Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 3.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Рехабилитација Милана Недића

Лудилу и људској глупости очигледно нема краја. Све ово није последица деловања прољотићевске емигрантске литературе, него СКС, а посебно главне групације комунистичке интелигенције окупљене око Добрице Ћосића, која није командовала само у САНУ него је држала, а и данас држи све српске установе културе. Они су главни промотери недићевска политике, ако је то била нека политика. Измислили су, заправо, "србијански национализам" ( неки га поспрдно зову " геџовански национализам"). То је била потврда , и ту је највећа подметачи на кукавичијег јаја Србима, авнојевске политике КПЈ. Везивањем за појам предкумановских граница Србије, они су се , у суштини, везивали за Недића, свесно или несвесно. Зато су они били Србенде, које не само да нико није хапсио ни шиканирао за време титоистичке страховладе, него су им сва врата државних установа биле отворене. Све што су ови глупани знали је да задовоље своје комфористичке интересе, управо као и Милан Недић.
Читав овај проблем се најлакше препознаје на питању званом " Косово је Србија". Ово кад чујем, добијем телесну температуру. Само по томе се они разликују од својих " противника" из " Друге Србије". А кад их неко , попут моје маленкости , пита да објасне у чему је разлика између Космета и Македоније, они такве прогласе шовинистима или екстремистима. Раније сам се са таквима расправљао, док нисам схватио о каквим лицемерима ради. Они су главни кривци зашто се расплет при распаду СФРЈ догодио овако. Не само да су кривци за самосталност Македоније и Црне Горе, што има несагледиве последице по будућност српског народа, него су пресудно утицали да се Србима преко Дрине подметне кукавичје јаје звано РС, уместо уједињења коме су Срби увек и константно тежили од средњег века и због чега су гинули од 1992 до 1995. године.
И данас су они апсолутна власт у Србији, јер све су ово њихови ђаци, које ,гле чуда, апсолутно подржавају оне светске силе које не желе да Срби живе у једној држави, а ускоро опет неће бити под капом једне и јединствене српске цркве. Зато не би било необично да иза ове " иконе" стоји служба, која треба створити ону врсту свеца кога би славила Србијанска православна црква.
Одговори

На трибини у Крагујевцу крајем 1989, Ћосићев сарадник академик Антоније Исаковић говорио је позитивно о Недићу. Прво је рекао оно уобичајено ''издајник'', па онда, ''али, иако је био издајник...'' и тако даље. Две-три године касније, САНУ, УКС и СКЗ уврстили су Недића међу 100 најзнаменитијих Срба 20. века.
Одговори

Јутрос на Балкан инфо, нови интервју Бокана у коме без блама, а очигледно и без мозга, човек вели како је " у тој Југославији" српска црква изгубила било какав значај. А она је уједињена тек у Југославији у Српску Православну Цркву, после толиких година.
Током јутра Вучић унео бадњак и одржао говор шта нас чека у овој години и нагласио да ћемо тешко успети да одржимо јединство цркве ван територије Србије.
То је само још једна потврда оног што сам давно говорио и што ме много коштало- да нису Србији главни проблем " другосрбијанци" него они који су рођени упоредо са њима, а то су ови комунистички србијански националисти. Са " другосрбијанцима" знамо на чему смо. Ови " првосрбијански" лицемери су највећа опасност за нашу будућност, они су гуја у њедрима која нас продаје сво време певајући песмицу да то чине за наше добро.
Одговори

(06-01-2019, 08:54 PM)Бенито Пише:  Јутрос на Балкан инфо, нови интервју Бокана у коме без блама, а очигледно и без мозга, човек вели како је " у тој Југославији" српска црква изгубила било какав значај. А она је уједињена тек у Југославији у Српску Православну Цркву, после толиких година.

