20-03-2019, 08:26 PM
Хвала Мићо!
(20-03-2019, 04:04 PM)Вукашин Петковић Пише: Милославе, имаш ли каквих сазнања, да ли је Авалски корпус током рата користио пуковску заставу Сувоборског (Осамнаестог пешадијског) пука? Појавила се у колекцији, једног нашег колекционара.
(21-03-2019, 11:32 PM)Перун Пише:Браво!(20-03-2019, 04:04 PM)Вукашин Петковић Пише: Милославе, имаш ли каквих сазнања, да ли је Авалски корпус током рата користио пуковску заставу Сувоборског (Осамнаестог пешадијског) пука? Појавила се у колекцији, једног нашег колекционара.
Трифковић љуби заставу 18-ог пп пре ного што је издахнуо.
Такође, парче заставе 24-ог пп налазио се у Авалском корпусу код кап. Светозара Кобаса. Чичиним наређењем парче заставе предато Златиборском корпусу код кога је био остатак.
(21-03-2019, 11:32 PM)Перун Пише:Интересантно да се овај Кобас и данас води као лице које је настрадало у познатом краљевачком стрељању 1941, што није тачно јер је био потом у Авалском корпусу.(20-03-2019, 04:04 PM)Вукашин Петковић Пише: Милославе, имаш ли каквих сазнања, да ли је Авалски корпус током рата користио пуковску заставу Сувоборског (Осамнаестог пешадијског) пука? Појавила се у колекцији, једног нашег колекционара.
Трифковић љуби заставу 18-ог пп пре ного што је издахнуо.
Такође, парче заставе 24-ог пп налазио се у Авалском корпусу код кап. Светозара Кобаса. Чичиним наређењем парче заставе предато Златиборском корпусу код кога је био остатак.
(24-03-2019, 10:34 PM)РежисерСтари Пише: Где се тачно Дража налазио на Никољдан своју славу 45-е?Негде око Крупња.
(18-03-2019, 10:12 PM)bestrzajac Пише: Поздрав,
питање које имам како за господина Самарџића, тако и за остале форумаше (ако се о томе раније и писало) је везано за Книнску операцију 1944.
Да ли су Динарска дивизија и Момчило Ђујић заиста ратовала под командом немца Густава Фена (Gustav Fehn) заједно са усташким бригадама и домобранима?
У тражењу одговора сам наишао на податке да су четници касније напустили фронт, али тек у поодмаклој фази.
(25-03-2019, 02:11 AM)bestrzajac Пише:(18-03-2019, 10:12 PM)bestrzajac Пише: Поздрав,
питање које имам како за господина Самарџића, тако и за остале форумаше (ако се о томе раније и писало) је везано за Книнску операцију 1944.
Да ли су Динарска дивизија и Момчило Ђујић заиста ратовала под командом немца Густава Фена (Gustav Fehn) заједно са усташким бригадама и домобранима?
У тражењу одговора сам наишао на податке да су четници касније напустили фронт, али тек у поодмаклој фази.
?