Поруке: 14,530
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,067
Ови што су палили заставу нису ни били у плану када је настајао споменик.
Знам ја много добро ко је то правио, ко је дао новац и тако даље....
Поруке: 14,449
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
877
(14-05-2019, 05:43 PM)Бенито Пише: Ови што су палили заставу нису ни били у плану када је настајао споменик.
Знам ја много добро ко је то правио, ко је дао новац и тако даље....
Добро, за то не знам, али реално.... како може неко доћи на Равну Гору, тј. бити прави равногорац а симпатисати садашњи СПО, тј. Вучића?
ПС. Бенито, пошто си админ види промени наслов теме у ћирилицу...
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 14,530
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,067
Ма, не браним ја њих. Никада нисам био њихов члан, а поготово се зна мој став о НАТО. Него, некако ми слинава ова акција. Поготово што сам гледао ово негде од музеја. Кад су дошли жандари, ови су почели да беже као да ће неко да пуца на њих.
Али, добро си ме понукао да напишем један текст о Равној Гори и како је настала од 1991. године до данас. И то ћу урадити чим нађем времена.
ПС променићемо наслов
Углед:
877
СПО и његови изданци су издали Равну Гору. Они су главни креатори повампирених Булајићевих надри четника. Зато твој Вук не сме да дође на Равну Гору.
Од сад СПЦ и Равногорски Покрет организују Сабор на Равној Гори.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 860
Теме: 7
Придружен: Jul 2017
Углед:
213
Одгледао сам овај снимак што је поручник поставио,то је прави дух Равне Горе.Обележи се тако достојанствено и то је то,још кад би војска дошла као прошле године,али то је дуга прича.Без пијанке и вашарлука!
Углед:
877
(16-05-2019, 03:20 AM)Лука Петронијевић Пише: Здраво, ово је била моја прва посета Равној Гори. Нисам баш изненађен, али видео све живо што је могло да се види. Чак сам видео неког клинца како лежи баш на прагу при самом улазу у цркву, Љотићевце и Вељу Илића. За скоро 2 сата било је занимљиво, али ово је запало за око , такође и то да је доста било људи у црним униформама, фактички видео сам и једног дебелог циганина са камом као у Рамбо филмовима и био сам шокиран.
Све у свему било је лепо и следеће године опет.

Лука, какве Љотићевце и какав Рамбо? Дал ниси сањао можда или ти се причинило?
Д М
(Последња измена: 16-05-2019, 10:01 AM од
Шумадинац.)
Углед:
877
.
Чичин поглед са Равне Горе...
... на Перунов Златибор иза Овчара и Каблара...
... и на Копаоник иза Столова...
Д М
Поруке: 9,137
Теме: 234
Придружен: Jul 2013
Углед:
373
(14-05-2019, 01:18 PM)Шумадинац Пише: Сабор је био одличан. Враћа се онај прави дух братства и полако нестаје све оно што смо овде писали.
Оно што је сметало, то је надменост присталица СПО. Зато су и извукли "дебљи крај"... 
Чин паљења заставе је значи да та организација не постоји више.
На јарбол треба као што неко рече ставити неку српску равногорску заставу.
Сам пад јарбола и паљење заставе симболизује и дефинитиван пад СПО-а са Равне горе.
СПО данас више не постоји изузев брачног пара Драшковић и Чотрића.
Некадашњи СПО је много урадио за Равну гору и свака им част ан томе.
Што се тиче сабора: Надам се да ће све мање бити вашарски већ више духовни, историјски, са културним програмом у духу честититости и српски.
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.