Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Da li je bilo streljanja

.
Иначе веродостојних извора има у NOVOSRBU кол'ко 'оћеш, па каже:

http://www.kp.rs/Kragujevacki%20oktobar.html

А нарочито је веродостојан извор од оног што је побег'о из московске Лубјанке па из Пољске итд. једном и више пута!

Тужан

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(22-10-2019, 02:18 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(22-10-2019, 07:30 AM)Vlad Alekš Пише:  
(21-10-2019, 05:54 PM)Милослав Самарџић Пише:  Мајор Кениг, командант стрељања у Крагујевцу, није осуђен у Нирнбергу, јер окупатор има право на одмазду због губитака од бандитских формација.

Дедер објасни ову реченицу.

Дедер помози ми у трагању за објашњењем..

Ја те озбиљно питам. Нисам правник, а посебно ми је нејасно "међународно право".
Шта конкретно значи да окупатор има право на одмазду због губитака од бандитских формација? То сам заправо, можда мало невешто, питао.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(23-10-2019, 08:02 AM)Vlad Alekš Пише:  
(21-10-2019, 05:54 PM)Милослав Самарџић Пише:  Мајор Кениг, командант стрељања у Крагујевцу, није осуђен у Нирнбергу, јер окупатор има право на одмазду због губитака од бандитских формација.

Ја те озбиљно питам. Нисам правник, а посебно ми је нејасно "међународно право".
Шта конкретно значи да окупатор има право на одмазду због губитака од бандитских формација? То сам заправо, можда мало невешто, питао.
Да. Има. Имао је онда, а у новије време то је ублажено или укинуто. То је било по хашким конвенцијама.
ЈНА је имала посебну Уредбу о одмаздама, из 1974, да у случају кад непријатељ убија наше цивиле, ЈНА спроводи одмазду над његовим цивилима најмање 1:1.
Одговори

Просветар је патолошки лажов уз то и дупеувлака.Накачио се на моје писање, иако исто то пишу и остали само из разлога јер као полтрон није спреман да се упушта у свађу са модераторима да га не најуре са форума Погледи где му је у држави Србији једино омогућено да пише. Са свих осталих форума је најурен као зунзар!

Таквом калибру безмозгаша можете до сутра објашњавати било шта, џабе је. Нечовек је једва писмен и зато бедник мора да увећава и фарба слова како би га неко приметио овако интелектуално инфериорног у односу на остале.

Ниједан времешни Крагујевчанин њему никакву причу није причао,све што овај баљезга је у својим књигама писала она морална љуштура Карапанџић.

Учестало прозива некога да је служио ЈНА иако је то овај сплачиноид и сам служио. И то пуних 18 месеци.

Нема на овом форуму ниједног другог Новосрба до изанђалог нацисте и љубитеља Вермахта Просветара.Све се то види преко његових писанија.Додатну моралну униженост те потпуно недостојанство код овог људског бића у покушају изазива и сујета од које ово складиште свих могућих комплекса једва дише.

Бивши Брозов војник и члан КПЈ Просветар је показао сав свој јад,моралну беду те дунстерску дрскост правдајући злочин без преседана. Да је свестан колико је глуп можда би га било и срамота овако ова бивша комуњара остаје да живи у незнању ширећи гомилу лажи попут својих полудебилних ментора тј. некадашњих припадника најсрамније формације која је проистекла из народа српског такозваних љотићеваца у народу познатих и као Марисав & багра.

Мени је жао што не могу да се правим да нисам видео шта овај тудум пише али што рече Теогнид "Истина је да је тешко паметноме разговарати са глупима,али ћутати је теже".
Одговори

(23-10-2019, 12:02 PM)Милослав Самарџић Пише:  Да. Има. Имао је онда, а у новије време то је ублажено или укинуто. То је било по хашким конвенцијама.

Море није ни ублажено ни укинуто но се примењује селективно!

Рецимо ако би жваљави шифтари којим случајем напали војаке Гњилежног Запада онда би они били ТЕРОРИСТИ и према њима и њиховим цивилима би била примењивана одмазда сваке врсте, од бомбардовања из стратосфере до затрпавања живих људи у песак!

Међутим!

Ако би исти жваљави напали Србе или Русе-ехееее...ондак би били "борци за слободу"!

Не треба много тражити примере, довољно је сетити се како су Амери (Холбрук) наређивали жваљавим шифтарима да се преконоћ курталишу Енвер Хоџе и петокраке звезде (коју на овом форуму још штује и негује једино титовац-неуротик ЈВуО), па да се декларишу као угузљуби Гњилежног Запада!

Речено-учињено!

Шифтари се кад загусти држе сви заједно к'о један, док ми рецимо, из пуних плућа дувамо (дајемо си пухат') у једра тзв. "хрвата" измишљајући неке "фашшшшисте Љотићевце" и тако потпомажемо њихову пропаганду упереном ка Гњилежном о неквом "Јуден-фрај Београду" и стратишту на Сајмишту!

(23-10-2019, 12:02 PM)Милослав Самарџић Пише:  ЈНА је имала посебну Уредбу о одмаздама, из 1974, да у случају кад непријатељ убија наше цивиле, ЈНА спроводи одмазду над његовим цивилима најмање 1:1.

Ја....само што се код те ЈНА (коју сте сви масовно служили певајући из свег гласа онај пољски мазурек приликом подизања заставе са жабом), није знало који су то "наши цивили" а који су "њихови", и то све док Младић није једном у Цркви "бацио Крст насебе", а по сведочењу ође у изгнанству оног главног уреднике ТВ Срна са Пала који је умро после од рака!

После је и он одлепио у Хагу после многих можданих удара, али то може сваки Хришћанин да схвати и разуме!

(23-10-2019, 08:02 AM)Vlad Alekš Пише:  Ја те озбиљно питам. Нисам правник, а посебно ми је нејасно "међународно право".

Ми се као водоинсталатер (високо квалификовани, да појаснимо) помало разумемо у правне ствари јербо когођ је радио на Гњилежном Западу а није се судио-тај заправо ништа и није радио!

Даклем Гос'н Самарџић хоће да каже да су Њемци по важећим законима међународног права, могли да врше одмазду над разним наоружаним формацијама земље која је војно капитулирала!

Међутим!

Пошто је КЈВуО (намерно подвлачимо оно "К" које сви ође избацују, па неки чак и у свој надимак стављају тај ушкопљени назив КРАЉЕВСКЕ ВОЈСКЕ), била ЈЕДИНА ЛЕГАЛНА ВОЈСКА на брдовитом Балкану, која, по тумачењу међународног права НИЈЕ капитулирала, ондак је одмазда због губитака њемачке војске НЕЛЕГАЛНА јер се радило о оружаној борби ДВЕ МЕЂУНАРОДНО ПРИЗНАТЕ ВОЈНЕ ФОРМАЦИЈЕ!

Међутим!

У току рата Њемци нису за такво тумачење права давали нио пет пара ЈЕР СУ БИЛИ ЈАЧИ (као и Гилежни Запад данас), па по тумачењу тада јачега КЈВ јесте капитулирала!

Међутим!

Тачно је да је после рата окупациона партизанска влада могла да тражи одштету од Њемаца где би се ласно доказало да КАПИТУЛАЦИЈЕ НИЈЕ БИЛО, па је тако КЈВуО била ЛЕГАЛНА ВОЈСКА!

Међутим!

У том случају би титовци морали да признају да су партизани били наоружана нелегална банда....е ти би радије себи језик прегризли но што би тако нешто изговорили!

Ахем....и правног наследника те и такве банде ође дискут ЈВуО назива поносно "Држава Србија"!

Куку и леле!

Шок

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(23-10-2019, 05:01 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Ми се као водоинсталатер (високо квалификовани, да појаснимо) помало разумемо у правне ствари јербо когођ је радио на Гњилежном Западу а није се судио-тај заправо ништа и није радио!

И ја знам да заменим батерију на тушу.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(23-10-2019, 08:05 PM)Николај Пише:  
(23-10-2019, 05:01 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Ми се као водоинсталатер (високо квалификовани, да појаснимо) помало разумемо у правне ствари јербо когођ је радио на Гњилежном Западу а није се судио-тај заправо ништа и није радио!

И ја знам да заменим батерију на тушу.

Ма ти си доктор бре!

Ође се јавља за реч и онај ко не уме да пусти воду кад врши велику нужду, а врши је стално!

Уосталом са'ће се јави!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Ал зашто сваку тему разјебеш...

Зашто!!!

Који си ти болесник и несрећник од човека то је страшно...

Зато су те сви и одјебали у животу и оставили те у тој планини у некој уџерици са пропалицама и бескућницима...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(23-10-2019, 08:20 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Ође се јавља за реч и онај ко не уме да пусти воду кад врши велику нужду, а врши је стално!

Уосталом са'ће се јави!

(23-10-2019, 10:01 PM)Mekenzi Пише:  Ал зашто сваку тему разјебеш...

Зашто!!!

Који си ти болесник и несрећник од човека то је страшно...

Зато су те сви и одјебали у животу и оставили те у тој планини у некој уџерици са пропалицама и бескућницима...

Онооооо.....јес'се јавио ама није ОНАЈ!

Ал'нема везе, важно је да и овај добије прилику да нешта каже!

Ми малкице паузирали еда би дали шансу сваком Велеуму на форуму да нешта сувисло прозбори, кад оно...трт!

Тишина, мук месец дана.....тако да је Бенито морао да интервенише и да се распита за наше здравље!

Ну ето....направићемо јопе'паузу па да видимо генијалност која само пршти овуден!

Тужан

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(23-10-2019, 08:02 AM)Vlad Alekš Пише:  

Имаш повећу дискусију на суђењу током Талачког процеса у Нирнбергу. Проблем је што ни судијама није била најјасније ситуација овде, али видимо које све аспекте је требало узимати у обзир.

Неки закључак је да иако одмазде јесу биле дозвољене по конвенцијама, овде је дошло до прекорачења овлашћења јер нису прво спроводили истрагу, полицијски час итд.
Оправдање за одмазде лежи у томе да се герилци преобуку и врате међу народ после напада. Међутим током 41е, поготово у Краљеву тога нема, већ се устаници отворено боре, чак и држе под опсадом градове.
Одговори

А бандитске формације?
Одговори
Thumbs Down 

Докле доводи аутошовинизам.

Сад Немци ето стрељаше само Србе и неке тамо Цигане, а ЗАТО што народ није могао да трпи окупацију. Па су још Љотарски олоши неки позитивци што ваде Србију из "зла", помагањем у убијању цивила Немцима...

Сачувај Боже.
Одговори

(25-10-2019, 10:51 AM)Милослав Самарџић Пише:  А бандитске формације?

Статус четника и партизана је по судијама у Нирнбергу споран јер нису носили одговарајућу униформу и ознаке, нпр мешане униформе, делови цивилне одеће, иако су имали ознаке на капама.

Од тога би зависио њихов третман по заробљавању.
Међутим то све нема везе са одмаздама према цивилима. Ако су устаници били на положају и борили се отворено, не може се спроводити мера одмазде која је предвиђена за прикривање починилаца међу цивилима.

Немачко стрељање је просто и јасно злочин. Репресалија да се устанак угуши одмаздама према цивилима.
Одговори

Практично тврдите да по међународним конвенцијама није постојало право на одмазду?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним