22-03-2014, 05:40 PM
Да ли си ти у опште свестан колико је неповезано и јадно то што пишеш?
Па нисам ја бирао Додока...ИТД.
Па нисам ја бирао Додока...ИТД.
(22-03-2014, 05:59 PM)Сербство Пише:(22-03-2014, 03:58 PM)Романија1 Пише: А Крашијницима који су протјерани у Србију, тачније БГ, "Србијанци" су рекли Ко вам је крив..Што сте ратовали?Ти Београђани, којима смета нагласак сербских избеглица из Босне и Крајине, су деца Титових колониста из тих истих крајева.
(22-03-2014, 12:59 PM)Нимбус Пише: Питање: На челу које странке си?Мислим да није баш тако, јер четници с оне стране Дрине, које сам сретао, више воле Србију и Шумадију него ми одавде.
Србин, одговор: Ни једне.
----
Па који се онда петљаш?
----
У будуће, читај како је написано, а не шта си замислио у блентавој глави.
Ко да ја не знам да је било четника на Динари. И ко да не знам да је "Дражевина" у Босни.
Међутим, истина је да су данашњи властодршци, колабрационисти окупације претежно (не у целини, свакако) наследници комуниста СА ФУНКЦИЈА. То значи да се комунистички, односно, исправније, титоистички систем, адаптирао на нове околности и БИОЛОШКИ одржао на власти.
Истина је да је Тито Србију третирао као ОКУПИРАНУ ТЕРИТОРИЈУ, и да је на власт у Србији поставио у главном људе рођене ван Србије и то оне који су мрзели Србију. Тек у другом реду је био србијански отпад попут Пере-Парастоса- Стамболића или Драже- Јагњећа бригада - Марковића.
Отуда, савремени окупатори ће много лакше наћи сараднике међу таквим људима- јер код њих ПАТРИОТИЗАМ АПСОЛУТНО НЕ ПОСТОЈИ - него међу изворним Србијанцима. Двољно је погледати линију власти у последњем периоду, и довољно је: Ђинђић - Тадић - Вучић. Такве издајнике Србија не рађа, и крај приче.
Има то и дубље корене, који досежу до Аустроугарске. Немачка страна се рецимо врло радо ослања на политичаре пореклом из екс-Аустрогарске. Вучић је класичан пример. Али, то је већ шира тематика...
(22-03-2014, 09:46 PM)Земун Пише: Sindrom osobina rajinskog karaktera čine crte: plašljivost, fatalizam, potuljenost, pakost, nepoverljivost, pragmatizam, lukavstvo, egoizam, čulnost, slepa odanost gospodaru, poniznost prema moćnima i surov odnos prema nemoćnima, kao i moralna mimikrija .Ово горње писао Јован Цвијић? Па опет бих те замолио за линк.
Како ти само лупаш дечко.Види се да никад ниси био у Републици Српској и да си један обични сероња и провокатор. Младићу и Караџићу је само Србија окренула леђа. Што се Шешеља тиче, не знам одакле ти право да ти оцењујеш ко је патриота а ко није. Шта си ти урадио за ову државу?Човек лежи у Хагу 11 година и буквално живи ону Његошеву :'' Благо оном ко довијека живи имао се рајша и родити''..док ти дркаш курац гајби и кењаш по форуму. Па 48 сати у затвору је да се рокнеш а не толике године. Па само због тога му треба скинути капу , ако ни због чега другог. И да, Вучић је на власти не због ћаће изБосне , него зато што је тако гласала Србија. Чињеница је да тренутно најмање духа и израженог националног осећања и неке жеље за слободом има управо у Србији. Већини ''Србијанаца'' звижде јаја за све.
Узми нађи неки посао , или упиши факултет или заврши средњу и иди у Републику Српску иди у Црну Гору иди на Космет упознај људе па онда суди а не да седиш под шљивом у свом селу и да мрсиш муда како си ти једини овде Србин. Лепо је рекао бесмртни Калајић : Србин се не постаје чином рођења , већ на испитима врлина.
Цитат:Када сам дошао у Церовац, око 20 часова, одмах сам био распоређен на прву линију фронта на којој се налазило већ тројица бораца. Још две овакве мале групице су постојале недалеко од нас. Само нас четворица на овом делу прве линије фронта? То је било прво изненађење. Одмах је уследило и друго када сам се упознао са борцима – двојица од њих су били босански Муслимани. Дакле, два Србина и два Муслимана на овом делу прве линије фронта. Мислио сам да сањам, да се неко шали са мном. Убрзо сам од овог Србина сазнао да моментално нема довољно српских бораца у Херцеговини и да је одлучено да се мобилишу и војно способни Муслимани.И, коначно да се не мучиш око Цвијића, ево ти линк, два дана сам потрошио док сам прекуцао из "Цвијићеве књиге":
Следеће, још веће изненађење, је било када сам сазнао да наша јединица у Церовцу броји само 50 бораца, од којих су половина били мобилисани Муслимани. Са таквим људством требало је да штитимо неколико километара фронта против хрватског Збора народне гарде који нас је свакодневно засипао гаранатама и само се чекао тренутак када ће кренути у пешадијски напад и заузимање Требиња.
Био сам шокиран. Покушавао сам да охрабрим борце са причама да ускоро долазе нови добровољци из Србије, Црне Горе и Русије, да треба још само мало да издржимо. Село је било напуштено од становника, а кад је мој саборац Србин чуо да сам пореклом из племена Куча, Црна Гора, донео ми је старе и покварене гусле које је нашао у једној напуштеној кући у којој је спавао. Успео сам некако да оспособим гусле и певао сам уз њих у сваком погодном тренутку да бих охрабрио борце. Смишљао сам нове гусларске песме у којима сам спомињао имена мојих другова бораца и величао њихову одлучност и јунаштво. Али, стање је било више него тешко.
Из разговора са херцеговачким борцима сазнао сам да је велики број војно способних Срба напустио Херцеговину да не би био мобилисан на ратиште. У шали су називали београдску Кнез Михајлову улицу – „Херцеговачком улицом“ – јер је била пуна Херцеговаца који су побегли са ратишта.
Међутим, поред Херцеговаца који су били на ратишу и оних који су побегли са ратишта, постојала је још једна група Херцеговаца (ако их уопште можемо звати „Херцеговцима“ и „Србима“). У питању су били људи који су се слободно шетали по Требињу и другим херцеговачким градовима и бавили „бизнисом“, односно шверцом.
Цитат:Oн је данашњи председник РС није био никакав вођа. Вођа је Ратко Младић.
Па ко је онда ратовао, да нису Аркан, Гишка, Кнеле, Вук Драшковић, Орлови, Тигрови, Делије, ко? Што се тиче 92-95, можете само да ћутите.
А Крашијницима који су протјерани у Србију, тачније БГ, "Србијанци" су рекли Ко вам је крив..Што сте ратовали?
А те дезертере које наводиш, то је маргинална група људи..Али они нису никакво мјерило.
(22-03-2014, 10:33 PM)Нимбус Пише: Ово горње писао Јован Цвијић? Па опет бих те замолио за линк.Па шта си ти доказао сада сероња? Нисам ја пљувао Србијанце Шумадинце него испрдке из српског народа као што си ти . Тачније Јован Цвијић који је непогрешиво описао тај гњецави слој наше нације.
Али, ово ти је јако: "Лепо је рекао бесмртни Калајић : Србин се не постаје чином рођења , већ на испитима врлина."
Цитат:Када сам дошао у Церовац, око 20 часова, одмах сам био распоређен на прву линију фронта на којој се налазило већ тројица бораца. Још две овакве мале групице су постојале недалеко од нас. Само нас четворица на овом делу прве линије фронта? То је било прво изненађење. Одмах је уследило и друго када сам се упознао са борцима – двојица од њих су били босански Муслимани. Дакле, два Србина и два Муслимана на овом делу прве линије фронта. Мислио сам да сањам, да се неко шали са мном. Убрзо сам од овог Србина сазнао да моментално нема довољно српских бораца у Херцеговини и да је одлучено да се мобилишу и војно способни Муслимани.ХАХАХАХААХАХАХ ПА ОВО ЈЕ ХИТ ДАКЛЕ ТЕБИ ЈЕ ИЗВОР ИНФОРМАЦИЈА МИРОЉУБ ПЕТРОВИЋ ХАХХАХА. Мислио сам да си мало озбиљнији дечко , истина је да си један обични сељак и сероња.
Следеће, још веће изненађење, је било када сам сазнао да наша јединица у Церовцу броји само 50 бораца, од којих су половина били мобилисани Муслимани. Са таквим људством требало је да штитимо неколико километара фронта против хрватског Збора народне гарде који нас је свакодневно засипао гаранатама и само се чекао тренутак када ће кренути у пешадијски напад и заузимање Требиња.
Био сам шокиран. Покушавао сам да охрабрим борце са причама да ускоро долазе нови добровољци из Србије, Црне Горе и Русије, да треба још само мало да издржимо. Село је било напуштено од становника, а кад је мој саборац Србин чуо да сам пореклом из племена Куча, Црна Гора, донео ми је старе и покварене гусле које је нашао у једној напуштеној кући у којој је спавао. Успео сам некако да оспособим гусле и певао сам уз њих у сваком погодном тренутку да бих охрабрио борце. Смишљао сам нове гусларске песме у којима сам спомињао имена мојих другова бораца и величао њихову одлучност и јунаштво. Али, стање је било више него тешко.
Из разговора са херцеговачким борцима сазнао сам да је велики број војно способних Срба напустио Херцеговину да не би био мобилисан на ратиште. У шали су називали београдску Кнез Михајлову улицу – „Херцеговачком улицом“ – јер је била пуна Херцеговаца који су побегли са ратишта.
Међутим, поред Херцеговаца који су били на ратишу и оних који су побегли са ратишта, постојала је још једна група Херцеговаца (ако их уопште можемо звати „Херцеговцима“ и „Србима“). У питању су били људи који су се слободно шетали по Требињу и другим херцеговачким градовима и бавили „бизнисом“, односно шверцом.[quote='Нимбус' pid='14512' dateline='1395520430']
И, коначно да се не мучиш око Цвијића, ево ти линк, два дана сам потрошио док сам прекуцао из "Цвијићеве књиге":
http://www.srbijanskiglas.in.rs/index.ph...73-sg-1373
Прочитај трећи део, пуно ти је све од једном.
(22-03-2014, 10:20 PM)Романија1 Пише: МАЊАЧА, или неко други ако зна, дал си чуо можда интервју Додика о четницима? Не знам дал је истинит, јер је на мусл. сајту ваљда. Рекао је нешто као: усташко-четнички кољачи су се борили против партизана, тако нешто... на Козари. Доста он нагиње на црвену страну, ал не би сигурно тако стављао у исти кош четнике и усташе.
(23-03-2014, 02:46 AM)Србин Пише: ...али тај исти Ратко Младић је кидао кокарде са капа српских војника, тај исти Ратко Младић није подносио четнике и имао о њима најгоре могуће мишљење све до 1994. године...