, и на свој, а нарочито на амерички рачун.
Скуп се завршио тако што су се сви Американци љубазно поздравили са свима који су то хтели. Неки од присутних Срба само су их отпоздравили са "Досвидања!".
Одговори

.
Паз' те ово....

[Слика: IMG-3332.jpg]
[Слика: IMG-3331.jpg]

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Шлогирао сам се кад сам ово видео.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(15-09-2019, 09:28 PM)Шумадинац Пише:  .
Паз' те ово....

[Слика: IMG-3332.jpg]
[Слика: IMG-3331.jpg]

Jel se moze znati iz koje je ovo crkve ( iz kog mesta ) ? Pranjani ?
Одговори

(15-09-2019, 07:43 PM)Бенито Пише:  Али,
[i][i][i]Американци нису отишли, већ дошли у Прањане. Тамо је њихов војни џез оркестар ( иначе, изванредни музичари) одржао један концерт у дворишту школе. Ту је био организован и пикник за мештане и све госте у типично америчком стилу, слично како наши емигранти праве пикнике на велике верске православне празнике. Американци су, као по обичају, били отворени за сваку врсту дијалога, чак и непријатног. Срби за, као по обичају, за сваку врсту шале, па и спрдње, и на свој, а нарочито на амерички рачун.
Скуп се завршио тако што су се сви Американци љубазно поздравили са свима који су то хтели. Неки од присутних Срба само су их отпоздравили са "Досвидања!".
[/i][/i][/i]
Морам признати да се САД по овом догађају нису обрукале ,чак шта више,мислим да желе да подигну обележавање ове мисије на још већи ниво.АЛИ имају велики проблем ,знају расположење народа али такође и расположење српске власти и политичке елите ,два дијаметрално супротна и неспојива мишљења.Имао сам прилику да сарђујем са војницима УСА и војницима националне гарде Охајо задњих 7 година.Сваки пут сам им спомињао везу Српског народа и државе са њиховом државом кроз историју,и обавезно показивао текст о Дражином одликовању од стране њиховог предсеника Трумана и текст о мисији Халијард.Њихови коментари су били увек исти ,бравоо,капа доле ,велико поштовање,да ли је могуће итд.А онда им кажем да у Србији и данас владају комунисти који недозвољавају да се сазна ни гробно место покојног Драже,тек ту следи шок код обичних америчких војника и питање да ли је то могуће,па како ,зашто ,итд.А онда на крају када им се све објасни ,у тајности да нечују њихови надређени кажу следеће,требате да се решите тога ,то је недопустиво,ако вам треба помоћ зовите итд.
ПС; На последњој вежби Платинасти вук 2019 на којој сам учествовао дословце ми је речено од стране једног америчког официра из националне гарде Охајо,ВИ СРБИ ИМАТЕ СВЕ ШТО ТРЕБА ЈЕДАН НАРОД ДА ИМА,ЈЕДИНО НЕСМЕ ТЕ
ДА ТРПИТЕ ТЕ КОМУНИСТЕ КОЈИ ВАС ПРЕДСТАВЉАЈУ,ТО ЗЛО МИ АМЕРИКАНЦИ НЕ ЖЕЛИМО НИ ДА ВИДИМО НИ ДА ЧУЈЕМО ,А АКО И МОРАМО ДА ПРИЧАМО СА ЊИМА ТО ЈЕ САМО ЗАТО ШТО МОЖЕМО ДА СЕ ПОНАШАМО ПРЕМА ЊИМА КАО ПРЕМА ОБИЧНОЈ ГАМАДИ: SmileУ суштини они врло добро знају са ким имају посла на челу Србије већ од1945.год.и док је овде идеологија комуниста водећа они неће мењати однос ни политику према Србији.Један од начина да дрндају живце комунистима на власти је и да их натерају да дођу у Прањане и да их саслушају шта има да кажу а да им се у исто време смеју док их слушају.То се могло и видети у Прањанима ове године где се амбасадор Скот и г.Капело смејуКидање Вучићу и могу слободно рећи уживају.
Одговори

Прекјуче је на РТС1 поново репризиран филм Десант на Дрвар.
Србија је остала једна од ретких држава у којој се од стране власти, па и великог дела грађана, комунисти посматрају као хероји и уопште нешто позитивно. Остали свет сматра да је то једна секта тешка.
Одговори

(20-09-2019, 05:41 PM)Милослав Самарџић Пише:  Прекјуче је на РТС1 поново репризиран филм Десант на Дрвар.
Србија је остала једна од ретких држава у којој се од стране власти, па и великог дела грађана, комунисти посматрају као хероји и уопште нешто позитивно. Остали свет сматра да је то једна секта тешка.

ПОТПИСИЈЕМ сваку реч.Управо тако секта или ти болест.
Одговори

Да пребацим овде...
(20-09-2019, 11:19 AM)Милош Шарац Пише:  Мислим на број укупно погинулих,од Немачке ПВО,и ресто.Не интересује ме Југославија,само за Србију ми треба податак,ако имаш?
У Недићевој Србији (уз Земун) је погинуло око 130 америчких авијатичара.
Неки су погинули кад им је авион погођен (нпр авион који је експлодирао над Београдом, запаљен над Нишем, погођен изнад Бора), или кад им је авион пао (попут поменути код Аџиних ливада).
Наводно су двојица погођена кад су падала падобраном, а још пар их је на терену преминуло од рана.

Један авијатичар је убијен у Земуну од сељака, који га је упуцао.
Није било других случајева да је неко убијен тако у Србији.
Одговори

Да ли је пао неки Авион у Војводини?
Одговори

Можда неки Британац, један Мустанг код Ечке, а после ослобођења је неких 5 авиона принудно слетео, три у Сомбору, по један у Избиште и Српску Црњу, ако се добро сећам из главе.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним