(23-10-2019, 12:02 PM)Милослав Самарџић Пише: Да. Има. Имао је онда, а у новије време то је ублажено или укинуто. То је било по хашким конвенцијама.
Море није ни ублажено ни укинуто но се примењује селективно!
Рецимо ако би жваљави шифтари којим случајем напали војаке Гњилежног Запада онда би они били
ТЕРОРИСТИ и према њима и њиховим цивилима би била примењивана одмазда сваке врсте, од бомбардовања из стратосфере до затрпавања живих људи у песак!
Међутим!
Ако би исти жваљави напали Србе или Русе-ехееее...ондак би били "борци за слободу"!
Не треба много тражити примере, довољно је сетити се како су Амери (Холбрук) наређивали жваљавим шифтарима да се преконоћ курталишу Енвер Хоџе и петокраке звезде (коју на овом форуму још штује и негује једино титовац-неуротик
ЈВуО), па да се декларишу као угузљуби Гњилежног Запада!
Речено-учињено!
Шифтари се кад загусти држе сви заједно к'о један, док ми рецимо, из пуних плућа дувамо (дајемо си пухат') у једра тзв. "хрвата" измишљајући неке "фашшшшисте Љотићевце" и тако потпомажемо њихову пропаганду упереном ка Гњилежном о неквом "Јуден-фрај Београду" и стратишту на Сајмишту!
(23-10-2019, 12:02 PM)Милослав Самарџић Пише: ЈНА је имала посебну Уредбу о одмаздама, из 1974, да у случају кад непријатељ убија наше цивиле, ЈНА спроводи одмазду над његовим цивилима најмање 1:1.
Ја....само што се код те
ЈНА (коју сте сви масовно служили певајући из свег гласа онај пољски мазурек приликом подизања заставе са жабом), није знало који су то "наши цивили" а који су "њихови", и то све док Младић није једном у Цркви "бацио Крст насебе", а по сведочењу ође у изгнанству оног главног уреднике ТВ Срна са Пала који је умро после од рака!
После је и он одлепио у Хагу после многих можданих удара, али то може сваки Хришћанин да схвати и разуме!
(23-10-2019, 08:02 AM)Vlad Alekš Пише: Ја те озбиљно питам. Нисам правник, а посебно ми је нејасно "међународно право".
Шта конкретно значи да окупатор има право на одмазду због губитака од бандитских формација? То сам заправо, можда мало невешто, питао.
Ми се као водоинсталатер (високо квалификовани, да појаснимо) помало разумемо у правне ствари јербо когођ је радио на Гњилежном Западу а није се судио-тај заправо ништа и није радио!
Даклем Гос'н Самарџић хоће да каже да су Њемци по важећим законима међународног права,
могли да врше одмазду над разним наоружаним формацијама земље која је
војно капитулирала!
Међутим!
Пошто је
КЈВуО (намерно подвлачимо оно "
К" које сви ође избацују, па неки чак и у свој надимак стављају тај ушкопљени назив
КРАЉЕВСКЕ ВОЈСКЕ), била
ЈЕДИНА ЛЕГАЛНА ВОЈСКА на брдовитом Балкану, која, по тумачењу међународног права
НИЈЕ капитулирала, ондак је одмазда због губитака њемачке војске
НЕЛЕГАЛНА јер се радило о оружаној борби
ДВЕ МЕЂУНАРОДНО ПРИЗНАТЕ ВОЈНЕ ФОРМАЦИЈЕ!
Међутим!
У току рата Њемци нису за такво тумачење права давали нио пет пара
ЈЕР СУ БИЛИ ЈАЧИ (као и Гилежни Запад данас), па по тумачењу тада јачега
КЈВ јесте капитулирала!
Међутим!
Тачно је да је
после рата окупациона партизанска влада могла да тражи одштету од Њемаца где би се ласно доказало да
КАПИТУЛАЦИЈЕ НИЈЕ БИЛО, па је тако
КЈВуО била
ЛЕГАЛНА ВОЈСКА!
Међутим!
У том случају би титовци морали да признају да су партизани били
наоружана нелегална банда....е ти би радије себи језик прегризли но што би тако нешто изговорили!
Ахем....и правног наследника те и такве
банде ође дискут
ЈВуО назива поносно "Држава Србија"!
Куку и леле!