Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко је творац Југославије?

(11-09-2019, 01:07 PM)мунгос Пише:  Па шта онда нијесте остали у Турској кад је било тако љепо?

Па ми Срби волимо слободу, за разлику од вас интелектуално шамарачких аустроугара. Јел има, аустроугарине, нешто да није јасно? Треба ли нешто да се појасни лицем у лице? Реци, па да решимо то, и да престанеш да сереш овде по форуму.
Одговори

Лицем у лице? Чисто сумњам да би теби то ишло у прилог. Голим рукама, е па то би био бој као да се голим рукама сукобиш са вуком. Оружано? Ако ме не би убио првијем метком, завршио би у вечним ловиштима експресним путем!Креза

Човјек има више идентитета. Ја сам сасвим сигуран у све и један што га имам. Мој идентитет није заснован на слабашном "српству" које је засновано на принципима твораца измишљотине такозване Југославије. Сто година сте одбијали да своју земљу зовете СРПСКИЈЕМ именом, и ни данас је не би звали да не бијаше Мила и новопечени "Црногораца". Пих!

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

(12-09-2019, 05:18 PM)мунгос Пише:  Лицем у лице? Чисто сумњам да би теби то ишло у прилог. Голим рукама, е па то би био бој као да се голим рукама сукобиш са вуком. Оружано? Ако ме не би убио првијем метком, завршио би у вечним ловиштима експресним путем!Креза

Ајде буздовану немој да се курчиш у празно. Ниси ти вук него овца и то аустријска.
Одговори

Фала ти Мило што врати Српско име након сто година!

Одговори

Твроци су вероватно Ватикан и Британци. И нашли будалу у Србији да то прихвати и довољно.

Пашића треба схватити као социјалисту и претечу комуњара.
Одговори

(16-09-2019, 03:57 AM)zstoja Пише:  Пашића треба схватити као социјалисту и претечу комуњара.

Е мој брате... Smile Па треба бар још 200 година да се то схвати овде. Није он само зачетник комуниста на овим просторима него и овог прелетачизма као и многих других лоших ствари. Па тај код мене у КГ поведе комунаре против монархије. Међутим, има једна врло интересантна ствар. Најбољи Пашићеви ђаци се не налазе у Србији, већ у Хрватској и зову се ХДЗ.
Одговори

Краљ Александар. А једно питање јел зна неко датум када је тачно настала Краљевина? Smile После Лондонског пакта 1915, нема велике Србије Мољевићеве...хомогене! постоје разне дабате о Краљу, које већином нису тачне. Први светски рат...
Одговори

.
СВЕТИ ВЛАДИКА НИКОЛАЈ И ЈУГОСЛАВИЈА

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(08-10-2019, 08:01 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  .

У праву сте!

Након експеримента званог Југааааааа, и пуно бројчано и на сваки други начин јачи од Срба не би издржали тако глупе потезе и још увијек како тако постојали.

Која бљузга, оправдавати коцкање са судбином народа тобожњим вековнијем злим душманима!

Исток и Запад у два свј. рата нудили Србима и што сами нијесу тражили (нико мањи до Романов, Клемансо, Лојд Џорџ, у др. свј. рату и Енглезе и Амери посебно - Рузвелт нудио Србима да се одрекну Хрвата и Југе и ВРАТЕ СЕ ПОНОВО МЕЂУ ЉУДЕ! - виђети детаље у књизи Константина Фотића РАТ КОЈИ СМО ИЗГУБИЛИ а и Совјети би пришли да су Срби прихватили). Остатак знамо - Срби су САМИ ИЗРАБРАЛИ ЈУГУ И ПЛАТИЛИ ЦИЈЕНУ!

Одговори

(04-11-2019, 02:11 AM)мунгос Пише:  
(08-10-2019, 08:01 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  .

Остатак знамо - Срби су САМИ ИЗРАБРАЛИ ЈУГУ И ПЛАТИЛИ ЦИЈЕНУ!

Срби нису САМИ изабрали Југославију, већ је то плод Александра Петровића Масона, Цвијића Масона, и тако редом... Све голог дегенерика, позадинца и олоша...

Чак је и један Пашић био ПРОТИВ, чак и он. Али лудило.

Почео сам да гледам горњи снимак и видео Емира Кустурицу, који је покушавао да ували ћерку сину мутавог енглеза, али га претече Циле лидбо. Угасио мрак одмах.

Ово са Југославијама је КРВАВА зезачина КРВАВА!

Да људи знају колико је све повезано са Југославијама (свима сем Слобином јер је била само по имену Југославија, а у садржају чиста Србија) издегенерисано и ненормално, сасвим би другачије размишљали.

И нису ни свесни колико су поклоници Александра Југословенског и Тита у суштини ИСТИ!
Ко јаје јајету.

А шта је Свети Владика Николај мислио о Југославији знамо:
Цитат:Југославија је значила пркос Христу, пркос Светом Сави, пркос Србству, пркос србској народној прошлости, пркос народној мудрости, и народном ...
Одговори

ЈВуО-КГ Пише:Југославија није била грешка за Србе.Она је била једини начин да сви Срби живе у једној држави.Само то неки људи не могу да схвате,ништа нама специјално није нуђено нити смо ми имали бољу опцију у том тренутку.
Како то знамо да је Југославија била неизбежива?
Зашто Карађорђевићи нису створили Велику Србију и пустили Словенце и Хрвате њиховој судбини?
Таква афирмација „Југославија је била једини начин да сви Срби живе у истој држави“ то по мени важи за 1990. годину, важи за Милошевића, јер тада се СФРЈ распарчавала по авнојским границама, а Крајина није имала никаквог признања.
Ипак ви њему стално замерите да је хтео чувати Југославију, а он је није измислио.
А њима који су ту творевину измислили или добровољно прихватили, 1918. године, у потпуним другим околностима, њима ништа не замерите!
Одговори

(22-11-2019, 11:28 PM)ЛукаЛоко Пише:  Како то знамо да је Југославија била неизбежива?
Зашто Карађорђевићи нису створили Велику Србију и пустили Словенце и Хрвате њиховој судбини?
Таква афирмација „Југославија је била једини начин да сви Срби живе у истој држави“ то по мени важи за 1990. годину, важи за Милошевића, јер тада се СФРЈ распарчавала по авнојским границама, а Крајина није имала никаквог признања.
Ипак ви њему стално замерите да је хтео чувати Југославију, а он је није измислио.
А њима који су ту творевину измислили или добровољно прихватили, 1918. године, у потпуним другим околностима, њима ништа не замерите!

Била је неизбежна јер је била једини начин да сви Срби живе у истој држави,у другим варијантама би смо били нацинална мањина у сопственој држави тј. не мањина у класичном смислу већ би сачињавали две петине становништва те тзв. Велике Србије.
Већина хрватских и муслиманских квази интелектуалаца и данас Југославију назива Србославијом иако су исти ти и сами ту живели и то комплетан пук.А ти народи нису држатворни док ми јесмо. Ми знамо шта је држава,они не знају.Зато су се и понашали тако.Боље бити већи,него бити мањи,звучи као из Алана Форда,али истина је.Не знам колико су ВКС,ВКЈ и ЈНА имале војника али када сам ја био на редовном служењу војног рока почетком овог века било нас је око 80.000. активних припадника (ту је урачунат и број од неколико хиљада цивилних лица у војсци).Данас државе бивше Југославије укупно располажу са око 70.000 припадника. Најјачи смо ми са тек нешто преко 28.000 припадника док су најслабији Црногорци са 2.500 војника.То није добро! То нарочито није добро у овим временима када на границама Турске стоји неколико милиона миграната међу којима је велики број бивших ратника.Што се тиче сектора безбедности,и војног и цивилног,све иде у прилог Југославије.Несигурност је одвратан осећај а вероватно је доминантан на овим просторима.

Карађорђевићи нису створили Велику Србију зато што је то била немогућа мисија,а и такво нешто ондашњи светски лидери нису хтели да дозволе јер би Аустрија поново изашла на море.Не би добили ви они што је би остало буди сигуран.

Ми Милошевићу никада не би замерили да је стварно хтео да чува Југославију и да изврши декомунизацију друштва,али Југославија се није бранила у Вуковару него или за столом или у Словенији. Човек је овде стигао са намером да је сруши и још понешто...Не сам,наравно.
У време док се ратује, Туђман и Милошевић отварају банку у Француској а за директора постављају Слобиног брата. Та двојица су веровала више један другом него свим својим сарадницима.
Одговори

КАКО ЈЕ ВОЈВОДА МИШИЋ ИЗГРДИО РЕГЕНТА ЗБОГ СТВАРАЊА КРАЉЕВИНЕ СХС НА РАЧУН СРБИЈЕ

Одмах након величанствене победе Србије у Великом рату уз страховите људске жртве и потпуног разарања државе, владари света су нам запечатили судбину натеравши млађег сина краља Петра, регента Александра, да прави Краљевину са Хрватима и Словенцима који су ратовали против Срба. Сви родољуби у Србији су били очајни због те одлуке, многи нису признавали млађег брата за владара поред живог и здравог престолонаследника Ђорђа, али само је војвода Живојин Мишић имао храбрости да јавно каже у лице Александру и Николи Пашићу шта мисли о том плану и њиховој политици.

Војвода Живојин Мишић био је најистакнутији и најуспешнији српски војсковођа у Првом светском рату, а његов разговор са регентом Александром Карађорђевићем, уочи стварања Краљевине СХС, и данас одјекује…

Александар: Живојине Мишићу, када ћете се одљутити? Докле ћете бити љути на мене, вашег краља?

Мишић: Ваше височанство, неумесно је да себе проглашавате краљем поред живог краља, ваљда се и принц Ђорђе за нешто пита?

Александар: Живојине седите! Немојте, молим вас, опет да почињете, седите и слушајте! Има разлике између Вашег, добро и мог, гледишта на „уједињење“ српских земаља, од оног које заговарају и подржавају Париз, Лондон, Рим… Они хоће да у заједничку државу са Србијом гурну и Хрватску и Словенију. Дакле, Европа жели да створи Краљевину Срба, Хрвата и Словенаца по сваку цену, јер јој се чини да ће заједничка држава Словена бити најбоље решење за мир на Балкану.

Живојин: Височанство, зашто да нам Европа кроји државу?! Кад неко нешто од нас прави, сутра ће узети за право да то и растури. Кад ти неко нешто да, кад-тад ће тражити да му то платиш. И то са каматом, на интерес! У државним пословима нико ништа не дарива, а да притом не мисли на уздарје. Данас дар, сутра дар-мар! Ако данас дозволимо да нам Европа скроји државу како она хоће, док смо живи, узимаће нам меру по својој жељи, по својој потреби и задовољству!

“Они ће бити планери, а ми градитељи и рушитељи. Прекрајаће нам земљу уздуж и попреко, избрисаће границу за коју смо се жртвовали! Никад неће бити тамо где јој је место и где је Богу мило и народу драго! Српска граница у тој вештачкој творевини биће у рукама сотоне! И сотона ће, док је света и века, испитивати нашу издржљивост и мерити нашу снагу! На њој ће ценити колико можемо, смемо и умемо! То неће бити српска граница, него српска јадница! То није наша држава, држава уједињења српских земаља, за коју се боримо, трпимо, патимо и страдамо!”, додао је Мишић.

А када је на „притисак“ великих сила да се Србија уједини са вековним непријатељима српског народа, престолонаследник Александар, пред генералима, говорио о великој „помоћи“ и „признањима“ која су дата Србији кроз обећања од савезника, Мишић је уздахнуо и рекао:

“Дао Бог, Ваше височанство, да ја дочекам да са српским народом тумарам балканском помрчином тражећи обећано, а не спомињући изгубљено.”

Убрзо након тога је пензионисани војвода Живојин и преминуо, тада се причало изненада и под чудним околностима, а многи су веровали и да га је докрајчило велико разочарења јер је жртва и победа Србије тиме „проћердана“, зликовци у аустроугарским униформама који су убијали Србе су изједначени са српским војницима у име „братства и јединства“, добили су и ордене и пензије од нове државе, а отворила се и могућност даљих сукоба што се потврдило већ 1941. године.

Из књиге Миће Живојиновића, „Живот преточен у памћење“ (2004.)

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Ово је историјски фалсификат од А до Ш.
Крајње је бесмислено да више било ко коментарише умотворине службе државне безбедности, тзв "ћосићевске историје", јер они пишу историју како би измислили или заштитили идеологију којој су слепо веровали, па нове генерације не би требало да спознају сву монструозност и сва зла која су иза себе оставили, него да се фокус пребаци на неку другу тачку.
То и јесте поента свих ових писанија која су професионални историчари одавно разоткрили.
Дакле, негативни фокус је комунизам-титоизам. Да би се заштитиле привилегије из тог периода, фокус се мора померити на другу тему. Та друга тема је Југославија. Тако су комунисти успели одређени број наших сународника да убеде да није Броз највећи кривац пропасти Сербства, него да је то краљ Александар. На жалост, велики број Срба у то верује и данас.
То је само још један доказ да овом државом и даље влада дуга рука удбе.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним