Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Нова књига - Дејан Ђерић: ''Тежина заклетве''

Одлично друго,допуњено издање,са новим детаљима,који заокружују ову значајну епизоду у историји равногорског покрета.Овим темпом треће издање до зиме!
Одговори

АМБЛЕМ ИЗ СРБИЈЕ ЧУВАЈУ ПОТОМЦИ АМЕРИЧКОГ АВИЈАТИЧАРА - Чланак у ПОЛИТИЦИ о другом допуњеном издању књиге "СЛОМЉЕНА КРИЛА ЗЛАТИБОРА"

https://www.politika.rs/scc/clanak/48168...j2cKRZ3CoE

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Коментари су ЈокЈокЈокЈокЈок....
Човек се запита да ли уопште треба писати, проналазити документе и објављивати, када овакви паметњаковићи све знају, јер су читали историју у новинама или су је већ чули од бабе.
А поготово што је то невиђено ниподаштавање труда овог дечка који се "поломио" да сакупи материјал за ову сјајну књигу. Зашто овако не коментаришу друге књиге, него само оне које имају тематику везану за Други светски рат.... Тужан
Одговори

(22-06-2021, 08:51 AM)Бенито Пише:  Коментари су ЈокЈокЈокЈокЈок....
Човек се запита да ли уопште треба писати, проналазити документе и објављивати, када овакви паметњаковићи све знају, јер су читали историју у новинама или су је већ чули од бабе.
А поготово што је то невиђено ниподаштавање труда овог дечка који се "поломио" да сакупи материјал за ову сјајну књигу. Зашто овако не коментаришу друге књиге, него само оне које имају тематику везану за Други светски рат.... Тужан

Ти коментатори на интернету немају појма о историји. Ти ликови се трују разним фантазијама на интернету и почну да филозофирају.

А кад је Други св. рат у питању, то су невиђени "стручњаци".
Одговори

(22-06-2021, 09:34 AM)Mitic Пише:  [

А кад је Други св. рат у питању, то су невиђени "стручњаци".

Јес, јес 100%. Слушам и гледам свакодневно људе око себе како нагађају, иако су директни судионици, о ратним дешавањима 92 - 95. Кад се помене ДСР, то су децидне тврдње , иако нити су шта икад прочитали, нити су учесници. Више вјерују Википедији и Врозовој пропаганди него својим очима.
Одговори

А званична историја ДСР у Југославији бушна као циганско решето.
Одговори

Ја сам вероватно последњи који је прочитао књигу, не зато што нисам хтео већ зато што сам је и сад читао десет дана, што би се рекло у ситна цревца, због силних обавеза.

Књига је испунила моја очекивања, мноштво података ми је представљало новост, а нарочито ми се свиђа начин на који је књига илустрована скицама, мапама и фотографијама (притом добар део фотографија нисам никад видео пре тога).

За мене најбољи део је анализа исказа "сведока" на процесу Дражи у вези оптужбе за убиство ваздухопловаца. Мислим да тек сад може да се дефинитивно стави тачка на ту идиотску оптужбу, мада је и раније било јасно да је реч о измишљеном догађају.

Структура и приказ формације Златиборске бригаде је пун погодак, а посебно ми се свидела биографија и опис ратног пута појединих официра бригаде, од којих за неке нисам ни знао.

Има пар ствари које мислим да би требало исправити ако дође до неког новог издања књиге, али о томе нећу овде, то сам рекао аутору непосредно. Но, то су мање више ситнице, које не утичу ни најмање на квалитет рада.

У сваком случају све похвале и да се аутор не заустави на тој књизи.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

[Слика: pozivnica-promocija-a4-page-001.jpg]

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Изузетна промоција књиге "Сломљена крила Златибора" у Сирогојну. Иако су две установе дале свој "бренд" као организатори, аутор Дејан Ђерић, његова породица и пријатељи су били главни организатори, уз домаћина а то је била црква у Сирогојну.
Мало је бизарно бити у близини "сенима" злогласног "црвеног попа" Милана Смиљанића, али је и то имало своју поруку.
Још једном хвала Дејану на изузетном гостопримству.
Одговори

(21-08-2021, 10:32 PM)Бенито Пише:  Изузетна промоција књиге "Сломљена крила Златибора" у Сирогојну. Иако су две установе дале свој "бренд" као организатори, аутор Дејан Ђерић, његова породица и пријатељи су били главни организатори, уз домаћина а то је била црква у Сирогојну.
Мало је бизарно бити у близини "сенима" злогласног "црвеног попа" Милана Смиљанића, али је и то имало своју поруку.
Још једном хвала Дејану на изузетном гостопримству.

Чуо сам да је било сјајно, преко 120 присутних, свака част!
Одговори

Само напред, нек се ређају успеси у даљем раду!
Одговори

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ "СЛОМЉЕНА КРИЛА ЗЛАТИБОРА" АУТОРА ДЕЈАНА ЂЕРИЋА У ПОРТИ ЦРКВЕ СВЕТИХ АПОСТОЛА ПЕТРА И ПАВЛА У СИРОГОЈНУ

https://www.facebook.com/permalink.php?s...1823640350

Одговори

Свака част Перуне!Дивна Књига,чувам је као Амајлију!На неки начин је и мој првенац ова књига,јер сам гле чуда,први пут потписан именом и презименом испод мојих слика!
Хвала за то Дејану ,нико није до сада био тако коректан према мени!
Одговори

Браво за промоцију!!

Шарац,твој се рад,прати,а ова тема је најгледанија и најчитанија без сумње.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним