Поруке: 14,444
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
877
Одмах након стрељања ђака у Крагујевцу 1941. године, у српским новинама "Србобран" у United States појавио се чланак у коме пише:
"Ухватила су се за руке деца пре стрељања. То нису била деца. То су била српска деца. То су били јунаци. Нећемо вас заборавити.
Ваш брат ..... ..... ?"
?
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Углед:
877
(20-07-2021, 12:36 PM)Mitic Пише: (20-07-2021, 11:10 AM)Шумадинац Пише: Одмах након стрељања ђака у Крагујевцу 1941. године, у српским новинама "Србобран" у United States појавио се чланак у коме пише:
"Ухватила су се за руке деца пре стрељања. То нису била деца. То су била српска деца. То су били јунаци. Нећемо вас заборавити.
Ваш брат ..... ..... ?"
?
Никола Тесла?
Јесте. Наш велики Никола Тесла. Браво Митићу!
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Углед:
877
У атељеу Уроша Предића десио се познати сусрет наша два великана. Први улази, пружа му руку и каже: "Част ми је да упознам највећег српског ратника и војсковођу." Овај други му пружа руку и грлећи га му каже: "Али професоре, ви сте много већи ратник од мене. И у рату и у миру ви сте највећи ратник кога је Србија имала."
Ко су ова наша два великана?
Д М
Углед:
877
(22-07-2021, 08:53 AM)Бенито Пише: (21-07-2021, 12:31 AM)Шумадинац Пише: У атељеу Уроша Предића десио се познати сусрет наша два великана. Први улази, пружа му руку и каже: "Част ми је да упознам највећег српског ратника и војсковођу." Овај други му пружа руку и грлећи га му каже: "Али професоре, ви сте много већи ратник од мене. И у рату и у миру ви сте највећи ратник кога је Србија имала."
Ко су ова наша два великана?
Војвода Мишић и Јован Цвијић, рецимо...
Близу си. Није Јован Цвијић. То је био чувени сусрет војводе Мишића и....?
Ево мала помоћ: У чувеној слици Паје Јовановића "Сеоба Срба" његов лик је ратник с брковима који хода испред свих, са мачем окаченим о појасу и пушком наслоњеном на раме, који „корача хотимице у будућност”.
Д М
Поруке: 457
Теме: 1
Придружен: Feb 2021
Углед:
64
Да ли је истина да је Цариграду дат неки новац?
Поруке: 14,527
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,065
Наравно да је истина. И не само тада. Више пута је краљ Александар дао свој новац, а плус Влада Краљевине СХС, и у једном и у другим случајевима званично, како би издејствовали признање Српске православне цркве.
Поруке: 457
Теме: 1
Придружен: Feb 2021
Углед:
64
Хвала. Приметио сам да усташе у Црној Гори ово користе као неки аргумент против СПЦ.