Поруке: 708
Теме: 5
Придружен: Dec 2018
Углед:
91
Одлично друго,допуњено издање,са новим детаљима,који заокружују ову значајну епизоду у историји равногорског покрета.Овим темпом треће издање до зиме!
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
АМБЛЕМ ИЗ СРБИЈЕ ЧУВАЈУ ПОТОМЦИ АМЕРИЧКОГ АВИЈАТИЧАРА - Чланак у ПОЛИТИЦИ о другом допуњеном издању књиге "СЛОМЉЕНА КРИЛА ЗЛАТИБОРА"
https://www.politika.rs/scc/clanak/48168...j2cKRZ3CoE
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 2,490
Теме: 19
Придружен: Jul 2013
Углед:
950
А званична историја ДСР у Југославији бушна као циганско решето.
Поруке: 4,407
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
652
Ја сам вероватно последњи који је прочитао књигу, не зато што нисам хтео већ зато што сам је и сад читао десет дана, што би се рекло у ситна цревца, због силних обавеза.
Књига је испунила моја очекивања, мноштво података ми је представљало новост, а нарочито ми се свиђа начин на који је књига илустрована скицама, мапама и фотографијама (притом добар део фотографија нисам никад видео пре тога).
За мене најбољи део је анализа исказа "сведока" на процесу Дражи у вези оптужбе за убиство ваздухопловаца. Мислим да тек сад може да се дефинитивно стави тачка на ту идиотску оптужбу, мада је и раније било јасно да је реч о измишљеном догађају.
Структура и приказ формације Златиборске бригаде је пун погодак, а посебно ми се свидела биографија и опис ратног пута појединих официра бригаде, од којих за неке нисам ни знао.
Има пар ствари које мислим да би требало исправити ако дође до неког новог издања књиге, али о томе нећу овде, то сам рекао аутору непосредно. Но, то су мање више ситнице, које не утичу ни најмање на квалитет рада.
У сваком случају све похвале и да се аутор не заустави на тој књизи.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Углед:
459
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 14,560
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,089
Изузетна промоција књиге "Сломљена крила Златибора" у Сирогојну. Иако су две установе дале свој "бренд" као организатори, аутор Дејан Ђерић, његова породица и пријатељи су били главни организатори, уз домаћина а то је била црква у Сирогојну.
Мало је бизарно бити у близини "сенима" злогласног "црвеног попа" Милана Смиљанића, али је и то имало своју поруку.
Још једном хвала Дејану на изузетном гостопримству.
Поруке: 5,913
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,538
Само напред, нек се ређају успеси у даљем раду!
Углед:
459
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ "СЛОМЉЕНА КРИЛА ЗЛАТИБОРА" АУТОРА ДЕЈАНА ЂЕРИЋА У ПОРТИ ЦРКВЕ СВЕТИХ АПОСТОЛА ПЕТРА И ПАВЛА У СИРОГОЈНУ
https://www.facebook.com/permalink.php?s...1823640350
Поруке: 2,881
Теме: 6
Придружен: Jun 2016
Углед:
609
Свака част Перуне!Дивна Књига,чувам је као Амајлију!На неки начин је и мој првенац ова књига,јер сам гле чуда,први пут потписан именом и презименом испод мојих слика!
Хвала за то Дејану ,нико није до сада био тако коректан према мени!
Поруке: 708
Теме: 5
Придружен: Dec 2018
Углед:
91
Браво за промоцију!!
Шарац,твој се рад,прати,а ова тема је најгледанија и најчитанија без сумње.