Брате, не знам да ли га и ти познајеш лично пошто знам да га Милослав зна добро, па се из тог разлога и уздржавам да искритикујем Бокана како би требало,али дефинитивно мора да се каже да он изгледа није тачан и да му се замантало мало. Или мало више.
Одговори

Он је класичан пример човека који је у раној младости, или негде после студија, углавном најкасније у двадесетим годинама, стекао или створио једно уверење и држи се истог као пијан плота. Без обзира на сусрете са другим мишљењима, са новим чињеницама, са дубљим тумачењима..., Бокан остаје љотићевац по сваку цену. То је, пре свега, одлика тешких кукавица, а он себе представља јунаком , што је, такође, одлика кукавица.
Једина новина коју је он унео у љотићевску теорију је да напада на Карађорђевиће, нарочито на краља Александра, што Љотић није чинио, јер би изгубио и оних 0,8 одсто подршке. Бокан је додао ову комунистичку црту. Класичан љотићевац, зато му ова недићевско- првосрбијанска власт и даје оволико медијског простора.
Одговори


Па ово је сјајан интервју. Свака оправдана критика Краљевине Југославије му је на месту. Не треба да идеализујемо ствари како је у Краљевини Југославији било све идеално, мед и млеко.

А волео бих да изнесеш овде неки доказ где он то уздиже љотаре, и у чему је то он љотићевац.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Класичан љотићевац. Доказе имаш у квизу. Он нека изнесе један доказ за његова лупетања. А не ја да доносим доказе да демантујем шта свакој будали падне на памет да прича.
Одговори

(06-01-2019, 11:10 PM)Шумадинац Пише:  А волео бих да изнесеш овде неки доказ где он то уздиже љотаре, и у чему је то он љотићевац.

Он је љотићевац по томе што сам за себе тврди да је љотићевац а некако као у магли ми се привиђа или боље рећи назире да си то до скоро тврдио и ти. Да је Бокан љотићевац.

А где уздиже Југословенски фашистички покрет Збор и његовог лидера можеш погледати у небројено емисија ( углавном TV HAPPY) на каналу YT.

Није давно тврдио да су на предратним београдским факултетима једини политички опоненти и прави противници комуниста били љотићевци. Кез Баш смо писали о томе на пдф политика,само што се ти изгледа не сећаш.
Одговори

(06-01-2019, 09:05 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(06-01-2019, 08:54 PM)Бенито Пише:  Јутрос на Балкан инфо, нови интервју Бокана у коме без блама, а очигледно и без мозга, човек вели како је " у тој Југославији" српска црква изгубила било какав значај. А она је уједињена тек у Југославији у Српску Православну Цркву, после толиких година.

Брате, не знам да ли га и ти познајеш лично пошто знам да га Милослав зна добро, па се из тог разлога и уздржавам да искритикујем Бокана како би требало,али дефинитивно мора да се каже да он изгледа није тачан и да му се замантало мало. Или мало више.
Одувек је било у ''Погледима'', још часопису некад, да могу да се критикују и моји и радови ма ког. Један од доказа овде је и Ватра, који ме стално оптужује да фалсификујем комунистичку историју, па нико и не помишља да га банује.
Одговори

ДБ Јок
Шта рећи о човеку, коме су политички идоли Мита Љотић и Добрица Ћосић.
Одговори

Одгледах првих петнаестак минута. Кад је то војвода Мишић пензионисан после Великог рата, је л' то нека историја коју нас нису учили у школама? До краја емисије можда се појави и још нека "историјска чињеница". Smile
Одговори

Razlika između Petena i Nedića (što se često podvlaći u vezi rehabilitacije Nedića):
1. Peten je imao državu (vladao njom) koja je bila saveznik Nemačke. Tako su npr. dve francuske divizije učestvovale u napadu na Sovjetski savez. Francuska je imala Ministarstvo inostranih poslova itd. Nedić je bio na čelu OKUPIRANE TERITORIJE SRBIJE u kojoj je, od juna 1941. godine buktao plamen komunističke revolucije, paljene su matične knjige, zemljišne knjige, arhiva opština i sl. Nakon uvođenja Naredbe 100, odnosno 50 za 1 nastala je nepodnošljiva situacija odmazdi okupatora. Prva je bila krajem jula 1941 kod mesta Bukovi u divčibarskom kraju kad je hrabri partizan ubio nemačkog motorciklistu iz zasede a kaznena ekspedicija je ubila 87 mešatana, seljaka, a pošto to nije bilo dovoljno, streljano je još 13 talaca na Borčevom igralištu u Čačku. Hrabri ustanik je, naravno pobegao sa lica mesta i nije nikada identifikovan niti se posle rata hvalio svojim delom, ni lično ni njegovi drugovi institucionalno, razumljivo. I sada tu postoji spomenik na kojem piše samo da je tu streljano 87 "rodoljuba" a na spomeniku postoji petokraka - znamenje hrabrog partizana, a ne ubijenih talaca.
2. da preciziramo. u Francuskoj nije bilo komunističke revolucije u uslovima okupacije, a u Srbiji jeste.
3. Nedić jeste posredno, koliko je morao učestvovao u "rešavanju jevrejskog pitanja," ali Peten je učestvovao samoinicijativno i bez naredbi nadređene komande Nemačke u tom pogledu. Po Nemačkim izvorima: " Odgovorne osobe za sprovođenje “konačnog rešenja” u Srbiji bile su šef svih policijskih službi u Srbiji Emanuel Šefer, šef Gestapoa Bruno Zatler i komandant logora Sajmište Herbert Andorfer. Bruno Zatler osuđen je 1952. u Istočnoj Nemačkoj na doživotnu robiju. Umro je u zatvoru 1972. godine."
4. Petenu je suđeno a Nedić je izvršio samoubistvo u toku istrage tako što se otrgao trojici snažnih stražara (imao je 67 godina i 120 kilograma) i preskočio prepreku visoku 150 cm.
5. Peten je uživao poverenje Nemaca tokom celog rata - a zašto ne bi kad je npr. francuska mornarica dejstvovala u sklopu nemačke mornarice, Staljin je, prilikom odlučivanja o "dodeli" francuske zone u Berlinu pitao: "a zašto da im se dodeli kad su bili na strani Hitlera?"........... Nedić je (prema svedočenji Nojbahera, nemačkog povrerika za Srbiju, Rumuniju i Grčaku) uvek bio sumnjiv Nemcima tako da su njegove snage za održavanje reda dobijale samo lako naoružanje zbog uverenja da će se pridružiti Englezima u slučaju iskrcavanja na Jadranu.............Da je bio antikomunista - jeste. Da je cilj komunista bio da poubijaju sve značajnije antikomuniste - jeste. Koliko je Nedić smatrao partizane za veće protivnike od Nemaca, toliko su komunisti smatrali Nedića za znatno većeg neprijatelja od Nemaca. Jedino što je Čerčil postigao dogovor sa Titom još za vreme rata da ostane Jugoslavija - srpska grobnica od čega je Nedić kategorično odustao posle aprilske izdaje katolika i muslimana, čime je ostao jedini srpski čelnik u XX veku koji je bio za Srbiju a ne za Jugoslaviju.
Одговори

Правоснажно одбијена рехабилитација Милана Недића
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/...edica.html
Одговори

(06-01-2019, 03:25 PM)Милослав Самарџић Пише:  На трибини у Крагујевцу крајем 1989, Ћосићев сарадник академик Антоније Исаковић говорио је позитивно о Недићу. Прво је рекао оно уобичајено ''издајник'', па онда, ''али, иако је био издајник...'' и тако даље. Две-три године касније, САНУ, УКС и СКЗ уврстили су Недића међу 100 најзнаменитијих Срба 20. века.

А зар Недић не спада у 100 најзнаменитијих Срба 20. века?
Само да не дође до неспоразума - наслов није "100 најморалнијих" већ "100 најзнаменитијих".

(06-01-2019, 08:54 PM)Бенито Пише:  Током јутра Вучић унео бадњак и одржао говор шта нас чека у овој години и нагласио да ћемо тешко успети да одржимо јединство цркве ван територије Србије.

Ово за Цркву нисам испратио како ваља. О чему је реч?

Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним