Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(27-04-2020, 03:02 PM)perrke Пише:  Шта ви мислите о томе, има ли ту истине?

Знам да је питање постављено Милославу,али само пар реченица.Тај који је пустио ту причу насанкао је или измајмунисао не само Видојевића него и неке друге људе.Наравно,постоје и они који су намерно ширили ту дезинформацију.Претпостављам да си гледао неки старији Видојевићев клип јер ако је то поновио скорије онда он није нормалан тип.Тај који је ту причу пустио по београдској чаршији је глупљи од свих ових који су на њу насели.Ови су испали буздовани јер су хтели да буду ексклузивни,да покажу народу како они знају нешто што нико не зна а заправо су сејали једну бескрупулозну лаж чији је spiritus movens познати залуђивач,коме није страно ни да слаже нешто у јавном простору па да после плаћа казне на суду због тих истих лажи.Наравно,нико га због Драже није тужио али јесте због једне клевете изречене пре 12 година на телевизији са националном фреквенцијом.

Тих ексклузиваца има много,ево нпр. ових дана се појавио један са "епохалним открићем" како је Теслина документа покупио Трампов стриц иако је наведени ексклузивац целога живота тврдио да су ти папири завршили у рукама Саве Косановића. Ми смо још пре 10-12 дана причали(овде на форуму) о томе а овај се појавио пре неки дан у етру са епохалним открићем.
Одговори

Син председника владе, четнички командант ЈВуО ?
Одговори

(30-04-2020, 12:50 PM)Мића Адмирал Пише:  Син председника владе, четнички командант ЈВуО ?

Цветковић?
Одговори

рез.п.поручник ДРАГОМИР Н. УЗУНОВИЋ, рођ.1916, од оца Николе бив.предс.владе и мајке Софије Соје.
Командант батаљона Борске бригаде и команд. Неготинске бригаде.
Шифровано име - капетан Хајдуковић. Старији истраживачи формација ЈВуО тако су га и наводили, очигледно незнајући о коме се радило.
Осуђен на смрт и стрељан, по пресуди Војног суда Зајечарског војног подручја. На саопштењу овог суда, од 14.дец.1944, налази се под ред.бр.42.
Одговори

Сјајно истраживање. За Драгомира никада нисам знао да је за време рата био "Хајдуковић". Мада знам за тог официра у источној Србији. Шта ли му је требало да се "прекрсти"?
Одговори

(01-05-2020, 02:42 PM)Мића Адмирал Пише:  рез.п.поручник ДРАГОМИР Н. УЗУНОВИЋ, рођ.1916, од оца Николе бив.предс.владе и мајке Софије Соје.
Шифровано име - капетан Хајдуковић. Старији истраживачи формација ЈВуО тако су га и наводили, очигледно незнајући о коме се радило.
Осуђен на смрт и стрељан, по пресуди Војног суда Зајечарског војног подручја. На саопштењу овог суда, од 14.дец.1944, налази се под ред.бр.42.
Свака част!
Је ли био командант 1. или 2. неготинске?
Одговори

(01-05-2020, 03:12 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(01-05-2020, 02:42 PM)Мића Адмирал Пише:  рез.п.поручник ДРАГОМИР Н. УЗУНОВИЋ, рођ.1916, од оца Николе бив.предс.владе и мајке Софије Соје.
Свака част!

У пресуди стоји команд.батаљона ( реон села Рготина, Слатина, Бела Река...).
Воја Пожаревац, на свом суђењу каже команд.Неготинске бригаде.
Узуновић се теретио за нека конкретна убиства, па и једног црвеноармејаца.
Склонио се из Београда и користио лажно презиме ( чак је користио и име Нинослав, пород.надимак из детињства ) јер су га Немци посебно јурили зато што је Никола Узуновић одбио једнострану преписку Геринга ( Хитлера!?) да утиче на актуелну владу да кроз Југославију пропусти немачке трупе за Грчку.
Свакако да је комунистима било најважније огромно богатство Узуновића ( Devanha и остало ).
Одговори

Адмирала, шта да Ти кажем? 100 пута БРАВО!!!
Одговори

(01-05-2020, 04:09 PM)Мића Адмирал Пише:  
Свака част!

Склонио се из Београда и користио лажно презиме ( чак је користио и име Нинослав, пород.надимак из детињства ) јер су га Немци посебно јурили зато што је Никола Узуновић одбио једнострану преписку Геринга ( Хитлера!?) да утиче на актуелну владу да кроз Југославију пропусти немачке трупе за Грчку.
Свакако да је комунистима било најважније огромно богатство Узуновића ( Devanha и остало ).

Мићо, а имаш ли нешто за капетана Драгомира Врањешевића. На крају ће испасти да је то Драгомир Хајдуковић, односно Узуновић. Тј, да му је то друго лажно презиме. Можда сада више схватам Танасија Узуновића.
Одговори

(01-05-2020, 10:52 PM)Александар Динчић Пише:  
(01-05-2020, 04:09 PM)Мића Адмирал Пише:  
Свака част!

Мићо, а имаш ли нешто за капетана Драгомира Врањешевића. На крају ће испасти да је то Драгомир Хајдуковић, односно Узуновић. Тј, да му је то друго лажно презиме. Можда сада више схватам Танасија Узуновића.
Знам за жанд.наредника/п.поручника Драгољуба Врањешевића Драга.
Одговори

Тако је - ја сам покушавао напамет да импровизујем. Сада сам проверио – Драгољуб Врањешевић.
Мићо, заиста је штета што не публикујеш негде ова твоја сазнања. Тачно се на основу свих података које си презентовао и које сам могао да испратим, може израдити квалитетан лексикон. Мислим да сте ти и Бане Јефтић најјачи и највећи документаристи ЈВУО и четничког-равногорског покрета (персонални састав).
Хвала Богу да има људи који се и тиме баве!
Одговори

(02-05-2020, 08:11 PM)Александар Динчић Пише:  Тако је - ја сам покушавао напамет да импровизујем. Сада сам проверио – Драгољуб Врањешевић.
Мићо, заиста је штета што не публикујеш негде ова твоја сазнања. Тачно се на основу свих података које си презентовао и које сам могао да испратим, може израдити квалитетан лексикон. Мислим да сте ти и Бане Јефтић најјачи и највећи документаристи ЈВУО и четничког-равногорског покрета (персонални састав).
Хвала Богу да има људи који се и тиме баве!

Хвала Динчићу. Наравно, за Банета капа доле.
Одговори

Одговори

Господине Самарџићу,на фб групи се дисутује о војводама Ђујићу и Јевђевићу,о томе како су се разишли тј. закачили.Један је написао да су се закачили због неке жене...Па собзиром на то да сте лично познавали војводу Ђујића,шта кажете на ту констатацију?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним