Оцена Теме:
  • 16 Гласов(а) - 4.19 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

То је прави историчарски њух. .
Бошко Радоњић ( 1943-2011).
Одговори

(01-05-2019, 07:40 PM)Милослав Самарџић Пише:  На првим аутомобилима у свету, па и у Србији, волани су били са десне стране:
https://kafenisanje.rs/2017/01/30/prvi-a...-u-srbiji/
Зашто?

Шта би с овим...
Одговори

Можда због дешњака, да би им било лакше током вожње
Одговори

Није. Него зато што су људи вековима, па и миленијумима, ишли левом страном друма, стазе, шта год. Као пешаци или коњаници, свеједно.
Зашто левом?
Одговори

Било им “на руку” да се упитају са онима што наиђу из супротног смера. Smile

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Који, касније познати четнички командант, је био члан посаде чија је лађа потонула након што је торпедована лета 1918. год.?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(02-05-2019, 08:40 PM)Перун Пише:  Било им “на руку” да се упитају са онима што наиђу из супротног смера. Smile

Зато што се оружје - мач, сабља, кубура... - носило на левом куку, па да се брже извуче десном руком и употреби ако се покаже да је неко од оних што иду у сусрет разбојник...
Одговори

(02-05-2019, 09:24 PM)Перун Пише:  Који, касније познати четнички командант, је био члан посаде чија је лађа потонула након што је торпедована лета 1918. год.?

Палошевић?
Одговори

Не.

Одговори

Музичка нумера, инспирација за музичку тему једне комунистичке серије.
Које?

Одговори

Да нису можда Отписани?
Одговори

(03-05-2019, 04:14 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Да нису можда Отписани?
Јесу.
Одговори

(02-05-2019, 09:24 PM)Перун Пише:  Који, касније познати четнички командант, је био члан посаде чија је лађа потонула након што је торпедована лета 1918. год.?

Ајде Самарџићу, објавио си његове мемоаре.

Одговори

(03-05-2019, 06:00 PM)Перун Пише:  

Ајде Самарџићу, објавио си његове мемоаре.
Кораћ?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 15 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним