(16-03-2020, 08:56 PM)Јеремија Пише: Цитат:"Ванредно стање је уведено јер је био потребан политички театар, ванредна ситуација је тема која долази на владу и о томе одлучује премијерка, тај механизам је примеренији. Али када вам треба политички театар, увеђење термина врховни командант, слика о томе да чините све - онда вам треба ванредно стање"
Војни аналитичар Александар Радић
Насупрот овом мишљењу неки (бивши) аналитичари сматрају како је ванредно стање био прави потез Вучића, чак шта више, предлажу забрану друштвених мрежа.
По мени, устав је згажен оног тренутка када су 3 (три) члана СНС-а објавили ванредно стање!
Баз обзира што је Скупштина постала прћија Вучићеве странке са трабантима, требало је бар да се испуни форма, да заседа тело које је санћим народ бирао и, после расправе донесу одлуку о увођењу једних или других мера. Тако би се одржао бар привид да није срушен Устав, тј. да је извршен својеврсни пуч.
Написао сам да ће увести ванредно стање, чим сам сазнао за то. Том приликом сам вам наговестио да се нећемо виђати неко време, јер ће макар пробати да контролише друштвене мреже.
Али, не могу чуду да се начудим, да ова опозиција уопште не реагује на кршење устава. Све што они критикују је што Вучић раније није подигао кишобран, када је почела киша у Ломбардији, да парафразирам Дучића. Дакле, оно што њима треба да буде стална тема критика, а то је кршење устава, они никада не помињу, осим ако је против евро-афро интеграција, што би рекао Шојић.
Посебно питање су Срби на Косову. Ова криза више него јасно показује какву је издају починио Вучић потписивањем Бриселског споразума 1 и 2. Подсећам вас да већ неколико дана на Косово могу ући само Срби са исправама лажне државе Косово
Ништа од робе не може да уђе, ни лекови.
Погледајте ову информацију у светлу забране друштвених мрежа. Ни ово опозицији није тема.
Свега неколико појединаца, не више од десет, су вапијући глас у тоталном мраку Вучићевог режима и то је оно што је поражавајуће.