Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(03-01-2021, 09:55 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(03-01-2021, 09:38 PM)Српска четничка команда Пише:  Изгледа да треба отворити тему "Александар Динчић одговара на ваша питања" Smile
Питања сам поставио Милославу, али верујем да је у реду и ово. Хвала свакако.

Нема проблема, ионако он то зна боље од мене.
Зашто те занимају сви ти детаљи?

Спремам једно предавање. Случај Пећанац треба потпуно разјаснити. Занимљиво ми је то што је, пред Мешковићем, Дражу назвао "пуковничићем".
Одговори

(03-01-2021, 10:16 PM)Мића Адмирал Пише:  
(03-01-2021, 12:08 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(03-01-2021, 12:24 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  .
Сад одгледсмо филм, свака част Гос'н Самарџићу, многе детаље нисам знао а ове скраћене верзије су пун погодак.

Једно питање: У филму на почетку видимо и нашега старог пријатеља из Монтреала Душана ЂукНића, не Душана Ђукића, сина Ђенерала.

Међутим, покојни Душко је умро давно па ме интересује кад је филм снимљен и да ли су и остали сведоци још у животу или је филм састављен од ранијих сведочења?

Добри Душан Ђукнић је путовао често у Србију, желео да умре тамо али...смрт га задеси ипак у хладној Канади...шта'ш...
Сведочења смо сакупљали годинама, па онда доснимавали и монтирали. Интервју са Ђукнићем снимио је Влада Момчиловић негде 2005.
Да не знаш можда које године је Ђукнић преминуо и где?
И које је рођен и где?

Dušan Djuknic Dule Kacerac rodjen je u Belanovici.
Student Bgd univerziteta i član Omladinske sekcije SKK.
Umro 2012 u Kanadi, gde je radio težak fizički posao postavljanja mermera.
Хвала!
Зар није имао неку фирму тамо у Монтреалу?
Просветар је то некад написао, како се сећам.
Одговори

(03-01-2021, 11:14 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(03-01-2021, 10:16 PM)Мића Адмирал Пише:  
(03-01-2021, 12:08 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(03-01-2021, 12:24 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  .
Сад одгледсмо филм, свака част Гос'н Самарџићу, многе детаље нисам знао а ове скраћене верзије су пун погодак.

Једно питање: У филму на почетку видимо и нашега старог пријатеља из Монтреала Душана ЂукНића, не Душана Ђукића, сина Ђенерала.

Међутим, покојни Душко је умро давно па ме интересује кад је филм снимљен и да ли су и остали сведоци још у животу или је филм састављен од ранијих сведочења?

Добри Душан Ђукнић је путовао често у Србију, желео да умре тамо али...смрт га задеси ипак у хладној Канади...шта'ш...
Сведочења смо сакупљали годинама, па онда доснимавали и монтирали. Интервју са Ђукнићем снимио је Влада Момчиловић негде 2005.
Да не знаш можда које године је Ђукнић преминуо и где?
И које је рођен и где?

Dušan Djuknic Dule Kacerac rodjen je u Belanovici.
Student Bgd univerziteta i član Omladinske sekcije SKK.
Umro 2012 u Kanadi, gde je radio težak fizički posao postavljanja mermera.
Хвала!
Зар није имао неку фирму тамо у Монтреалу?
Просветар је то некад написао, како се сећам.

Moguće kasnije. Prve godine, kada su uvedene sankcije došao je prvi put u Srbiju i doneo pomoć.
Ima sina.

(03-01-2021, 11:12 PM)Српска четничка команда Пише:  
(03-01-2021, 09:55 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(03-01-2021, 09:38 PM)Српска четничка команда Пише:  Изгледа да треба отворити тему "Александар Динчић одговара на ваша питања" Smile
Питања сам поставио Милославу, али верујем да је у реду и ово. Хвала свакако.

Нема проблема, ионако он то зна боље од мене.
Зашто те занимају сви ти детаљи?

Спремам једно предавање. Случај Пећанац треба потпуно разјаснити. Занимљиво ми је то што је, пред Мешковићем, Дражу назвао "пуковничићем".
Da se razjasni nego šta. Možeš li, potom, da ovde postavši to predavanje ?
Одговори

Да ли постоји нека књига у издању Погледа или филм или чланак који се детаљно бави Дражиним животом између краја рата и хапшењa? Хвала.
Одговори

(04-01-2021, 10:16 PM)Милутин Пише:  Да ли постоји нека књига у издању Погледа или филм или чланак који се детаљно бави Дражиним животом између краја рата и хапшењa? Хвала.
Да, Дража и општа историја 5. том у тврдом повезу, као и филм ''Генерал Дража Михаиловић'' (сажетије).
Одговори

(03-01-2021, 01:55 PM)Александар Динчић Пише:  Био је организатор покрета "Збор" у јужној Србији (општински одбори) и био је секретар Извршног одбора. Другим речима - врло значајна личност (неки су га звали Љотић 2) и имао је безгранично Љотићево поверење. По мојим истраживањима (углавном су то изјаве неких преживелих који су прибављали податке из емиграције), стрељан је у Кочевју, у великом одступању. Тачније, нико га више није видео када је укрцан у воз и враћен у Југославију. Наравно, има и врло мале могућности да је покушао да побегне и био убијен. Ово у смислу да тако важне личности ретко када дозвољавају да их непријатељи заробљавају.

Да ли вам је позната судбина његовог оца, Петра Вуковића?
Одговори

Само сам нашао податак да му је конфискована имовина. Друго не знам ништа.
Одговори

Хвала
Одговори

Извињавам се што овде постављам ово питање, можда је већ био одговор па се у напред опет извињавам, али са породицом сам тренутно у Косјерићу на одмору, хтели смо да обиђемо чувену гостионицу Вујић, са оне чувене фотографије на којој су Никола Калабић, Живорад Мишић иФилип Ајдачић са народом, па не знам где се тачно налази, неки мештани су ми рекли да је ту сада хотел Олимпик, па не знам да ли да им верујем, хтели смо само да посетимо и да се фотографишемо, хвала свима у напред ако неко зна.
Одговори

Карту читај - сељака питај. Smile
Одговори

(07-01-2021, 05:54 PM)Бенито Пише:  Карту читај - сељака питај. Smile

БајаБајаБаја Извиђачко правило. Али једном сам на Хомољу наишао на старог Влаха који не зна српски. Blush
Одговори

Знаш ли Ти која је то кућа? Мислио сам да је то ова зграда где је сад Културни центар у Косјерићу. Мада, можда грешим...
Одговори

Да се и ја убацим овде (без наравно жеље да нешто изминирам), и ја сам био пре коју годину у Косјерићу са истом жељом да нађем чувену гостионицу Вујић. Моје искуство применом старог принцима "карту читај-сељака питај", завршило се као у серији Последњи чин, кад онај каже "јатаци неповерљиви-сељаци сумњичави". Углавном, вртели су ме у круг цео дан, једни су ми говорили да је на том месту сада поменути хотел, док су ми други говорили да не знају, трећи су ме када сам их питао шта тражим, гледали као да сам у сред Косјерића питао за Белу кућу, тако да ја сам отишао необављена посла, односно нисам успео да пронађем кућу са исте фотографије, Калуђеру надам се да сте ви имали више среће. ХармоникаХармоника
Одговори

Исто смо и ми прошлиЉутко, мислим не знам заиста шта је толикои проблемЉутко, баш сам био разочаран, вртели су и нас у круг и понашали се као да сам их питао не знам ни ја шта, но отишли смо до Субјела, тамо се сликали поред Чичиног споменика,а кафану Вујић смо нашли али то није та, конобар нам је рекао да је та ту од 1990, што свакако није исти објекат, хвала свима у сваком случају на помоћиБајаБаја
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним