Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Равногорски сабор

Ови што су палили заставу нису ни били у плану када је настајао споменик.
Знам ја много добро ко је то правио, ко је дао новац и тако даље....
Одговори

(14-05-2019, 05:43 PM)Бенито Пише:  Ови што су палили заставу нису ни били у плану када је настајао споменик.
Знам ја много добро ко је то правио, ко је дао новац и тако даље....

Добро, за то не знам, али реално.... како може неко доћи на Равну Гору, тј. бити прави равногорац а симпатисати садашњи СПО, тј. Вучића?

ПС. Бенито, пошто си админ види промени наслов теме у ћирилицу...

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Ма, не браним ја њих. Никада нисам био њихов члан, а поготово се зна мој став о НАТО. Него, некако ми слинава ова акција. Поготово што сам гледао ово негде од музеја. Кад су дошли жандари, ови су почели да беже као да ће неко да пуца на њих.
Али, добро си ме понукао да напишем један текст о Равној Гори и како је настала од 1991. године до данас. И то ћу урадити чим нађем времена.
ПС променићемо наслов
Одговори

(14-05-2019, 05:51 PM)Шумадинац Пише:  Добро, за то не знам, али реално....

Реално је да ти појма са животом немаш! Исписао си 5 постова,нашкрабао као да си главни сведок догађаја,али ето дођосмо некако до "Добро, за то не знам".Бери ти сремуш и уживај.

Одговори

СПО и његови изданци су издали Равну Гору. Они су главни креатори повампирених Булајићевих надри четника. Зато твој Вук не сме да дође на Равну Гору.

Од сад СПЦ и Равногорски Покрет организују Сабор на Равној Гори.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Одгледао сам овај снимак што је поручник поставио,то је прави дух Равне Горе.Обележи се тако достојанствено и то је то,још кад би војска дошла као прошле године,али то је дуга прича.Без пијанке и вашарлука!

[Слика: image.jpg]
Одговори

(15-05-2019, 12:37 AM)Шумадинац Пише:  Зато твој Вук

Да разјаснимо нешто, ако се то може са тобом. Вук није мој, ја сам био члан СПО и ту странку напустио док је била на власти и док је имала неколико министарстава.Не са Стевановићевом талаворницом већ са групом истомишљеника из потпуно другачијих разлога од Верка и његове екипе. Никада више нисам нисам био члан нити једне странке нити било коју јавно или тајно подржавао. Ако си човек,Србин и имаш макар трунку достојанства немој мени било шта политички да спочитаваш јер нема тог покрета,иницијативе, па макар била и комунистичка и иницирана из иностранства а да је ти ниси подржао и промовисао на пдф политика.

(15-05-2019, 12:37 AM)Шумадинац Пише:  Од сад СПЦ и Равногорски Покрет организују Сабор на Равној Гори.

Ма браво!
Одговори

Здраво, ово је била моја прва посета Равној Гори. Нисам баш изненађен, али видео све живо што је могло да се види. Чак сам видео неког клинца како лежи баш на прагу при самом улазу у цркву, Љотићевце и Вељу Илића. За скоро 2 сата било је занимљиво, али ово је запало за око , такође и то да је доста било људи у црним униформама, фактички видео сам и једног дебелог циганина са камом као у Рамбо филмовима и био сам шокиран.
Све у свему било је лепо и следеће године опет.
Хармоника
Одговори

(16-05-2019, 03:20 AM)Лука Петронијевић Пише:  Здраво, ово је била моја прва посета Равној Гори. Нисам баш изненађен, али видео све живо што је могло да се види. Чак сам видео неког клинца како лежи баш на прагу при самом улазу у цркву, Љотићевце и Вељу Илића. За скоро 2 сата било је занимљиво, али ово је запало за око , такође и то да је доста било људи у црним униформама, фактички видео сам и једног дебелог циганина са камом као у Рамбо филмовима и био сам шокиран.
Хармоника

Лука, какве Љотићевце и какав Рамбо? Дал ниси сањао можда или ти се причинило? Јок

Д М
Одговори

(16-05-2019, 03:20 AM)Лука Петронијевић Пише:  Здраво, ово је била моја прва посета Равној Гори. Нисам баш изненађен, али видео све живо што је могло да се види. Чак сам видео неког клинца како лежи баш на прагу при самом улазу у цркву, Љотићевце и Вељу Илића. За скоро 2 сата било је занимљиво, али ово је запало за око , такође и то да је доста било људи у црним униформама, фактички видео сам и једног дебелог циганина са камом као у Рамбо филмовима и био сам шокиран.
Хармоника

Било је цигана и током Првог,а и Другог рата исто тако и 90тих Smile

Одговори

Нисам рекао да сам видео Рамба из филмова, него нож(кама) коју је овај имао је приличила оним из Вијетнамског рата. А што се тиче Љотчеваца, била су 2 момка у мајицама СДК.
Читај
Одговори

(18-05-2019, 02:21 AM)Лука Петронијевић Пише:  Нисам рекао да сам видео Рамба из филмова, него нож(кама) коју је овај имао је приличила оним из Вијетнамског рата. А што се тиче Љотчеваца, била су 2 момка у мајицама СДК.
Читај

Знам на које момке мислиш Smile Момци су из Сремске Митровице нису љотићевци,већ се мајица састоји од грба сдк,старог четничког знака и недићевог орла на коме пише Уједињење или смрт! Ми млађи радимо на томе да нема подела,шта су наши старији радили,радили су на нама је да се боримо против црвених,а само заједно можемо да се одупремо свему Smile

Одговори

.
Чичин поглед са Равне Горе...
[Слика: IMG-2054.png]

... на Перунов Златибор иза Овчара и Каблара...
[Слика: IMG-2043.png]

... и на Копаоник иза Столова...
[Слика: IMG-2044.png]

Д М
Одговори

(14-05-2019, 01:18 PM)Шумадинац Пише:  Сабор је био одличан. Враћа се онај прави дух братства и полако нестаје све оно што смо овде писали.

Оно што је сметало, то је надменост присталица СПО. Зато су и извукли "дебљи крај"... Јок

Чин паљења заставе је значи да та организација не постоји више.

На јарбол треба као што неко рече ставити неку српску равногорску заставу.

Сам пад јарбола и паљење заставе симболизује и дефинитиван пад СПО-а са Равне горе.

СПО данас више не постоји изузев брачног пара Драшковић и Чотрића.

Некадашњи СПО је много урадио за Равну гору и свака им част ан томе.

Што се тиче сабора: Надам се да ће све мање бити вашарски већ више духовни, историјски, са културним програмом у духу честититости и српски.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним