Их 80-их... Па, Ти си још дечко.

Него, што се тиче атентата на турског амбасадора- догодио се на семафору, на углу Ресавске (тада Маршала Бирјузова) и Булевара краља Александра ( тада Булевар револуције). Два Јерменина су пуцали у аутомобил и кренули да беже преко Ташмајданског парка. Један удбаш који није био на дужности у том моменту, био је у парку и пуцао за њима. Једног је погодио у пределу карлице и тај Јерменин је касније једва преживео. Други је успео да побегне, али је ухваћен, сутрадан, на железничкој станици, негде у Војводини.
Приликом пуцњаве у парку погинуо је један студент и неколико људи је рањено, нека жена која је гурала колица са дететом. Тада је кренула класична удбашка пропагандна обрада, у којој су предњачиле Вечерње новости, главни удбашки таблоид у Брозовој Југославији. Они су нон-стоп извештавали да је један од терориста убио недужног студента... Прво је била прича да га је случајно погодио приликом размене ватре са оним удбашем, а после је још "нафиловано" да је студент голорук скочио на терористу и да га је овај тада убио.
Испоставило се да тај Јерменин није ни оптужен за убиство студента на суђењу које је било затворено за јавност. Мислим да их је обојицу бранио Тома Фила, као службени бранилац, и да је он открио да је студент погођен пројектилом из пиштоља оног удбаша, а да Јерменин није поседовао пиштољ тог, него другог калибра. Удбаши су знали да прича на суду неће проћи, па су измислили да је студент скочио на Јерменина, и тако породици несрећно убијеног младића обезбедили највиши орден СФРЈ и тако националну пензију за његову мајку, па су Вечерње новости доделиле постхумно награду године за Најплеменитији подвиг и слична признања... Удбаш не само да није суђен за убиство студента, него је и одликован највишим одликовањем СФРЈ.
Мислим да је неко обрадио цео овај случај у научном смислу.
Што се тиче комунистичке пропаганде, Милослав Самарџић је, негде у то време или непосредно после тога, био у Вечерњим новостима на неким курсевима из новинарства, па може да напише нешто више о томе, ако зна.
Двојица јерменских терориста су давно одслужили своје затворске казне и отишли су одавде. Мислим да је једног, или чак обојицу, касније убила турска војнообавештајна служба у некој акцији.